اقتصاد تابع متغیرهای گوناگونی است اما در کشور ما تفاوت دیگری نیز دارد. بدین معنا که برخی مناسبتهای مذهبی بر بازار برخی کالاها اثرات متثبت یا منفی می گذارد. مناسبتهایی که باعث می شود مردم از جشنها فاصله بگیرند و در سوگ بزرگان دین، حتی برخی احکام دین از جمله سنت حسنه ازدواج را کنار بگذارند. در این رابطه رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با اشاره به اینکه بازار طلا و سکه طی هفته گذشته تحت تأثیر شاخص نرخ بهره آمریکا قرار گرفته بود، اظهار کرد که قبل از اعلام این شاخصها با کاهش قیمت طلای جهانی همراه بودیم اما بلافاصله پس از اعلام شاخصها با افزایش قیمت روبرو شدیم.
محمد ولی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بازار طلا طی ۱۰ روز گذشته تحت تأثیر شاخص نرخ بهره آمریکا قرار داشت، بیان کرد: پس از منتفی شدن افزایش نرخ بهره آمریکا مجددا با افزایش قیمت طلای جهانی همراه شدیم و طی ۱۰ روز گذشته دو مرتبه قیمت طلای جهانی حدود ۳۰ دلار افزایش یافت و به رقمی معادل ۱۳۴۲ دلار به ازای هر انس طلای جهانی رسید.این در حالی بود که پیش از اعلام شاخصها و با این تصور که نرخ بهره آمریکا افزایش خواهد یافت، قیمت طلای جهانی کاهش یافته بود.
وی ادامه داد: در انتهای هفته جاری نیز هر انس طلای جهانی به ۱۳۲۷ دلار رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز رقمی معادل ۱۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان پیدا کرد.رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر همچنین با اشاره به نزدیک شدن به فضای محرم در مورد وضعیت بازار طلا و سکه عنوان کرد: طی دو ماه گذشته با رکود نسبی در بازار طلا و سکه همراه بودیم، اما مطمئنا با توجه به نزدیکی ماه محرم باز هم فضای رکود نسبی در بازار حاکم خواهد بود.
ولی ادامه داد: متأسفانه رکود بازار طلا و سکه از ابتدای سال 1395 وجود داشت و شاهد کاهش انگیزه مردم برای خرید طلا و سکه هستیم. پیش از این مردم به طلا به عنوان کالایی سرمایهای نگاه میکردند اما با اعمال هزینههای مربوط به مالیات بر ارزش افزوده شاهد کاهش میل برای خرید توسط مشتریان هستیم.
وی با تأکید بر لزوم حمایت از تولید داخلی یادآور شد: اگر از صنعت طلا و جواهر حمایت نکنیم و برنامهریزیهای لازم را در این زمینه نداشته باشیم شاهد لطمه جدی به وضعیت صنعت طلا و جواهر خواهیم بود.