کد خبر: ۷۳۹۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد؛
مصری گفت: باید زمینه افزایش عرضه کالا‌های اساسی و کشاورزی برای شفاف شدن آمار‌ها و حمایت درست از تولیدکنندگان، فراهم شود.

عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه بورس کالا در طول یک دهه گذشته، مراحل اولیه حضور خود در اقتصاد کشور را به خوبی طی کرده است، گفت: بورس کالا درکنار شفافیت در معاملات و کشف قیمت‌ها به دور از هیاهوی بازار‌های غیررسمی، محلی است برای تلاقی واقعیت‌های اقتصاد؛ به طوریکه معامله‌گران و فعالان صنایع براساس شرایط اقتصادی تصمیم به خرید و فروش کالا‌ها در بستری منطقی و عادلانه می‌گیرند و این یک اتفاق مثبت برای اقتصاد ماست.
وی ادامه داد: با گذشت بیش از ۱۱ سال از راه اندازی بورس کالا در اقتصاد ایران و آشنایی مسوولان با مزایای این بورس و همچنین علم به مشکلات ساختاری در مبادلات کالا‌ها به خصوص در بخش کشاورزی، باید زمینه افزایش عرضه کالا‌های اساسی و کشاورزی برای شفاف شدن آمار‌ها و حمایت درست از تولیدکنندگان، فراهم شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: بورس کالا در سال‌های اخیر توانسته بخش بزرگی از مبادلات کالای کشور را از سیستم‌های ناکارآمد و غیرشفاف به معاملاتی الکترونیک، شفاف و به دور از رفتار‌های بازار‌های غیررسمی سوق دهد و اگر دقت کنید در زمان‌های التهاب بازار نیز این بازار‌های غیررسمی هستند که زمینه نوسان کاذب قیمت‌ها را فراهم می‌کنند.
وی با بیان اینکه سازوکار بورس کالا به تولیدکنندگان بالادستی و پایین دستی و سرمایه گذاران یک دید کلی و مناسب ارائه می‌دهد، گفت: اگر دخالت‌های بیرونی در روند معاملات بورس کالا رقم نخورد، هیچ گاه خللی در روند طبیعی و واقعی بازار بروز نمی‌کند و توصیه می‌شود دولت با نظارت مناسب، زمینه رشد عرضه محصولات و ایجاد تعادل قیمت‌ها در شرایط التهاب بازار‌ها را رقم بزند.
مصری اظهار کرد: در مواقع حساس بازارها، چندین روش برای تنظیم بازار پیش روی تصمیم گیران وجود دارد که هنر تنظیم بازار آن است که با کم‌ترین هزینه و تبعات اقتصادی، زمینه ایجاد دلالی و رانت را فراهم نکنیم و همزمان انگیزه تولیدکننده را برای تولید بیشتر و بهتر کاهش ندهیم؛ مواردی که با اتخاذ قیمت گذاری اجباری و دستوری به کل نادیده گرفته می‌شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در صورتیکه تمامی بنگاه‌های اقتصادی به صورت همزمان محصولات و کالا‌های تولیدی شان را در بورس کالا عرضه کنند، علاوه بر ایجاد شفافیت حداکثری، امکان مقایسه محصولات از لحاظ کیفی و قیمتی فراهم می‌شود و رقابتی مثبت در بازار شکل می‌گیرد.
مصری در ادامه بیان کرد: با این اتفاق، عیار تولیدکنندگانی که امروز شعار رونق تولید را می‌دهند با توجه به آمار عرضه و قیمت محصولاتشان در بورس کالا مشخص می‌شوند و دولت می‌تواند حمایت ویژه‌ای از این تولیدکنندگان داشته باشد.

آسیب بخش کشاورزی از ساختار سنتی
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت‌های بورس کالا برای معامله محصولات کشاورزی بیشتر از گذشته استفاده شود، گفت: بورس کالا با توجه به ظرفیت‌ها و ابزار‌های مالی که دارد می‌تواند بازار محصولات کشاورزی را که بیشترین آسیب را از ساختار سنتی می‌بیند، سامان دهد.
وی تصریح کرد: اگر قرار باشد در سال رونق تولید نیز عمده دادوستد‌های محصولات کشاورزی و کالا‌های اساسی همچون روال گذشته و به صورت سنتی انجام شود، به طور یقین اطلاعات درست و شفافی در اختیار تصمیم گیران قرار نخواهد گرفت و شاهد نوسانات کاذب و شدید قیمتی خواهیم بود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: زمان معامله به شیوه‌های سنتی و سر مزرعه با نرخ‌های ارزان باید به پایان برسد و کشاورزان باید بتوانند حتی قبل از برداشت محصولشان، با نرخی واقعی کالای خود را در بورس کالا به فروش برسانند؛ این امکان امروز در بورس فراهم است و باید از این مزیت‌ها بهره برد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس در پایان گفت: پیچیدگی‌های اقتصاد با ادامه رویکرد به شیوه‌های سنتی به گره تبدیل می‌شود و هیچ گاه نمی‌توانیم از منابع سرشار کشورمان به نحو مطلوب استفاده کنیم، از این رو با تغییر ذهن‌ها و بیرون آمدن از خرید و فروش‌های سنتی در تاریکی بازار، باید در مسیر دادوستد شفاف در بورس کالا قدم برداریم تا نتیجه آن را خیلی سریع در مولفه‌های اقتصادی مشاهده کنیم.

نام:
ایمیل:
* نظر: