روز گذشته در حالی که برخی مناطق مختلف تهران با خاموشیهای چندساعته برق مواجه شده بودند، مسئولان ارشد برق این اتفاق را ناشی از گرمای بیش از حد میدانند.
این در حالی است که وزیر نیرو از کسری 5 تا 6 هزار مگاواتی برق خبر داده و اعلام کرده است که این کسری را باید از طریق مدیریت مصرف و تقاضا جبران کنیم.
مدیریت مصرف و تقاضا گزینهای مناسب برای عبور از اوج مصرف برق در تابستان عنوان شده و اعلام شده است که با کاهش 10 درصدی مصرف برق میتوان از این وضعیت عبور کرد.
یک منبع آگاه در شرکت برق در گفتوگو با
فارس، در مورد قطع برق همزمان در نقاط مختلف تهران گفت: روز گذشته به دلیل اوج گرما متأسفانه ارتباطهای زمینی و هوایی و پستهای 63 کیلو ولت دچار حادثه شده و موجب خاموشی گسترده و چندساعته در نقاط مختلف تهران شد.
وی افزود: اینکه قطع چند ساعته برق در تهران در روز گذشته از قبل پیشبینی شده باشد، درست نیست چرا که در برق نمیتوان قول داد که تأسیسات برق گرفتار نمیشوند.
وی اضافه کرد: قطع برق دیروز به خاطر افزایش دما و ایجاد حادثه در تأسیسات برق بود که امیدوار هستیم مردم در زمان اوج مصرف از میزان مصرف خود بکاهند. روز گذشته خاموشی برق در مناطق جنوب تهران و مرکزی تهران به مدت چند ساعت رخ داد.
علی خدری مدیر امور دیسپاچینگ فوق توزیع برق منطقهای تهران با اشاره با میزان مصرف حوزه تحت پوشش شرکت برق منطقهای تهران در روز یکشنبه هفته جاری اعلام کرد: از ساعت 11:30 مصرف برق در حوزه تحت پوشش شرکت برق منطقهای با حدود 9 هزار مگاوات شروع شده و در کل هر چه به بعد ظهر نزدیک میشود، یعنی ساعت 12 تا 16 این میزان به بیشترین حد خود میرسد.
خدری در این مورد ادامه داد: بین ساعت 12 تا 12:30 که تعطیلی کوتاهی برای کارخانجات و برخی مراکز تجاری وجود دارد نمودارها عملا نشان میدهد که مصرف رو به کاهش است و از 12:30 دوباره میزان مصرف بیشتر میشود و تا حدود ساعت 16 پیک مصرف میرسد که در سال گذشته 10 هزار و 91 مگاوات را تجربه کردیم.
خدری در مورد پیش بینی خود درباره زمان وقوع پیک (اوج مصرف برق) گفت: پیشبینی ما این است که امسال حدود 5 تا 6 درصد رشد بار داشته باشیم و احتمالا 10 هزار و 500 تا 10 هزار و 600 مگاوات در اواخر تیر یا اوایل مرداد ممکن است، پیک برق اتفاق بیفتد.
مدیر امور دیسپاچینگ فوق توزیع برق منطقهای تهران از مردم درخواست کرد، با سادهترین راه یعنی خاموش کردن لامپهای اضافه و استفاده از لامپ کم مصرف به مصرف بهینه برق به منظور عبور مطمئن از پیک بار (اوج مصرف) امسال کمک کنند.
بر اساس گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، پیک مصرف برق در روز گذشته (سهشنبه 5 تیرماه)، 54 هزار و 275 مگاوات گزارش شد که این رقم در سال گذشته در همین زمان برابر با 42 هزار و 251 مگاوات ثبت شده است.
پیک مصرف یا ساعات اوج مصرف بهطور معمول در شش ماه نخست سال در ساعتهای 12 تا 17 (پیک روزانه) و 19 تا 23 در شب (پیک شبانه) اتفاق میافتد و کنترل دمای وسائل سرمایشی در مدیریت پیک در این زمان بسیار موثر خواهد بود.
مدیرعامل برق منطقهای تهران با تأکید بر اینکه خاموشیهای برق روز گذشته در تهران به دلیل پایداری شبکه بوده گفت: این کنترل شبکه برق اگر دیروز اجرا نمیشد، کل شبکه سراسری برق از بین میرفت.
غلامرضا خوشخلق در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که گفته میشود خاموشیهای روز گذشته تهران، قم و البرز به خاطر اعمال مدیریت اضافه بار ناشی از افزایش مصرف برق در شبکه سراسری بوده، نه حادثه گفت: قطعاً خاموشیهایی که دیروز مردم آن را احساس کردند، به دلیل عدم صرفهجویی مردم و افزایش مصرف برق بوده است، چرا که برای اینکه پایداری شبکه سراسری حفظ شود روز گذشته مدیریت بار شبکه را اعمال کردیم.
وی با تأکید بر اینکه ما اسم این اقدام را خاموشی نمیگذاریم، اظهار داشت: اگرچه هنوز به پیک بار سال گذشته نرسیدهایم و دمای هوای روز گذشته به 40 درجه رسیده بود اما مصرف برق قم، البرز و تهران به 9700 مگاوات رسید که مجبور شدیم برای حفظ و پایداری شبکه سراسری کنترل و مدیریت بار شبکه را اعمال کنیم.
خوش خلق خاطرنشان کرد: از مردم بارها خواهش کردهایم که 10 درصد از مصرف خود را صرفهجویی و مدیریت کنند، یعنی مصارف غیر ضرور خود را صرفهجویی و مدیریت کنند، یعنی مصارف غیر ضرور خود را به ساعات غیر پیک منتقل کنند.
مدیرعامل برق منطقهای تهران افزود: اوج مصرف برق از ساعت 11 تا 16 است، بنابراین از مردم تقاضا داریم، از مصرف لوازم برقی در این ساعات کمتر استفاده کنند و به عنوان مثال در روز از روشن کردن لامپهای اضافی خودداری کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است، خاموشی برق برنامهریزی شدهای داشته باشیم، تصریح کرد: ما به هیچ وجه خاموشی برنامه ریزی شدهای قرار نیست، اعمال کنیم.