با توجه به به افزایش دما طی روزهای اخیر، شرایط نگهداری لبنیات در برخی فروشگاههای توزیعی موجب شده تا گزارشهایی از خرابی لبنیات در شبکههای اجتماعی منتشر شود که بر همین اساس، روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران(پگاه) توضیحاتی را برای روشن شدن افکار عمومی مصرف کنندگان ارائه داد.
در این خصوص بررسی شرکتهای لبنیاتی در این خصوص نشان داد که شرایط نگهداری برخی دوغهای پاستوریزه (به ویژه در فصل تابستان) باعث خرابی محصول و مشاهده «دلمه» در محصول شده است.
بر اساس این گزارش، محصولات لبنی که روی آن جمله «در یخچال نگهداری شود» درج شده است باید در یخچال و دمای بین 1 تا 6 درجه سانتی گراد نگهداری شود در غیر اینصورت حالت دلمه ایجاد می شود.
گفتنی است بدترین روش برای نگهداری قبل از فروش دوغ ، قرار دادن آنها در خارج از مغازه و یا در معرض نور خورشید است که در برخی فروشگاه ها مشاهده می شود .
نور خورشید در تماس با بطری و یا کیسههای پلاستیکی، موجب اکسید شدن چربی موجود در محصول و ایجاد خرابی محصول و ایجاد طعم بدی در دوغ ایجاد میشود.
بر همین پایه کارشناسان صنعت لبنی توصیه می کنند تا از خریدن دوغهایی که خارج از یخچال و در معرض نور خورشید قرار دارند باید اجتناب شود.
در همین خصوص بررسی سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی نشان داده است که نگهداری محصولات لبنی مانند دوغ در خارج از یخچال و در معرض نور خورشید منجر به آزاد شدن پلیمر خواهد شدو بر همین اساس ضروری است تا دوغ پاستوریزه در یخچال نگهداری شود و از فروشگاههایی که این شرایط را رعایت نمیکنند پرهیز شود.