کد خبر: ۱۶۲۰۷۲
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵

سلامت نیوز: در حالی که روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در برابر کرونا واکسینه می‌شوند، برخی هنوز از علائمی مانند تب، احساس سرما و دیگر انواع ناخوشی پس از تزریق واکسن سخن می‌گویند که انتظارش را نداشته اند. اما به گفته پزشکان نگران نباشید، زیرا این عوارض جانبی می‌توانند نشانه این باشند که سیستم ایمنی بدن شما ...

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزیاتو، عوارض جانبی تزریق واکسن کرونا چیست و چرا نباید نگران آن ها بود؟«تابناک با تو» - در حالی که روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در برابر کرونا واکسینه می‌شوند، برخی هنوز از علائمی مانند تب، احساس سرما و دیگر انواع ناخوشی پس از تزریق واکسن سخن می‌گویند که انتظارش را نداشته اند. اما به گفته پزشکان نگران نباشید، زیرا این عوارض جانبی می‌توانند نشانه این باشند که سیستم ایمنی بدن شما همانطور که انتظار می‌رود کار می‌کند هر چند بدون عوارض جانبی نیز واکسن‌های کرونا تاثیر خود را دارند.

دکتر پیتر هوتز، واکسن شناس و استاد کالج ملی طب استوایی در کالج پزشکی بیلور درباره عوارض جانبی تزریق واکسن کرونا می‌گوید: «چیز‌هایی که ما می‌بینیم، قرمزی بازو، درد بدن، گاهی اوقات خستگی، حتی گاهی اوقات تب درجه کم است». وی می‌گوید که پس از دریافت دومین دُز از واکسن فایزر/بایون تک «برای چند ساعت احساس سرما می‌کردم؛ و می‌دانیم چرا این اتفاق رخ می‌دهد، زیرا واکسن در تحریک واکنش سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است. این یکی از دلایلی است که چنین سطح بالایی از حفاظت دریافت می‌کنیم». از دیگر عوارض جانبی تزریق واکسن کرونا می‌تواند به درد، قرمزی و تورم در ناحیه تزریق و احتمالاً سر درد یا دل پیچه اشاره کرد.

نکته دیگر اینکه امکان ابتلا به کووید-۱۹ با تزریق واکسن وجود ندارد، زیرا هیچ واکسنی در واقع حاوی ویروس کرونا نیست. در کل حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کسانی که واکسن کرونا را تزریق کرده اند عوارض جانبی قابل احساسی دارند. وقتی پای واکنش‌های آلرژیک شدید به میان می‌آید، نرخ آن حدود ۱ یا دو مورد در هر میلیون خواهد بود. این بدان معناست که حدود ۰.۰۰۰۵ درصد یا کمتر از آن، از افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده اند، واکنشی شدید و منفی نسبت به آن نشان خواهند داد. به گفته پزشکان، این واکنش‌های منفی و شدید معمولاً در ۳۰ دقیقه اول پس از تزریق رخ می‌دهند.

هوتز در این باره می‌گوید: «به همین دلیل است که در مراکز تزریق واکسن، افراد را بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پس از تزریق نگه می‌دارند تا مطمئن شوند هیچ واکشن آنافیلاکسیکی وجود ندارد». کسانی که واکسن‌های غیرکرونایی حساسیت داشته یا سابقه حساسیت آنافیلاکسی دارند بهتر است تا ۳۰ دقیقه پس از تزریق واکسن کرونا تحت نظر باشند، اما بقیه افراد می‌توانند پس از ۱۵ دقیقه، در صورتی که عوارضی مشاهده نکردند محل را ترک کنند. مراکز تزریق واکسن در جهان به اپی نفرین مجهز شده اند تا در صورت هر گونه واکنش حساسیتی شدید به واکسن، به بیمار تزریق شود. اما کدام واکسن‌های کرونا واکنش شدیدتری در دریافت کنندگان ایجاد می‌کنند.

دکتر هوتز در این باره می‌گوید: «واکسن‌های mRNA- فایزر و مدرنا- واکسن‌هایی هستند که واکنش زا توصیف می‌شوند، یعنی اینکه عوارض جانبی بیشتری دارند. این عوارض جانبی جدی نیستند بلکه می‌توانند ناخوشایند باشند و گاهی اوقات ممکن است یکی دو روز ادامه داشته باشند. این اتفاق معمولاً رخ نمی‌دهد و اغلب کمتر از چند ساعت برطرف می‌شود». هر دو واکسن فایزر و مدرنا بیشتر از ۹۵ درصد در مقابل نمونه‌های خفیف ابتلا به کرونا و هر دو ۱۰۰ درصد در برابر موارد ابتلای شدید به کرونا مصونیت ایجاد می‌کنند. در تست‌های بالینی، هیچ مرگی بعد از تزریق این دو واکسن رخ نداده است.


واکسن جانسون اند جانسون، اما از نوع واکسن‌های mRNA نبوده و تاثیر کمتری نسبت به دو واکسن قبلی داشته است. نکته دیگر اینکه واکنش‌ها نسبت به دُز دوم واکسن قوی‌تر و شدیدتر از دُز اول است، اما این موضوع نیز نشان دهنده موثر بودن واکسن است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار