کد خبر: ۱۰۵۲۴۰
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۳

سلامت نیوز:هیچکس در برابر ویروس کرونا مصون نیست، گرچه ریسک ابتلا در افراد مسن و کسانی که به بیماری‌های زمینه‌ای دچارند بالاتر از جوانان، کودکان و افراد سالم است اما احتمال ابتلا و عوارض در این گروه‌ها نیز صفر نیست و همه باید توصیه‌های پیشگیرانه را رعایت کنند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،فراگیر شدن ویروس کرونا، زندگی خانوادگی را در سراسر دنیا مختل کرده، تعطیلی مدارس، دورکاری، فاصله‌گیری اجتماعی از جمله مواردی است که حساسیت و جدی بودن این ویروس را بیش از بیش نشان می دهد، همه افراد در هر گروه سنی باید با مدیریت دور از استرس و نگرانی به مهار شدن این ویروس کمک کنند.


با توجه به نوع ویروس کرونا علائم می‌تواند از نشانه‌های سرماخوردگی عادی تا تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی باشد. همچنین بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد.


این ویروس ، برخلاف سارس، نه تنها دستگاه تنفس بلکه ارگان‌های حیاتی دیگر بدن مثل کلیه و کبد را نیز درگیر می‌کند. در موارد حاد مشکلات گوارشی مانند اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده‌ است .


برخی متخصصان بیماریهای عفونی می گویند، علائم کرونا چند روز پس از آلوده شدن فرد به ویروس شروع می‌شود، اما در بعضی افراد ممکن است علایم کمی دیرتر ظاهر شوند. براساس آمارها و تحقیقات انجام شده علایم می‌توانند شامل تب ( در 43.8 درصد افراد هنگام پذیرش و 88.7 درصد افراد هنگام بستری)، سرفه خشک (در 67.8 درصد موارد)، اختلال تنفسی، احساس خستگی و درد عضلانی (در ۱۱ تا ۱۴٪ موارد)، اسهال (در 3.8 درصد موارد) باشند.
علیرضا فاطمی متخصص بیماریهای عفونی در این زمینه با اشاره به غلط بودن باور برخی افراد مبنی بر مصون بودن جوانان از ابتلا به کرونا گفت: هر چقدر تعداد موارد ابتلا به کرونا در رده های سنی گوناگون کمتر باشد بطور قطع مرگ و میر نیز به همان نسبت کمتر خواهد بود.


وی افزود: جنسیت در بسیاری از بیماری ها عامل مستعد کننده محسوب می شود، در مورد این بیماری جنسیت می تواند موثر باشد اما ممکن است مردان به علت حضور بیشتر در عرصه های اجتماعی و مسائلی مانند بیشتر بودن اعتیاد مردان به سیگار نسبت به زنان که سیستم ایمنی دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهد، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار داشته باشند.


فاطمی با بیان مشاهده مواردی از ابتلای حیوانات به کووید۱۹ تصریح کرد: اکنون در خیلی از سطوح مختلف جامعه از حیوانات مختلف نگهداری و مراقبت می شود و مواردی همچون گردش برخی حیوانات خانگی مانند سگ در خیابان ها و سطح شهر ریسک اپیدمی را بالاتر می برد.


وی درباره مدت زمان واگیر ویروس کرونا در افراد بهبود یافته ادامه داد: در برخی بیماری ها مانند آنفلوآنزا سرفه ها تا چند هفته پس از ابتلا ادامه دارد، این سرفه ها اگر با تنگی نفس و تب همراه نباشد و شدت آن ها در حال افزایش نباشد نشانه خطر نیست و از علایم انتهایی بیماری است، اگر این سرفه ها همراه با تنگی نفس، تب و یا خلط خونی باشد افراد باید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهند.


این متخصص درباره محدودیت های لازم در ملاقات کردن افراد مسن برای پیشگیری از ابتلا به کرونا توضیح داد: برخی ملاقات ها ضروری است، برای مثال اگر پدر و یا مادر فردی در منزل بیمار باشند به حضور فرزندان برای پرستاری و مراقبت از آنان نیاز است و در این موارد افراد می توانند با رعایت تمامی نکات بهداشتی با افراد مسن ملاقات داشته باشند، اما علی رغم نیازهای عاطفی افراد به ارتباطات اجتماعی باید ملاقات های غیر ضروری به حداقل برسد تا سلامت عزیزانمان حفظ شود.


فاطمی تاکید کرد: اگر ملاقات ها و دید و بازدیدهایی که از نظر سلامت برای افراد مسن ضروری نیست کمتر انجام شود احتمال ابتلای افراد مسن به کرونا کمتر خواهد بود و ممکن است بسیاری از ما ناقل بدون علامت باشیم و بدون آنکه از این مسئله اطلاع داشته باشیم باعث انتقال بیماری به عزیزانمان شویم.
وی با بیان اینکه کودکان نیز نسبت به ابتلا به این بیماری مصون نیستند، می افزاید: ویروس علاوه بر عوارض جسمی می تواند باعث مشکلات روانی از قبیل افسردگی در جامعه شود زیرا در خانه ماندن برای بسیاری از افراد به ویژه گروه هایی که پیش از این در عرصه های اجتماعی حضور فعال داشته اند بسیار سخت است اما ما باید سختی های محدودیت های اجتماعی را برای چند هفته تحمل کرده تا به حفظ سلامت خود و سایر افراد جامعه کمک کنیم.


عباس مددی متخصص بیماریهای عفونی نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: ویروس کرونا هم در انسان و هم در حیوان ایجاد بیماری می کند، با این کرونا ویروس جدید مجموعا هفت ویروس کرونا فقط در انسان ایجاد بیماری می کند که تاکنون شناسایی شده و خاصیت جهش ژنتیکی بالایی دارد.وی افزود: علایم این ویروس شبیه آنفلونزا است و با تب سرفه، آب ریزش و تنگی نفس شروع می شود و اگر این علایم حاد شود میتواند منجر به از کار افتادن کلیه ها و حتی مرگ شود. مرگ و میر ناشی از این ویروس حدود سه درصد است و کمتر از بیماری سارس بوده و تفاوت دیگر این ویروس با ویروس آنفلونزا در این است که برای پیشگیری و درمان بیماری آنفلونزا واکسن و دارو داریم اما برای ویروس کرونا صرفا از درمان های حمایتی استفاده می شود.وی تصریح کرد: ویروس ها همیشه یک قدم جلوتر از نظام سلامت جهانی بوده اند، باید برنامه ریزی دقیق و مدونی در این خصوص داشته باشیم که مهمترین آنها آموزش کادر پرستاری و ایجاد کادر مجرب بهداشتی، همچنین تجهیز اتاق های ایزوله در مراکز درمانی است .


این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: همه آحاد مردم باید کرونا را بسیار جدی بگیرند و از تماس با افراد مشکوک (دست دادن و روبوسی کردن) خودداری کنند، همچنین استفاده از ماسک در اماکن پرجمعیت و ضدعفونی کردن دستها می تواند روند رو به رشد این بیماری را تا حدودی کنترل کند و در صورت استفاده از گوشت در برنامه های غذایی باید به طور کامل آن را پخته میل کنند.

برچسب ها: کروناویروس ، کرونا
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار