به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد دانشجو در مراسم معارفه خود به عنوان سرپرست دانشگاه تربیت مدرس که عصر امروز سوم آذرماه با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه امروز در فرصتی استثنایی برای تحول نوآورانه قرار گرفته است؛ تحولی نو برای تبدیل شدن به دانشگاه نسل جدید با ماموریت های جدید پژوهشی، آموزشی، توسعه و ترویج علم و تاثیرگذار در موتور اقتصاد کشور همزمان با ترویج عدالت و فرهنگ اسلامی و ایرانی به منظور تعلیم و تربیت دانشمندان اخلاق مدار حرفه ای و کارآفرین.
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس حفظ و ارتقای محیط زیست، برون گرایی و حضور فعال ملی و بین المللی، برنامه های اجتماعی فرهنگی و اصلاح ساختار دانشگاه، توسعه عدالت و طرح های عمرانی و خوابگاهی را از جمله برنامه های دانشگاه عنوان کرد و گفت: در حدود یک ماه گذشته ضمن احصا نقاط قوت و ضعف دانشگاه و فرصت ها از یک شو جهت گیری اولیه دانشگاه در قالب اهداف آرمانی و سرفصل های مدیریت جدید با نگاهی نظام مند و سوق دادن امکانات به سوی اهداف تدوین شده و از سوی دیگر سعی شده با برگزاری جلسات متعدد از مشورت های دانشجویان، کارمندان، هیات علمی و مسولان قبلی و فعلی دانشگاه برای این منظور استفاده بهینه شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشکلات عدیده ای در امورات دانشگاه از جمله کمبود شدید بودجه و نقدینگی، عدم تطبیق چارت دانشگاه با واقعیت های علمی و محیطی دانشگاه، وضعیت نامناسب تجهیزات آزمایشگاه ها و سرعت پایین و امکانات ناکافی شبکه فناوری اطلاعات دانشگاه. در سال های اخیر خوابگاه های متاهلی به مجردی تبدیل شده و وضعیت طرح های نیمه تمام عمرانی، عدم پرداخت حقوق حق التدریس در ۷ ترم متوالی، افت کیفیت آموزشی به دلیل شرایط کرونایی از دیگر مشکلات جاری دانشگاه به شمار می رود.
دانشجو ادامه داد: گذر از این مشکلات و حرکت به سوی اهداف عالی دانشگاه، همکاری و همدلی اعضای خانواده بزرگ تربیت مدرس را نیاز دارد و امید است با هم محیطی دوستانه و عالمانه برای دانشگاه فراهم کنیم.
در ادامه این مراسم محمد تقی احمدی ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: در این دوران روش کار بنده با الگویی از ائمه اطهار اخلاقی بود؛ شاید در بسیاری از موارد ناموفق بودم ولی سعی کردم در مدیریت مستقل و در راه عدالت و حق تصمیم بگیرم و وابستگی حزبی و گروهی نداشته باشم و صرفا براساس مصالح دانشگاه و با مشورت و هم فکری و استفاده از خرد جمعی عمل کنم.
وی افزود: به خود می بالم همکارانی از دانشمندان به من بسیار لطف داشتند و در نوآوری ها تجریبات و الگوها، پیشنهادات ارزشمندی را ارائه کردند و من کوشا بودم با کارشناسی و بررسی انتخاب کنم و هیچ گاه اراده شخصی را تحمیل نکنم.
رئیس سابق دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: همواره سعی کردم ظرفیت های قانونی را در دانشگاه احیا کنم و اگر در این زمینه مشکلاتی بود هیچ گاه عدم تمکین نکردم؛ هیچ گاه از پاداش در این دانشگاه برای خود برداشت نکردم و سعی کردم معامله ای با خدا داشته باشم و با حرکت انقلاب اسلامی، راه علمی و عقلانی و موفق را کشف کنیم.
احمدی بیان کرد: همکاری با دانشگاه های گروه یک کشور در سال های اخیر برای ارتقای دانشگاهها مفید بود. هر کشوری به تعداد انگشتان دست، دانشگاه های کلیدی دارد و باید برای این دانشگاه ها استقلال و امکانات ویژه ای از سوی دولت فراهم شود تا اهداف بزرگ جامعه را پیش ببرند. ۱۳ دانشگاه که میثاقی بستند بسیار موفق بودند و از سوی مجلس توجه خاصی به این جریان شد.
وی خطاب به فرهاد دانشجو گفت: ما در پست های مختلفی با یکدیگر همکاری داشتیم و از شما می خواهم که به دانشگاهیان تربیت مدرس اعتماد کنید. می توان از افراد متعهد و وظیفه شناس و دلسوز برای کشور در راه اهداف انقلاب استفاده کرد تا در نهایت بتوان همه تنگناها را به صورت مناسبی چاره جویی کرد. باید از فرصت های زودگذری که در دسترس ما است به بهترین نحو استفاده کنیم.