حجت نظری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره ضرورت افزایش گرمخانههای تهران به شکل فرامنطقهای، اظهار کرد: در برنامه سوم توسعه شهر تهران به این موضوع اشاره شده که باید در کنار گرمخانههای منطقهای، گرمخانههای فرامنطقهای نیز داشته باشیم.
وی با بیان اینکه گرمخانههای فرا منطقهای یا جنرال میتوانند خدمات ویژهتری به مددجویان ارائه دهد، ادامه داد: هزینه گرمخانههای جنرال طبیعتا میزان قابل توجهی خواهد بود اما معتقدیم بسیاری از این هزینهها برای حفظ سلامت شهروندان است و از صرف این هزینهها اصلا نگرانی نداریم.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: به همین منظور سال گذشته حدود 50 میلیارد تومان برای گرمخانههای جنرال برای شهرداری تهران بودجه در نظر گرفتیم که البته فقط بخشی از آن جذب شد و سازمان خدمات اجتماعی نیز پیگیر ایجاد این گرمخانهها است.
نظری ادامه داد: طبیعتاً این گرمخانهها از چند جنبه با سایر گرمخانهها تفاوت دارند؛ نخست از نظر میزان پذیرش، دوم از نظر امکانات موجود و سوم از نظر نظارتی که میتوان روی آنها انجام داد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا لزوم تجدیدنظر در آنچه برنامه سوم توسعه تعیین کرده وجود دارد یا خیر؟ زیرا در بسیاری از مواقع ظرفیت گرمخانهها تکمیل نمیشود، گفت: در مقطعی که با شیوع کرونا و رهاسازی افراد مشمول ماده 16 مواجه بودیم، در بسیاری از گرمخانهها با کمبود فضا نیز مواجه شدیم و متاسفانه شاهد تجعمات بسیار گسترده و غیرقابل کنترلی در معابر شهر تهران بودیم. اگر شهرداری میخواست همه این افراد را ساماندهی کند چنین امکانی برایش وجود نداشت به همین دلیل شرایط ایجاب میکند چنین اقدامی عملیاتی شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در کشوری زندگی میکنیم که تمرکز امکانات در پایتخت است و این امر باعث تداوم فرآیند مهاجرت میشود. در این بین برخی از مهاجرین در تهران ماندگار میشوند و بین آنها افرادی هستند که تمکن مالی ندارند و ممکن است برخی به اسکانهای موقت و معابر روی بیاورند.
وی ادامه داد: بنابراین به نظر میرسد هرچه بتوانیم زیرساختهایمان را در این حوزه افزایش دهیم نه تنها ضرر ندارد بلکه مفید هم است و در مواقع خطر میتوان جان بسیاری از افراد را نجات داد.
انتهای پیام/