کد خبر: ۷۱۷۹۵
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۰
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران عنوان کرد:
استفاده از معاملات الگوریتمی دخالت انسانی در بازار سرمایه را به شدت کاهش داده و معاملات پیچیده و بزرگ را به سرعت در بازار اجرایی می کند.
نقش پررنگ معاملات الگوریتمی در افزایش نقدشوندگی بازارعلی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران که از فرآیند آخرین روز مسابقات معاملات الگوریتمی بازار سرمایه بازدید می کرد، ضمن بیان مطلب فوق در جمع خبرنگاران، گفت: معامله گران الگوریتمی به منظور خرید و فروش سریع و دقیق، الگوریتم هایی را طراحی کرده و با استفاده از اطلاعاتی که از بازار دریافت می کنند، به سرعت الگوریتم را اجرا می کنند.
مدیر عامل شرکت بورس تهران به مزایای این نوع از معاملات اشاره کرد و ابراز داشت: هم اکنون بخش عمده ای از معاملات بورس های جهانی به صورت الگوریتمی انجام می شود. در برخی از بورس ها تا ۸۰ درصد معاملات به صورت الگوریتمی انجام می گیرد. در عین حال، الگوریتم می تواند واکنش سریعی نسبت به اتفاقات بازار از خود نشان دهد.
وی با اشاره به اینکه افزایش نقدشوندگی یکی از ویژگی های اصلی بازار سرمایه است و با مکانیسم معاملات الگوریتمی افزایش قابل توجهی خواهد داشت، ادامه داد: واکنش سریع در این نوع معاملات مزیت رقابتی برای سرمایه گذاران ایجاد می کند و باعث نقدشوندگی بیشتر بازار می شود.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار به آمارهای WFE اشاره و تصریح کرد: به صورت میانگین ۶۰ درصد معاملات بازارهای سرمایه به صورت معاملات الگوریتمی انجام می شود. البته معاملات الگوریتمی در دو سال اخیر وارد بازار سرمایه ایران شده و با توجه به نیروی جوان و دانش آموخته های بازارهای آی تی و حمایت های سازمان بورس و اوراق بهادار مسیر توسعه آن به سرعت طی شد و به زودی شاهد افزایش سهم معاملات الگوریتمی در بازار خواهیم بود.
صحرایی درپاسخ به شرایط فعلی نماد های متوقف و همچنین آکونتور گفت: با اصلاح دستور العمل ها و همچنین تلاش گسترده سازمان بورس مدت زمان توقف نماد  ها قابل مقایسه با گذشته نیست و موضوع حمایت از سهام داران کنتورسازی همچنان ادامه دارد. طی هفته گذشته نیز آگهی هایی در این خصوص منتشر شد تا سهام دارانی که قصد خروج از این سهم را داشتند، ‌امکان فروش داشته باشند. اما اینکه چه زمانی موضوع کنتورسازی حل شود در اختیار مقامات قضایی است.
وی افزود: اولویت این است که حداقل نمادهای متوقف را در بازار داشته باشیم. بخشی از این موضوع به همکاری شرکت ها برای انتشار حداقل اطلاعات به بازار وابسته است تا نمادها امکان بازگشایی داشته باشند. در این میان برخی از نمادهای بانکی نیز نیازمند تصمیمات حاکمیتی در خصوص موضوع ادغام هستند و بازار سرمایه کمتر در این زمینه دخالت دارد.

نام:
ایمیل:
* نظر: