به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین، در این همایش «شهباز حسن پور» عضو فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی، «زکی پور» رییس هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، «فاطمی» عضو اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، «افتخاری» رییس هیات مدیره شرکت توسعه صادرات و فروش پوشاک، «افسانه محرابی» مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت ، «گلنار نصرالهی» مشاور وزیر صنعت در امور صنایع نساجی و پوشاک، «هاکوپیان» رییس هیات مدیره انجمن صنایع پوشاک ایران، اعضای اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران و شماری از تولیدکنندگان حضور داشتند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در این همایش گفت: قاچاق پوشاک و هر کالای دیگر حتی سنگ قبر جنایت است و باید مسئولان و دست اندرکاران با آن برخورد کنند.
«مهرداد زکی پور» افزود: سخنان وزیر صنعت، معدن و تجارت گویای این است که وی به وضعیت فلاکت بار پوشاک در مقابل عوامل بیگانه اشراف داشته و راهکار مناسبی دارد و امیدواریم چراغ مبارزه با قاچاق روشن شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است، به راحتی بازار پوشاک را واگذار کردیم و ١٢ میلیارد دلار پوشاک از مبادی قانونی وارد می شود اما حقوق گمرکی نمی پردازد.
وی تصریح کرد: ورود پوشاک قاچاق، کارگر متخصص ایرانی را بیکار و صنعت کشور را ناکارآمد کرده و در مقابل باعث تقویت صنعت کشورهای دیگر همچون چین و ترکیه شده است.
رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک تنها راه حمایت از تولید داخل را تقویت آن، تبدیل آمار رسمی واردات پوشاک به 2 میلیارد و 700 میلیون دلار و مقایسه میزان واردات کالای تولیدی با قاچاق کالا عنوان کرد.
در ادامه افسانه محرابی مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: صنعت نساجی و پوشاک نسبت به صنایع دیگر به سرمایه گذاری اندکی نیاز دارد، در حالی که ایجاد اشتغال در این صنعت بالاست.
«افسانه محرابی» افزود: براساس گزارش های بین المللی در سال 2016 صادرات صنایع پوشاک در جهان 800 میلیارد دلار بود که 6.5 درصد از صادرات کالاهای صنعتی دنیا را شامل می شد و ایران با بازار مصرفی 1200 میلیارد دلاری و با 79 میلیون جمعیت یکی از بازارهای مهم مصرفی در جهان است.
محرابی با اشاره به وجود آمارهای مختلف در بخش قاچاق پوشاک گفت: حداکثر آمار قاچاق پوشاک 2 میلیارد و 700 میلیون دلار است و نباید روی اعداد و ارقام قاچاق تمرکز کنیم؛ بلکه بحث اصلی باید از بین بردن قاچاق و حمایت کردن از تولید باشد و این، فقط با کاهش قیمت تمام شده و افزایش کیفیت کالاها میسر است.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: باید در صنعت پوشاک و نساجی به سمت صنعت دانش بنیان حرکت کنیم و تولید رقابت پذیر در سطح بین المللی داشته باشیم.
وی گفت: دولت برای حمایت از صنعت نساجی و پوشاک اقدامات مناسبی همچون بازسازی و نوسازی صنعت، توانمندسازی ظرفیت های بومی، برندسازی، شناسنامه دار کردن و جذب سرمایه گذاری خارجی، مدیریت نظام تعرفه ای و تخصیص شناسه کالا اعم از وارداتی و تولید داخلی انجام داد اما باید توجه داشته باشیم حل برخی مشکلات فرادستی است و به همکاری تیم اقتصادی نیاز دارد.
در ادامه گلنار نصرالهی مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور صنایع نساجی و پوشاک نیز یکی از اقدام های دولت یازدهم برای حمایت از صنعت پوشاک را دستورالعمل واردات پوشاک عنوان کرد و گفت: از 2 سال پیش تدوین راهبرد پوشاک با سه سرفصل سوق دادن کالاهای نساجی به سمت واردات رسمی، اقدام فرهنگی برای معرفی کیفیت و تقویت تولید داخل آغاز و در شهریورماه 1395 ابلاغ شد.
«گلنار نصرالهی» یادآوری کرد این دستورالعمل به دلیل مشکلاتی که داشت هنوز اجرایی نشده است و افزود: زمزمه هایی مبنی بر حذف این دستورالعمل در وزارت جدید صنعت، معدن و تجارت شنیده می شود که باید بگویم درست نیست و نظر وزیر صنعت این است که بازار داخلی را به دست خارجی ها ندهیم.
این مسوول یادآوری کرد: از اواخر پارسال با هدف ساماندهی واردات پوشاک از مبادی داخلی، 21 واحد صدور گواهی فعالیت را تقاضای کرده اند که تاکنون برای 14 واحد خارجی گواهی صادر شده که چهار واحد متعلق به کشورهای اروپایی است و امیدواریم تا یک ماه آینده بقیه شرکت های نیز گواهی فعالیت دریافت کنند.
در ادامه شهباز حسن پور رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: حمایت از تولید داخل از برنامه های مجلس و دولت است که سعی کردیم در برنامه ششم توسعه به این مهم توجه کنیم اما یکی از معضلات بخش تولید، خودتحریمی است.
«شهباز حسن پور» ادامه داد: در شهر کوچک ما بازاریابان خارجی فعالند اما تاکنون هیچکدام از واحدهای تولیدی کشور حتی یک بار به این شهر نیامده اند و متاسفانه تولیدکنندگان ما حاضر نیستند به نسبت بازارهای هدف همراهی داشته باشند و اقدام کنند.
«برخی تولیدکنندگان، مجلس را در تصویب بعضی لایحه ها مقصر می دانند، در حالی که آنها می توانند و باید پیش و هنگام تصویب لایحه ها در مجلس حاضر شوند و مشکلات خود را بیان کنند».
نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: دولت و مجلس آماده حمایت از تولید کننده است و مقرر شده است رایزن های اقتصادی باتجربه ای از بخش خصوصی همراه سفیران ایران در کشورهای مختلف حضور داشته باشند.
در ادامه شاهین فاطمی عضو اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران نیز گفت: اگر به برندسازی داخلی اهتمام نداشته باشیم باید بپذیریم خدمتگزار نشان های تجاری خارجی باشیم.
«شاهین فاطمی» تصریح کرد: بیش از سه درصد منابع دنیا در کشور وجود دارد. بنابراین در کشور دغدغه تولید نداریم.
«اگر به دنبال ایجاد اشتغال، مقابله با تهاجم فرهنگی و ارزش افزوده هستیم باید پوشاک کشور را به سمت برندسازی هدایت کنیم».
فاطمی ادامه داد: فضای برندسازی در دنیا تغییر کرده است و نشان های پایدار به دنبال ایجاد تجربه جدید برای مصرف کننده اند، بنابراین ضروری است ما نیز علاوه بر کیفیت به دنبال فراهم کردن تجربه جدید برای مصرف کنندگان باشیم.
به گفته وی، با سرمایه گذاری روی ایجاد نشان های تجاری و کمک دولت، از خدمتگزاری برای نشان های تجاری خارجی رها می شویم.
در ادامه مجید افتخاری رئیس هیات مدیره شرکت توسعه صادرات و فروش پوشاک گفت: مشکل صنعت پوشاک کشور بازار فروش است، در این صنعت سلیقه مصرف کننده تغییر کرده است و حق انتخاب دارد. از سوی دیگر است .
«مجید افتخاری» مشکل دوم را واردات پوشاک اعلام کرد و افزود: واردات پوشاک می تواند باعث پویایی بازار شود، به شرطی که طبق قوانین کشور باشد و پوشاک به شکل قاچاق وارد کشور نشود.
افتخاری یادآوری کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند واردات کالایی که در داخل تولید می شود حرام شرعی است و در واقع این یک فتوای شرعی است که باید به آن عمل شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه برای برخورد با کالای قاچاق برخی فقط شعار می دهند و پویش راه می اندازند اما در عمل هیچ برخوردی نمی کنند.
در ادامه آقای سومبات هاکوپیان رییس هیات مدیره انجمن صنایع پوشاک ایران به سخنرانی پرداخت و گفت: واقعیت این است که قاچاق کم یا زیاد فرقی نمیکنه وجود دارد. یک رودخانه ای است که باز شده و سدی را می طلبد باید فکری به حالش کرد.
در طی 2 سال گذشته تلاش های زیادی شده و دست آوردهایی داشتیم و از همه مهمتر از شهریور ماه وزیر محترم وقت دستور العمل را به صراحت به امور اصناف ابلاغ کردند در نتیجه مجری این دستور العمل گروه اصناف می باشد و ما نباید دنبال جایی دیگر بگردیم ولی من متاسفم بگم که تمام کارها از طریق بخش نامه ها اجرا نمیشه بلکه دستورات اجرایی می خواهد.
من با افتخار به شما میگویم با صنعتی صحبت می کنید که دولت یک ریال سرمایه گزاری روی آن نکرده است صنعت پوشاک را کلا بخش خصوصی اداره می کند و حتی متاسفانه باید بگویم برای ایجاد یک برند مانع هم ایجاد می کنند.
ما در شبکه توزیع مشکل داریم شبکه توزیع ما سنتی است حتی فروشگاه هایی زنجیره ای که قرار است با سیستم نوین مورد بهره برداری قرار بگیرند باز مجدد در اختیار همان شیوه های کهنه قرار می گیرند که حتما باید با شیوه های نوین عمل بکنند.
در بخش تولید هیچ گونه فاصله ای بین صنف و صنعت وجود ندارد همه ما یکپارچه از شما دولت مردان می خواهیم که به این وضعیت نابسامان بیندیشد.
اگر شما میگید تولید و اشتغال یعنی چی : یعنی ما باید بازرگان مان ، تجارت مان در خدمت تولید داخلی قرار بگیرد نه این که من افتخار کنم از طریق واردات شغل ایجاد کردم که کاملا این شغل مخرب است.