کد خبر: ۱۰۹۱۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵
معاون وزیر راه و شهرسازی درگفت و گو با اقتصاد آنلاین:
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: «سامانه جامع املاک و اسکان» یک سامانه با ارزش و قوی است که به صورت هوشمند می‌تواند آمار مربوط به خانه های خالی را معرفی کند، با آمار و اطلاعات بدست آمده در حوزه برنامه‌ریزی و اجرا به موفقیت های بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.

اقتصادآنلاین - محبوبه قرمزچشمه؛ «سامانه جامع املاک و اسکان» و «سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور» متفاوت هستند اما وجه اشتراک آن‌ها اجرایی نشدن است. سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور از سال 97  با کد معاملاتی و ثبت تمامی معاملات اجرایی شد اما بعد از یک سال و سه ماه از اجرایی شدن آن، الزام ثبت معاملات در این سامانه اختیاری شد و عملا کارایی خود را از دست داد. نزدیک به 9 ماه است که اطلاعات درست و دقیقی در مورد تعداد معاملات مسکن وجود ندارد. عملیاتی شدن دوباره سامانه ثبت املاک و مستغلات معاملات مسکن به عنوان بهترین مرجع برای بررسی بخش مسکن هنوز در هاله‌ای از ابهام است. سامانه جامع املاک و اسکان نیز با اهداف مختلفی از جمله شناسایی هوشمند خانه‌های خالی رونمایی شد اما هنوز اجرایی نشده است.

محمود محمودزاد، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت و گو با اقتصاد آنلاین اظهار کرد: از سال 87  معاملات املاک و مستغلات انجام شده در هر بخش از ایران می‌بایست در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور ثبت می‌شد.معاملات با یک کد رهگیری به راحتی در این سامانه ثبت و به شکل شفاف میزان معاملات، قیمت و سایر اطلاعات رسانه‌ای می‌شد. 

وی با بیان این‌که از این آمار و اطلاعات سامانه ثبت معاملات مسکن برای تصمیم گیری‌ها استفاده می‌کردیم، گفت: این سامانه منبع بسیار مهمی برای بررسی تعداد معاملات انجام شده، شمار متقاضیان مسکن، تصمیمات و تحلیل‌های مسکنی بود. در  نیمه دوم سال 98  ثبت معاملات در این سامانه اختیاری شد و آماری که به شکل دقیق منتشر می‌شد، خصوصیت جامعیت خود را از دست داد. 

محمود زاده در پاسخ به این پرسش که چرا الزام به ثبت معاملات املاک و مستغلات در این سامانه برداشته شد، خاطرنشان کرد: اجرای این سامانه در دیوان عدالت اداری ابطال شد و با توجه به نقشی که این سامانه در برنامه ریزی و سامان‌دهی بازار دارد، احیا و اجرایی شدن دوباره آن را به شکل لایحه تقاضا کردیم. بعد از تصویب، این سامانه احیا و به شکل قانون، لازم الاجرا خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا «سامانه جامع املاک و اسکان» قرار است جایگزین «سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور» شود، بیان کرد: سامانه جامع املاک اسکان با سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور  متفاوت است، و کارایی متفاوتی دارد. «سامانه جامع املاک و اسکان» یک سامانه با ارزش و قوی است که به صورت هوشمند می‌تواند آمار مربوط به خانه های خالی را مشخص و معرفی ‌کند، اما قرار نیست جایگزین سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: در بهمن ماه 98 «سامانه جامع املاک و اسکان» رونمایی شد. جلسات مختلفی بعد از این رونمایی برگزار شد و بر اساس قانون، در این سامانه واحدهای خالی شناسایی می‌شود و اطلاعات آن در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار می‌گیرد. مباحث قانونی مربوط به این سامانه تمام شده است و سامانه در حال بارگذاری اطلاعات است. اجرای کامل این سامانه  نیاز به اطلاعاتی دارد که در حال دریافت است و بعد از تکمیل اطلاعات قابلیت بهره برداری می یابد.

وی در پاسخ به این پرسش که تکمیل اطلاعات چه زمانی پایان می‌یابد، گفت: برای تکمیل اطلاعات باید دستگاه‌های مختلفی همچون سازمان آب، شرکت برق، مخابرات، شهرداری‌ها، مرکز آمار همراهی کنند. بخشی از این هماهنگی‌ها برای تکمیل اطلاعات انجام شده است و بخشی نیز برای صحت سنجی در حال تکمیل است. امیدواریم که این سامانه در کمترین زمان و به زودی اجرایی شود چرا که با آمار و اطلاعات بدست آمده، در حوزه  برنامه ریزی و اجرا به موفقیت های بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.

گفتنی است: سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور به آدرس http://www.iranamlaak.ir با هدف شفاف‌سازی اطلاعات معاملات املاک و مستغلات کشور و در راستای ساماندهی امور مسکن، به‌صورت یکپارچه‌ با سایر سیستم‌های این حوزه طراحی و پیاده‌سازی شد. این سیستم در مرحله اول به‌صورت پایلوت در منطقه شمیرانات در آذرماه سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری رسید و سپس به شکل جامع اجرایی شد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار