به گزارش ایسنا، حسین شیرزاد در نشست خبری، گفت: بزرگترین شبکهها و تشکلهای بخش کشاورزی و شبکه عظیم تعاون روستایی در استان خراسانرضوی بوده و این استان شاید یکی از بزرگترین پایگاههای تشکلهای صنفی و نظام صنفی است به طوری که در این استان حدود ۲۰۵ شرکت تعاونی روستایی فعال داریم و از این بابت یکی از استانهای رکوردار هستیم.
رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود: همچنین در این استان حدود ۱۲۲ شرکت تعاونی کشاورزی فعال داریم که در کنار آن ۵ اتحادیه تعاونی کشاورزی فعالیت میکنند. یکی از بالاترین رکوردها را در تعاونیهای فعال تولید روستایی داریم.
شیرزاد تصریح کرد: طی ماههای اخیر شبکه تعاون روستایی خراسانرضوی توانست ۶۷ هزار تن گندم را خریداری کند. همچنین در این مدت نیز ۷۰۰۰ تن کلزا و ۴۰۰۰ تن شیر این استان نیز خریداری شده است.
وی گفت: خراسانرضوی این آمادگی را دارد که خرید شیر خود را در ماههای آینده به ۷۰۰۰ تن برساند و قطعاً در سال آینده ۷۰۰۰ تن خرید کلزا به ۱۰ هزار تن خواهد رسید.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود: ما در یک مداخله هدفمند بازاری در سال گذشته موفق شدیم که ۶۸ تن زعفران را در سه استان خراسان بزرگ با محوریت خراسانرضوی خریداری کنیم که از این تعداد هماکنون توانستیم حدود ۴۱ تن آن را به عالیترین شکل ممکن با مکانیزم کشف قیمت در بورس کالا و همکاری تجار به فروش برسانیم.
وی گفت: همچنین در هفته آینده نیز حدود ۷.۵ تن زعفران آماده فروش خواهد بود، به نظر میرسد ما در یک ماه و نیم آینده بتوانیم تمام این ۶۸ تن زعفران را به فروش برسانیم.
رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه زعفران دارای یک بازار ساختاری و هدفمند است و ما در تولید زعفران حدود ۲۱۰ سال سابقه فروش داریم، گفت: قیمت زعفران تابع مکانیزم عرضه و تقاضا خواهد بود، هماکنون زعفران نگین حدود ۸ میلیون تومان و ۶۱۰ یورو در بازار قیمت دارد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که در بازار زعفران به قیمت آن باز میگردد، شیب تند قیمت آن نیست و ما با این امر مخالف هستیم. آن چیزی که مهم بوده این است که بتوانیم نوسان قیمت آن را کنترل کنیم. به نظر میرسد این قسمت در ماههای آینده با شیب ملایمتری مسیر خود را طی خواهد کرد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر خرید زعفران امسال و موجودیت کود برای کشاورزان، ادامه داد: امسال پیشبینی تولید زعفران ما حدود ۴۰۰ تن است. بهعلت تغییرات ساختارهای اقلیمی محصول زعفران نمیتواند از این فضا مستثنی باشد، در ۹ استان به جز خراسانرضوی ما تولید زعفران داریم و بخشی از زراعی ما در کشور به سمت تولید آن حرکت میکند.
شیرزاد افزود: عمده زعفرانکاران ما حدود ۷۲۰ هزار خانوار و ساکن نواحی محروم، روستایی و مرزی هستند که مداخله هدفمند دولت در زمینه بازار زعفران جدا از تعریف محاسبات تنظیم بازاری جنبه حمایتی را به خود میگیرد.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: حدود ۱۰ هزار تن تولید و فناوری انواع بذر گندم و ۲۵۰۰ تن نیز انواع بذور اصلاح شده را در شبکه تعاون روستایی خراسان رضوی انجام دادهایم.همچنین حدود ۱۱۵ هزار تن توزیع سموم شیمیایی را در مدت مذکور داشتهایم و این عوامل جنبه حمایتی داشته و شبکه خدمات عرضهای سعی دارد حمایت را اولویت قرار دهد.
وی تصریح کرد: کسری کود و کمبود آن به موارد بین بنگاههای پتروشیمیها و جهاد کشاورزی باز میگردد، وزارت جهاد کشاورزی همواره معتقد است که باید کود با قیمت یارانهای به دست کشاورز برسد از طرف دیگر بنگاههای پتروشیمی بخش خصوصی بر مبنای محاسبات بازاری عمل میکنند، اما اطمینان میدهم که هماکنون کسری کودها به شدت در حال برطرف شدن است و رشد ۱۱ درصدی تأمین کود را به طور متوسط در استانها نسبت به سالهای گذشته شاهد بودیم.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: درست است که خراسان وضعیت نسبی در تولید زعفران دارد اما باید در سالهای آینده بکوشیم تا قیمت تمام شده را پایین و توان رقابتی را در بازارهای بینالمللی بالا ببریم.