کد خبر: ۷۲۰۲۵
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۶
در دومین نشست کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور بر لزوم یک حرکت همه جانبه، عملیاتی، توام با خردورزی و همکای یکدیگر جهت حل بحران های محیط زیستی کشور تاکید شد.
شهرداری ها پیشگام حل مسائل محیط زیستی شوندبه گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، دومین نشست کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور با محوریت استفاده از منابع تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف انرژی با حضور عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار، دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران و مسئولین مدیریت شهری کلانشهرهای کشور برگزار شد.
ناهید خداکرمی عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با اشاره به لزوم ایجاد یک تفکر همسان در کل کشور، گفت: متاسفانه در 20 سال اخیر منفعت طلبی انفرادی جای منفعت طلبی اجتماعی را گرفته و رفاه و ثروت آفرینی با تخریب محیط زیست همراه بوده که در زمان حاضر تاثیرات آن به تدریج قابل مشاهده است بعنوان مثال می توان به از بین رفتن بیش از 100 هکتار از باغات تهران اشاره نمود.
وی با اشاره به موضوع تولید آسفالت متخلخل از پلاستیک بعنوان یکی از اقدامات کشور آلمان در حوزه محیط زیست، افزود: باید با استفاده از مهارت ها و استعدادهای مردمان محلی هر شهر و با بهره گیری از ظرفیت محیطی آن و خلق ایده های نو، ثروت آفرینی کرده و سطح رفاه جامعه را افزایش دهیم.
خداکرمی با تاکید بر لزوم استفاده از فضای مجازی در بهره گیری از تجارب و الگوهای جهانی در مدیریت شهری بر مبنای موقعیت جغرافیایی هر شهر، ادامه داد: باید یک حرکت همه جانبه فارغ از نوشته ها و سخنرانی ها، به صورت عملیاتی داشته باشیم تا با خردورزی و همکاری یکدیگر، کشور را از این بحران های محیط زیستی خارج سازیم.
صدرالدین علی پور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار با اشاره به استقبال شهردار تهران از تشکیل کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور، گفت: هدف از برگزاری این نشست، تبادل تجربیات و دانش محیط زیستی با توجه به موقعیت جغرافیایی هر کلانشهر است.
وی ادامه داد: در سال های اخیر بحران های محیط زیستی در بخش های مختلفی نظیر مصرف بش از حد  منابع آب، انرژی و مدیریت پسماند کشور را فرا گرفته است، بنابراین نیاز است تا شهرداری ها پیشگام شوند و به صورت مستقیم ورود پیدا کنند و از دانش صاحب نظران، اساتید و تجارب جهانی نیز در این زمینه استفاده نمایند.
علی پور افزود: با توجه به وسعت مشکلات محیط زیستی در کشور، تدوام چنین ارتباطات موثری مد نظر است تا در نهایت بتوانیم شاهد تغییرات گسترده و موثری در سطح شهرها باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت تبدیل نتایج حاصل از این نشست ها به صورت دستورالعمل و اجرایی کردن آن ها در سطح شهر، گفت: مجموع فرایندهای صورت گرفته در حوزه محیط زیست باید منجر به ارتقاء کیفیت زندگی و شاخص های محیط زیست شهری شود.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران حدود 4 برابر نرم جهانی انرژی مصرف می کند، اما هیچ اقدام منسجمی در این حوزه به ویژه در ساختمان ها صورت نگرفته و کشور با بحران مصرف انرژی روبرو است.
وی با بیان اینکه در مجموعه شهرداری تهران بیش از 26 نیروگاه خورشیدی داریم که با استفاده از انرژی تجدیدپذیر و تزریق آن به شبکه سراسری، به مدیریت مصرف انرژی کمک می نمایند، خاطرنشان ساخت: طراحی و راه اندازی سامانه پایش آنلاین انرژی و مانیتورینگ هوشمند موتورخانه ها، تعیین و ارتقاء برچسب انرژی ساختمان و تدوین اطلس جامع انرژی های تجدیدپذیر از جمله اقدامات اجرا شده و در حال اجرا توسط این اداره کل است.
علی پور بیان کرد: با توجه به اینکه در حوزه محیط زیست متخصصین بسیار زیادی داریم اما میان تئوری تا عمل، فاصله معناداری وجود دارد که در این زمینه نیازمند حمایت شورای اسلامی شهر تهران هستیم تا این فاصله کاهش پیدا کرده و به اجرا برسد.
کمال مرادی دبیرکل مجمع کلانشهرهای ایران در پایان گفت:  اقدامات تخصصی و فنی که به منظور حل معضلات و مشکلات محیط زیستی در حوزه مدیریت شهری اجرا می شوند باید با کمک وزارت کشور به قانون تبدیل شده و بعنوان یک سند فرادستی معتبر برای کل کشور منظور گردد.
در انتهای نشست ضمن معرفی اقدامات و فعالیت های اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار جهت مدیریت مصرف انرژی و ارائه راهکارهای لازم به منظور حل موانع و چالش ها در این زمینه، مسئولین هر یک از کلانشهرهای کشور اقدامات و فعالیت های خود در حوزه محیط زیست به ویژه مدیریت مصرف انرژی مانند شاخص های پایداری انرژی، راهکارهای صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان ها و غیره را جهت اشتراک گذاری تجارب، ارائه نمودند.
لازم به ذکر است در این نشست مقرر گردید مباحث مدیریت انرژی به صورت سالانه در نشست کمیته محیط زیست کلانشهرهای کشور مورد ارزیابی، بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
بازدید از نیروگاه 30 کیلوواتی منطقه 9 با حضور مسئولین مدیریت شهری کلانشهرها
در ادامه این نشست، بازدیدی از نیروگاه خورشیدی 30 کیلوواتی منطقه 9 بعنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی ساختمان های شهرداری تهران که با تزریق انرژی خورشیدی به شبکه برق شهری منجر به کاهش انتشار 23 تن co در سال می شود، با حضور سید علی مفاخریان شهردار این منطقه به عمل آمد.  
تقدیر از برترین های کلانشهرها، مناطق و سازمان های شهرداری تهران در حوزه مدیریت انرژی
در نشست علمی تخصصی "استفاده از منابع تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف انرژی در مدیریت شهری کلانشهرها" از برترین های کلانشهرها، معاونت ها، مناطق و سازمان های فعال در حوزه توسعه انرژی های تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف انرژی توسط اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار تقدیر بعمل آمد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، نشست علمی تخصصی "استفاده از منابع تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف انرژی در مدیریت شهری کلانشهرها" در ادامه دومین نشست کمیته محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور در سالن ایران زمین شهرداری تهران برگزار شد.
بنا بر این گزارش، این نشست با هدف بررسی چالش های فراروی مدیریت انرژی در ساختمان ها و اماکن عمومی، ارائه دستاوردهای اخیر شهرداری تهران و کلانشهرهای موفق در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی و توسعه انرژی های تجدیدپذیر، شناسایی و بهره گیری از پتانسیل ها و ظرفیت های موجود شهر و تحقق اهداف اسناد فرادستی و قوانین حوزه محیط زیست برگزار شد.
نشست علمی تخصصی استفاده از منابع تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف انرژی در مدیریت شهری کلانشهرها با دو پنل لزوم توجه به امر مدیریت انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و محیط شهری و همچنین کاربرد و استفاده از انرژی تجدیدپذیر در مدیریت شهری برگزار شد.  
در پنل اول به ارائه عملکرد و اقدامات شهرداری تهران در خصوص بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان و در زمینه اجرای مصوبه الزام شهرداری تهران به اصلاح الگوی مصرف، معرفی ویرایش جدید مبحث 19 و سازمان های دارای مسئولیت، ارائه مدلسازی فنی اقتصادی بام سبز در یک ساختمان و معرفی بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان های شهر تهران پرداخته شد.
عملکرد و اقدامات شهرداری تهران در خصوص توسعه انرژی های تجدیدپذیر و بررسی مشکلات و چالش های اجرایی و ارائه تجربیات در این زمینه، انرژی شهری، الزام شهرداری تهران به توسعه انرژی های تجدیدپذیر، اهداف و سیاست شوراء در خصوص لزوم ایجاد ارتباط بین کاربرد انرژی های تجدیدپذیر در حوزه شهر و معماری ساختمان و خرید تضمینی برق از منابع تجدیدپذیر مانند نیروگاه های کوچک خورشیدی و بادی از جمله موارد مطرح شده در پنل دوم است.
در این نشست زهرا نژاد بهرام عضو و رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران بی توجهی به طرح های توسعه شهری و عدم استفاده از انرژی های تجدیدپذیر بعنوان دو مولفه تاثیر گذار در وقوع بحران های محیط زیستی دانست و گفت: در ساخت و سازهای شهر تهران باید از الگوهای مبتنی بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر متناسب با اقلیم بهره برد.
در پایان این نشست از کلانشهرهای مشهد و اصفهان در حوزه مدیریت شهری، معاونت حمل و نقل و ترافیک و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، شهرداری مناطق 5 و 7 در حوزه بهینه سازی انرژی های تجدیدپذیر، شهرداری مناطق 4 و 18 در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی و شهرداری مناطق 6 و 9 در حوزه توسعه انرژی های تجدیدپذیر تقدیر بعمل آمد.
نام:
ایمیل:
* نظر: