معاون اول رئیس جمهور با انتقاد از عملکرد برخی رسانهها در انتشار اخبار دولت و طرح انتقادات و تخریب از سوی آنها اظهار کرد: دولت یازدهم از دروغ و تهمت در رسانهها گریزان است اما از جریان آزاد اطلاعات در رسانهها استقبال میکند.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در نخستین جشن فارغالتحصیلی ادوار دانشکده خبر ، با بیان اینکه امروز تقریباً همه مسائل دنیا تبدیل به مسائل رسانهای شده است، اظهار کرد: این اتفاق دلیل بر قدرت نامحدود رسانه نیست بلکه به دلیل تأثیرپذیری و تأثیرگذاری رسانه و محیط پیرامون آن است.جهانگیری با بیان اینکه میدان اصلی قدرت افکار عمومی است و این افکار نه با پروپاگاندا و تبلیغات بلکه با تعامل و گفتوگو به وجود میآید گفت: رسانهها اگر به سوی ارتباطات بروند و ارتباطات را اصل قرار دهند قطعاً به سمت توسعه و پیشرفت کشور میروند چرا که پیشرفت جز با ارتباط صحیح بین جامعه و تصمیمگیران و گروههای مختلف اجتماعی میسر نیست.
وی با تأکید بر لزوم فعالیت اخلاقی و حرفهای رسانهها، اظهار کرد: رسانهها باید محلی برای گفتن و شنیدن باشند نه محل جنگ روانی علیه بخش دیگری از جامعه. رسانه باید محل ارتباطات باشد نه محل القائات یک سری از مسائل غیرواقعی.جهانگیری گفت: دولت بر حسب وظیفهای که برای اداره کشور دارد به دنبال ارتباطات دستگاه اجرایی با شهروندان و پاسخگویی به افکار عمومی است. دولت به دنبال این نیست که فضای تند جنجالی پوپولیستی بر رسانهها حاکم شود بلکه دولت به دنبال تقویت نظام اطلاعرسانی عقلانی و انتقادی در کشور است.
معاون اول رئیس جمهور با انتقاد از عملکرد برخی رسانهها در انتشار اخبار دولت و طرح انتقادات و تخریب از سوی آنها، اظهار کرد: دولت یازدهم از دروغ و تهمت در رسانهها گریزان است اما از جریان آزاد اطلاعات در رسانهها استقبال میکند. دولت به دنبال مچگیری، پردهدری و افشاگری نیست بلکه دولت به دنبال حقیقتیابی، شفافیت و آگاهی است.
وی با اشاره به برخی انتقادات مطرح شده در این رابطه، گفت: به محض تصویب اصلاحات درباره این مصوبه باز هم عدهای فکر میکنند که باید راجع به هر موضوعی مخالفت کنند. این در شرایطی است که به نظر من کاری دقیقتر از کاری که این دولت در رابطه با قراردادهای نفتی انجام داده است در تاریخ بیسابقه است.وی با انتقاد از تأثیرگذاری و سهم دولت در رسانهها، اظهار کرد: امروز سهم دولت از فضای رسانهای بسیار اندک و محدود است. این در حالی است که زبان منتقدین دولت تند و باز است؛ ای کاش دولت نیز میتوانست به اندازه مخالفین خود از تریبونهای رسمی استفاده کند و هر سخنی که میخواهد بر زبان جاری کند.
جهانگیری همچنین از ایجاد هجمه بسیار علیه دولت و رئیس جمهور از سوی برخی رسانهها و افراد انتقاد و اظهار کرد: در تاریخ ایران چنین حجم گستردهای از تخریبها آن هم از سوی تریبونهای رسمی نسبت به رئیس جمهور بیسابقه است.وی گفت: آقای روحانی رئیس جمهوری است که مهمترین موانع را از راه کشور برداشته و مذاکره پیچیده هستهای با 6 کشور قدرتمند دنیا را به نتیجه رسانده است.
وی گفت: مخالفین دولت اصرار دارند که در رسانههای خود امید و اعتدال را از مسیر خود خارج کنند و افراط و تفریط را پیش بگیرند. این رسانهها به دنبال آن هستند تا ذهنیت افراطی و بدبینانه خود را به جای واقعیت و خواست مردم در جامعه جای بیاندازند. در حالی که جامعه شدیداً نیازمند ارتباط، گفتوگو، اعتدال و امید است و مسائل ملی کشور ایجاب میکند که رسانهها، رسمی و غیررسمی در این مسیر حرکت کنند و بذر کینه، یأس، تهمت و دروغ را در جامعه نکارند.وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: نیاز اساسی ما در اطلاعرسانی و ارتباطات این است که سیاستگذاران و فعالان رسانهای بتوانند فضایی ایجاد کنند که در آن چند عنصر برجسته از جمله آگاه کردن نه سردرگم کردن مردم، اطلاعرسانی کردن نه راه انداختن جنگ روانی علیه بخشهایی از حکومت، شفافسازی نه سیاه نمایی علیه کشور و گسترش فرهنگ نقد نه مچگیری و همچنین گفتوگو کردن نه القاء سکوت برجسته باشد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه خبرنگاران در شفافیت و جریان آزاد اطلاعات رسالت دارند، اظهار کرد: دامن زدن به توقعات فزاینده در جامعه که از سرخوردگی بسیار سر در میآورد و ایجاد ابهام، یأس و سرخوردگی به سود هیچ شخص و جریان سیاسی نیست. در همین زمینه امیدواریم مجموع رسانهها در برخی از اصول از جمله دفاع از حقوق، ارزشها و آرمانهای ملت و حاکمیت قانون اصرار کنند.وی با بیان اینکه برخی از مشکلاتی که در کشور ایجاد شده است، نتیجه قانونگریزیهایی بود که شکل گرفت، اظهار کرد: قانون باید به ویژه برای دستگاههای قانونی محترم شمرده شود و قوای سهگانه نباید در حوزه قانونی یکدیگر دخالت داشته باشند. نه قوه قضائیه باید در حوزه قانونی تصمیمگیریهای قوه مجریه دخالت کند و نه قوه مجریه در حوزه قانونی قوای مقننه و قضائیه دخالت داشته باشد. چنانچه همگی به قانون احترام بگذاریم هم قوای سهگانه مقتدری خواهیم داشت و هم نظامی مقتدر.
جهانگیری با تأکید بر لزوم مبارزه با فساد و پیگیری این موضوع از سوی رسانهها، افزود: یکی از علل گسترش فساد در جامعه غیبت رسانهها در این حوزه بوده است.وی با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد نباید آلوده به مسائل سیاسی شود، گفت: اگر قرار شد با مفسدی برخورد شود این برخورد باید در همه سطوح باشد و این جریان و آن جریان نباید داشته باشیم چرا که نمیشود کسی که خود از بیشترین رانتها برخوردار بوده حال که فراموش شده است به رانتهای دیگران اعتراض کند.