کد خبر: ۲۰۹۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۶
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: موفقیت اصلاحات اقتصادی، نیازمند انحصار زدایی در تولید و تجارت خارجی است.
انحصار زدایی در تولید، ضامن موفقیت اصلاحات اقتصادیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای غلامحسین شافعی در بیست‌ودومین نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران با استقبال از همت دولت برای اصلاح سیاست‌های اقتصادی و حذف ارز ترجیحی، تاکید کرد: برای موفقیت این اصلاحات، پایبندی به سازوکار‌های بازار و انحصار زدایی در تولید و تجارت خارجی ضروری است. 
 
وی در نخستین نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران در سال ۱۴۰۱ با اشاره به نام گذاری امسال به نام تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین و اهمیت 
اقتصاد دانش‌بنیان افزود: بر اساس گزارش‌های رسمی مرکز بهره وری ایران، بهره‌وری کل عوامل تولید در ایران بین سال‌های ۹۱ تا ۹۹ به‌طور میانگین رشد منفی یک ودو دهم درصدی را تجربه کرده که با توجه به انقلاب دانش‌بنیان در سطح بین‌المللی و رشد خارق‌العاده بهره‌وری در سایر کشور‌ها این روند یک فاجعه برای اقتصاد ایران است.
 
شافعی از مسئولان خواست: از رویکرد‌های شعارگونه مانند تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان پرهیزکنند و به‌طور مشخص معیار افزایش بهره‌وری و توسعه صادرات فناورانه مبتنی بر دانش را در صدر اولویت‌ها و سیاست‌گذاری‌های خود برای حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهند.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه درباره حواشی بوجود آمده درباره اتاق ایران هم گفت: در چند ماه اخیر، گروهی سعی کردند با انتشار اخبار و اطلاعات نادرست درباره فساد و رانت در اتاق، اذهان عمومی و نمایندگان و مسئولان کشور را نسبت به این نهاد مشوش کنند.
 
شافعی افزود: هیئت رئیسه اتاق ایران بنا بر وظیفه خود، پیگیری‌های حقوقی، قضایی و اداری لازم را انجام داده و برای روشن شدن موضوع با هیئت تحقیق و تفحص همکاری لازم را خواهد کرد.
 
وی اضافه کرد: اتاق ایران از سال ۹۷ نسبت به تبعات تعیین نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی و ادامه آن سیاست، هشدار‌های لازم را به مراجع مختلف سیاست‌گذاری اعلام کرده بود.
 
شافعی گفت: موضوع بعدی هم سازوکار قیمت است که به تنهایی موجب اصلاح فرایند تولید نیست. واقعیت این است که ساختار تولید بسیاری از کالا‌های اساسی مثل مرغ، تخم مرغ، روغن و … در کشور دارای ایرادات بسیار است؛ مثلاً مقیاس تولید بسیاری از تولیدگنندگان اقتصادی نیست. فناوری تولید در بسیاری از این بنگاه‌ها وجود ندارد.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه دولت باید انحصارزدایی از تولید را در دستور کار قرار دهد، تاکید کرد: رانت واردکنندگان نهاده‌ها با نرخ ارز ترجیحی انجام می‌شد که با حدف این ارز انحصار واردات برخی از نهاده‌ها فقط به سازمان‌های دولتی واگذار شد و بخش خصوصی حذف شد.
 
شافعی ادامه داد: اقدام دولت به قیمت‌گذاری دستوری کالا‌ها در شرایط جدید و بدون توجه به افزایش هزینه‌های تمام‌شده، سرکوب تولید را در پی خواهد داشت که حتماً باید از آن پرهیز کرد.
 
وی همچنین درباره عوارض وضع‌شده بر واردات ماشین‌آلات گفت: در شرایطی که افزایش حقوق و عوارض گمرکی در نتیجه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر هزینه اقلام تولیدی افزوده و به‌واسطه تحریم‌های خارجی و کاهش ارزش پول ملی تأمین مواد اولیه و حمل‌ونقل نیز پرهزینه‌تر از قبل شده است، لغو معافیت ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی از پرداخت حقوق ورودی آثار سوئی بر تولید داشته و با افزایش قیمت تمام‌شده محصولات داخلی و از بین رفتن مزیت رقابتی آن‌ها در بازار‌های جهانی، تهدید جدی پیش روی تولید و صادرات کشور محسوب می‌شود.
 
 
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار