کد خبر: ۱۸۹۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه با گذاشتن جلسه معضل آلودگی هوا حل نمی‌شود، گفت: قانون هوای پاک دقیقا در 18 مرداد سال 96 ابلاغ شده؛ یعنی در آغاز دوره دوم دولت قبل و آغاز دوره مدیریت پنجم شهر تهران ولی کاری برای این موضوع نشد.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، ناصر امانی در صحن امروز شورای شهر تهران در تذکری درباره آلودگی هوا  اظهارداشت:  تذکرم برای دفاع از جایگاه و حیثیت شورای شهر است.  ما به عنوان نمایندگان مردم وظیفه داریم که در ارتباط با مشکلاتی که مردم گرفتار آن هستند،اگر راهکار کوتاه مدت پیدا نمی‌کنیم صحبت کرده و توجه مسئولان مربوطه را به آن جلب کنیم.

وی افزود: برخی از رسانه‌هایی که تا مرداد هشت سال مدیریت کشور را در دست داشتند و برای آلودگی هوای تهران هیچ کاری نکرده و فقط حرف زدند، مطالبی منتشر کردند. جالب است قانون هوای پاک دقیقا در 18 مرداد سال 96 ابلاغ شده؛ یعنی در آغاز دوره دوم دولت قبل و آغاز دوره مدیریت پنجم شهر تهران. 

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: چهار سال مدیریت شهری در محدوده اختیارات خود مسئول بوده و هشت سال دو دولت قبلی. در رابطه با اجرای این قانون همه وزارت خانه ها مسئولیت دارند. در قانون هوای پاک مشخص است وزارت خانه‌ها چه مسئولیتی دارند و مسئولیت هماهنگی و نظارت هم به عهده سازمان محیط زیست گذاشته شده است. یکی از روزنامه‌ها نوشته آلودگی هوا در محرمانگی شورای ششم؛ یعنی ما را متهم کردند که در رابطه با آلودگی هوای تهران در پشت صحنه و اتاق‌های در بسته صحبت می کنیم و جرأت نمی‌کنیم در صحن علنی و در مقابل رسانه‌ها صحبت کنیم، این اشتباه است. 

امانی اضافه کرد: شما باید پاسخگوی وظایف مصرح قانونی که هشت سال اجرا نکردید باشید. این شورا سه ماه است که کارش را شروع کرده و در این سه ماه حتما مسئولیت داشته و باید پاسخگو باشیم؛ ما به عنوان شورا و شهرداری مسئولیم. امروز تردد و تنفس مردم دچار اختلال است؛ یعنی دچار ترافیک هستیم و مردم برای ترددشان دچار مشکل هستند و همزمان شاخص آلودگی هوا در تهران 146 است و در حال نزدیک شدن به وضعیت هشدار هستیم. ما در مقابل این اتفاق مسوولیم و حداقل وظایفی که بر عهده شهرداری است را به خودمان یادآوری می‌کنیم.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: علیرضا زاکانی یکی از  معاونان گذشته خود را یعنی آقای مناف هاشمی  را به عنوان مشاور در بحث هوای پاک حکم زدند.  دو ماه از حکم ایشان می‌گذرد، ایشان باید بیاید و بگوید که چه کاری کرده است. ایشان گفتند بحث مربوط به آلودگی هوا بین معاونت‌های مختلف است و درست هم می‌گویند؛ معاونت حمل و نقل و ترافیک،  خدمات شهری و محیط‌زیست، فنی عمرانی و امور مناطق درگیر آن هستند. 

وی اضافه کرد: اگر جلسه‌ای در حوزه حمل و نقل ترافیک، معاینه فنی خودروها، ستاد کنترل آلودگی هوا، مترو و اتوبوس‌رانی گذاشته شده، بگویند. همین امروز هم که در شهر راه می‌رویم می‌بینیم برخی از خودروهای شهرداری خودشان عامل آلودگی هوا هستند. اتوبوس هایی که از رده خارج هستند  و سیستم حمل و نقل ناچار است از آن‌ها استفاده کند و اگر استفاده نکند تعداد همین 2200 دستگاه هم کمتر شده و فشار بیشتری به مردم می‌آید. 

امانی گفت: قبول داریم و می‌دانیم در کوتاه مدت نمی‌شود کاری کرد و بهبود شرایط نیاز به کارهای دراز مدت دارد، ما وارث کارهای انجام نشده گذشتگان هستیم. مردم و مسئولان بدانند با گذاشتن جلسه و این که بگوییم فلان ستاد یا شورا تشکیل شود مشکل آلودگی هوای تهران حل نمی‌شود. عمده آلودگی هوا ناشی از ترافیک است و کارکنان حمل و نقل هم می‌گویند دلایل عمده آلودگی هوا ناشی از وسایل نقلیه متحرک در شهر تهران است. 

این عضو شورا اضافه کرد: چهار میلیون موتورسیکلت در شهر تهران داریم که 90 درصدشان آلودگی تولید می‌کنند منهای تاکسی‌ها و  اتوبوس‌های فرسوده و صد هزار دستگاه کامیون که شبانه 70 تا 80 درصدشان در تهران تردد می‌کنند. جلسه‌ای بگذارند،هشداری داده و نصیحتی کنند تا مردم بدانند ما در قبال مشکلاتی که دارند، بی‌تفاوت نیستیم. امانی گفت: آلودگی هوا در پستوی محرمانگی ما نیست و آلودگی هوا در ذهن و قلب ما است اما کار بلند مدت نیاز دارد و کار بلند مدت هم دست دولت است و شهرداری در مجموعه وظایفش باید کار کند. به نظرم بهتر بود امروز معاونت حمل و نقل دعوت می‌شد یک گزارش درباره علت آلودگی می‌داد، مشکل کجاست، آیا می شود کار کوتاه مدت کرد یا نمی‌شود و اگر کار دراز مدت بکنیم باید چه کنیم.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار