کد خبر: ۱۱۹۸۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱
رئیس اتحادیه صادر کنندگان قزوین:
ایسنا/قزوین رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قزوین گفت: اگر دولت راهکاری برای صادرات ارائه ندهد و شرایط را تسهیل نکند قطعاً شرایط صادرات ما بدتر شده و کاهش صادرات را شاهد خواهیم بود در حقیقت باید بگوییم روال صادرات عادی نیست.

مهدی عبدیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: میزان صادرات نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته و شیوع کرونا نیز باعث کاهش بیشتر میزان آن شده است.

وی ادامه داد: بخشی از کاهش صادرات مربوط به تحریم است ولی به نظر بنده مهم‌ترین دلیل کاهش صادرات به عدم برنامه و راهکار از سوی دولت بازمی‌گردد و باید راهکاری برای افزایش صادرات اتخاذ از سوی دولت اتخاذ شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قزوین خاطرنشان کرد: دولت هر روز بر قوانین صادرات اضافه می‌کند که این امر موجب کاهش صادرات شده است؛ نمی‌گوییم تعهد ارزی و شفافیت وجود نداشته باشد ولی وقتی ما هنوز نمی‌توانیم مطالبات خود را از کشورهایی که نفت صادر کردیم دریافت کنیم و یا در قبال آن مواد غذایی و دارو وارد کنیم چه انتظاری باید برای بهبود داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر چند کشور اروپایی به ایران بدهکار هستند، عنوان کرد: بازار کشورهای همسایه بهترین بازار هدف برای صادرات هستند و نیاز به رایزنی مسئولین دارد که بتوانیم محصول خود را به این کشورها صادر کنیم.

عبدیان بیان کرد: وقتی مسئولان رایزنی ندارند چطور می‌توانیم انتظار داشته باشیم که صادرکنندگان با روش‌های اعلامی بانک مرکزی ارز خود را بازگردانند! اگر این روش ادامه پیدا کند و دولت راهکاری ارائه ندهد و شرایط را تسهیل نکند قطعاً شرایط صادرات ما بدتر و کاهش صادرات را شاهد خواهیم بود.

وی تشریح کرد: تعدادی از مرزها باز شده است ولی مرزهایی مانند شلمچه، تاجیکستان و آذربایجان و ترکمنستان باز نشده است و چندین بازارچه مهم که برای جنوب عراق کالا ارسال می‌شد بسته است؛ در مرزهایی که بازگشایی شدند تعداد محدودی کامیون پذیرش می‌کنند و در حقیقت می‌توانیم بگوییم روال عادی نیست و متأسفانه دولت هم برای تسهیل امور هیچ اقدامی نمی‌کند.

این صادرکننده نمونه کشور گفت: با وجود نامه‌نگاری‌های متعدد اتفاق خاصی در صادرات نیفتاد و تنها مرز عراق باز شد و پس از پنج ماه مرزهای دیگر هنوز به خاطر کرونا تعطیل هستند درحالی‌که مرز کشورهای مقصد با دیگر کشورها تبادل دارند و کالا وارد می‌کنند؛ اگر ما راهکاری مانند ضدعفونی کردن را انجام و به کشور مقصد تضمین دهیم قطعاً می‌توانیم صادرات داشته باشیم.

وی یادآور شد: سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ کاهش ۳۵ درصدی صادرات داشتیم و اگر روش‌ها همین روش‌ها باشد پیش‌بینی می‌کنیم در سال ۹۹ نیز مجدداً شاهد کاهش ۳۵ تا ۴۰ درصدی صادرات باشیم.

عبدیان در پایان اضافه کرد: نمی‌دانیم برای تسهیل امور صادرات کدام نهاد متولی است و باید پا پیش بگذارد. صادرکنندگان نمی‌گویند دولت تعهد ارزی را بردارد ولی باید امور را تسهیل کند که هم ‌ارز بازگردد و هم صادرات انجام شود.

انتهای پیام

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار