کد خبر: ۵۹۱۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷
پیشی گرفتن بخش خصوصی در سرمایه گذاری
مبحث انرژی دغدغه مهمی در کشور است که بتوانیم با کمترین انرژی ممکن، بیشترین بهره‌برداری‌ها را داشته باشیم و در کنار آن کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود. در راستا افزایش ظرفیت‌های انرژی‌های تجدید پذیر تاکنون ۴۷۰ مگاوات زیرساخت در این زمینه نصب شده است.
ظرفیت ۴۷۰ مگاواتی انرژی‌های نو در کشور
مبحث انرژی دغدغه مهمی در کشور است که بتوانیم با کمترین انرژی ممکن، بیشترین بهره‌برداری‌ها را داشته باشیم و در کنار آن کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود.

اکنون استفاده بهینه از انرژی و هزینه کردن برای آن در جهان رشد چشمگیری داشته و بنا بر آن ایران نیز باید به این سمت و سو حرکت کند

تمرکز بر روی افزایش سهم تولید برق از طریق انرژی خورشیدی با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در پهنه جغرافیایی یکی از برنامه‌های بلند مدت در نظر گرفته برای صنعت برق کشور است، تا با بهره گیری از این صنعت در تابستان و در زمان اوج مصرف برق به کمک صنعتگران برق می‌رسد و احتمال خاموشی و فشار وارد شده به شبکه را به حداقل برساند و یا از جنبه‌ای دیگر ما را از نصب پست‌های عظیم برق بی نیاز و در کاهش تلفات برق و هزینه تمام شده موثر واقع شود.

آخرین وضعیت از توسعه انرژی‌های تجدید طبق آمار منتشره از سوی وزارت نیرو نشان دهنده آن است که کل ظرفیت نصب شده در این بخش تا سال ۹۲ در حدود ۱۶۵ مگاوات بوده که از این میزان ۱۳۱ مگاوات آن توسط بخش دولتی و ۳۴ مگاوات آن توسط بخش خصوصی نصب شده بود.

این ارقام طی ۴ سال گذشته با رشد چشمگیر به عدد ۴۷۰ مگاوات رسیده که از این میزان ۱۷۱ مگاوات آن توسط بخش دولتی و ۳۶۹ مگاوات توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است.

این بدان معنا است که مشترکان انرژی تجدیدپذیر از ۴ مشترک در سال ۹۲ به ۳۵۰ مشترک افزایش داشته است.

گفتنی است از سال ۹۲ تا کنون حجم قرارداد‌های مبادله شده ۲ هزار و ۹۶۱ مگاوات بوده که مجموع سرمایه گذاری آن ۲.۵ میلیارد دلار است که از این میزان ۷۰ درصد از محل سرمایه گذاری خارجی و مابقی از محل سرمایه گذاری داخلی تامین شده است.

همچنین براساس آخرین آمارها هم اکنون ۵۹۸ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت منصوبه انرژی‌های نو کشور نیز به ۵۲۷ مگاوات رسیده است به طوریکه انرژی‌های تجدیدپذیر موجب اشتغال ۴۸ هزار و ۳۷۵ به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده است.

گفتنی است صنعت برق توانایی ساخت پنل‌های خورشیدی و زیرساخت‌های مربوط به آن را دارد و بنا بر اعلام سیدمحمد صادق زاده معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) ساخت پنل‌های خورشیدی در داخل کشور توسط ۵ شرکت خصوصی در ۵ شهر فیروز، مشهد، شیراز، یزد و سمنان صورت می‌گیرد.

ضرورت افزایش ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر بر همگان روشن است و در این راستا نباید از توان بخش خصوصی غافل شویم که تنها در صورت اعتماد به آن‌ها می‌توان شاهد پیشرفت در این راستا باشیم.
نام:
ایمیل:
* نظر: