کد خبر: ۸۰۸۸۲
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۵
در مراسم اختتامیه جشن مسنقل سینمای مستند، اسکار به دست صاحبانش رسید، یک مستندساز از دریافت جایزه خود انصراف داد و رئیس خانه سینما به اتفاقات چند روز اخیر واکنش نشان داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، یازدهمین جشن مستقل سینمای مستند، با حضور جمع زیادی از مستندسازان و مدیران سینمایی در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد. 

در این مراسم، علاوه بر اعلام اسامی منتخبان، مراسمی به پاس بزرگداشت دو مستندساز پیشکسوت، همایون امامی و فخرالدین سیدی برگزار شد.  

در ابتدای این مراسم، محمد صوفی صحبت کرد و ضمن خوشامدگویی گفت: این جشن حاصل تلاش 6 ماهه یک تیم بزرگ است. در همین جا باید از انجمن صنفی تهیه کنندگان و کارگردانان، هیئت رئیسه، هیئت انتخاب و داوری تشکر کنم که کمک کردند این جشن به بهترین نحو برگزار شود. 

در ادامه، بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی صحبت کرد و گفت: باید از همه مستندسازان و هنرمندانی که تلاش کردند حقیقت و واقعیت را ماندگار کرده و به باور جامعه برسانند، تشکر کنم. عزیزان مستندسازی که با تلاش بی وقفه خود و دغدغه شان که شناخت حقیقت و انتقال به جامعه است، گام برداشتند.

وی ادامه داد: این جا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است. مرکزی که گنجینه حافظه ملی ایران بوده و همه آن چه که میتواند ماندگار و فرهنگ ساز باشد، گردآوری شده است و به همین دلیل است که جشن مستقل مستند در این مکان برگزار می شود. شما کسانی هستید که آینده ما را رقم می زنید و اندیشه شما است که ماندگاری را برای کشورمان به ارمغان می آورد. بنابراین شما بخشی از حافظه این سرزمین هستید و طبیعتا آیندگان افتخار خواهند کرد که دستاوردهای شما را در این مرکز نگه داری کنند. سینمای مستند، سینمای محجوب است و اولین فیلم تاریخ سینمای ما در زمان مظفرالدین شاه، مستند بوده است.

وی از ایجاد مرکز آرشیو فیلم مستند در کتابخانه ملی خبر داد و گفت: در همین راستا، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تلاش کرد تا آرشیوی را ایجاد کند که همه فیلم ها و تصاویر مستند در قالب یک بانک اطلاعاتی نگه داری شده و در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد. اولین گام این کار را در شیراز تحت عنوان آرشیو هنر برداشتیم. در تماسی که امروز با مدیر مرکزمان در استان فارس داشتم، ایشان قول داد که از بهمن ماه امسال همه آن مستندهایی که در اختیارمان قرار گرفته است، به علاقه مندان عرضه شود. علاوه بر این تلاش کردیم تا در همین مرکز، فیلم هایی از 80 سال قبل تا به امروز را جمع آوری کرده و یک بانک فیلم مستند ایجاد کنیم تا در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد.

بخش بعدی این مراسم، اختصاص به تجلیل از فخرالدین سیدی داشت. 

در این بخش، سیدحسین حق‌گو و سعید رشتیان برای گرامیداشت این مستندساز پیشکسوت به روی صحنه آمدند. سید حسین حق گو متنی را در توصیف زحمات و خدمات این مستندساز خواند و سپس لوح تقدیری به او اهدا شد.

فخرالدین سیدی در این مراسم گرامیداشت گفت: هیچ وقت دوست نداشتم که لوح افتخاری را برای رقابت با دیگر آثار دریافت کنم اما این لوح برایم ارزشمند است چرا که آن را در هیچ رقابت و مسابقه ای نگرفتم بلکه نتیجه لطف و زحمات دوستان بوده است. مطمئنا سال ها به این افتخار می کنم چرا که از دل برآمده است.

سپس، نویت به اعلام برندگان نامزدهای جوایز در بخش های مختلف رسید. در این بخش، آزاده موسوی و کوروش عطایی برای اعلام برنده جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند کوتاه به روی صحنه آمدند. منصور ضابطیان، مجری این جشن در یک شوخی جالب، یک جایزه اسکار به این زوج مستندساز هدیه کرد تا بدین گونه به نماینده سینمای ایران در اسکار بپردازد. 

بخش پایانی این مراسم پس از اعلام برندگان، تجلیل از همایون امامی بود. ارد زند و مهدی باقری برای تقدیر از او به روی صحنه آمدند و مهدی باقری متنی را در توصیف این مستندساز پیشکسوت قرائت کرد. 

همایون امامی در این مراسم تجلیل گفت: چه ثمره ای بالاتر از این است که کسانی که با شما کار می کنند این گونه از شما یاد کنند؟ بدون تعارف میگویم که شایسته تر از من نیز در بین این مستندسازان بود تا در این جایگاه قرار بگیرد. البته احساس میکنم آن طور که میخواستم نتوانستم کار کنم اما آن چه من را خوشحال می‌کند این است که به اندازه ذره ای توانسته ام به مسیر شاگردانم جهت دهی کرده باشم. 

در این مراسم و در حین اهدای جوایز، صحبت های متفاوتی راجع به انتخاب مستند در جستجوی فریده برای حضور در اسکار مطرح شد. 

محمد حمیدی مقدم، مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در سخنانی کوتاه ضمن اشاره به انتخاب فیلم در جستجوی فریده برای حضور در اسکار گفت: یک درخواست دارم و آن هم این است که بدانید سینما سینما است و سینمای مستند نیز نماینده تمام سینمای ایران است. باید همه ما پشت این فیلم باشیم و سینمای ایران را حمایت کنیم. 

زینب تبریزی از دریافت جایزه خود در این جشن انصراف داد. او دلیل این کار را حمایت از فیلم خود دانست.

منوچهر شهسواری، رئیس خانه سینما در واکنش به اتفاقات چند روز اخیر پیرامون نماینده ایران در اسکار و انصراف زینب تبریزی از دریافت جایزه خود گفت: اتفاقات اخیر و اظهارنظرهایی که پیرامون مستند درجستجوی فریده می گذرد تا جایی قابل توجه است که به خصومت نرسد اما از زمانی که خصومت را وارد کردیم، دیگر قابل توجه نیست. اما به ما جایزه ای داده شد و از دریافت آن انصراف دادیم در حال بی اخلاقی کردن هستیم. امروز سینمای ما چه در سینمای داستانی و چه در سینمای مستند مسیر جدیدی را طی می کند. امیدوارم که به آن احترام بگذاریم.

مهدی شامحمدی نیز ضمن تبریک به عوامل فیلم در جستجوی فریده گفت: خطاب به آقای موسوی و پیرامون اظهارنظر ایشان باید بگویم که هر وقت با صرف نظر از مسائل مالی وارد سینمای مستند شدید و تهیه کنندگی یک فیلم را برعهده گرفتید، مطمئنا دیگر هیچ وقت سراغ سینمای داستانی نخواهید رفت. 

انتهای پیام/ 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار