آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا برخی از خرماها به قدری ارزشمند هستند که به عنوان "طلای جنوب" شناخته میشوند؟ از دیرباز، خرما نه تنها یک میوه شیرین و مقوی، بلکه یک نماد از فرهنگ و اقتصاد بسیاری از مناطق بوده است. ایران، به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما در جهان، انواع مختلفی از این میوه خوشمزه را به بازارهای جهانی عرضه میکند.
در این گزارش جذاب از تجارت آنلاین، به دنیای شگفتانگیز خرما قدم میگذاریم و به بررسی قیمتهای مختلف انواع خرما میپردازیم. با ما همراه باشید تا با دنیای شیرین خرما و تفاوتهای قیمتی آن بیشتر آشنا شوید.
قیمت خرما به عوامل مختلفی بستگی دارد که همین عوامل باعث تفاوت قیمت بین ارقام مختلف خرما میشود. در ادامه به برخی از مهمترین این عوامل اشاره میکنیم:
تنوع تولید خرما در ایران بسیار زیاد است و ایران یکی از قطبهای تولید ارقام گوناگون خرما در جهان به شمار میآید. ارقام خرمای ایران با توجه به حجم تولید، در انواع خرمای تجاری و خرمای غیر تجاری، طبقهبندی میشوند. در واقع به خرمایی که در حجم بالا تولید شده و در بازار هدف معرفی شده خرمای تجاری یا خرمای صادراتی میگوییم. در طرف مقابل ارقام خرمایی که در حجم پایین تولید شده و صرفه اقتصادی ندارند، به خرمای غیر تجاری نسبت داده میشوند. از مهمترین خرماهای صادراتی ایران میتوان به این ارقام اشاره داشت:
به نقل از " گروه بازرگانی خرما صادراتی با آدرس سایت https://khormasaderati.com طبقهبندی خرمای صادراتی ایران از جنبه قیمت، در سه دسته معرفی میشود. خرمای ارزان قیمت صادراتی، خرمای با قیمت متوسط و خرمای گران قیمت.
از جمله انواع ارقام ارزان خرمای صادراتی میتوان به خرمای سایر خوزستان (خرما استعمران) و خرمای شاهانی اشاره داشت.
در این میان خرمای استعمران یا سایر خوزستان، از پرفروشترین ارقام صادراتی خرمای ایران است. رقم خرمای خوزستان، پس از شستسشو وسورتینگ حرفهای، در بسته بندیهای مختلف، روانه بازارهای هدف میگردد. از جمله کشورهای خواهان ارزانترین خرمای صادراتی ایران یعنی خرمای سایر، میتوان به کشورهای CIS، کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان و هند اشاره داشت.
در بازار محصولات باغی، میزان عرضه و تقاضا، تعیین کننده قیمت نهایی محصولات است. صنعت خرمای ایران هم از این قاعده مستثنی نمیباشد. خرمای پیارم حاجی آباد هرمزگان و خرمای مجول، از گرانترین ارقام خرمای صادراتی ایران محسوب میشوند.
بزرگترین مرکز تولید خرمای پیارم، استان هرمزگان و قطب خرمای مجول، استان هرمزگان و بوشهر است. رقم خرما پیارم با توجه به اندازه خرما و رنگ آن، در انواع خرما پیارم سوپر سلکت، سلکت، معمولی و درجه 2، عرضه میشود.
خرمای پیارم با توجه به سفارش و نیاز مشتری، در بسته بندیهای متنوع کوچک و بزرگ یا فله و کارتنهای 5 و 10 کیلویی، روانه بازارهای فروش میشود. این رقم از خرمای لوکس ایران، هم اکنون به بیش از 25 کشور جهان صادرات میگردد.
در جدول زیر قیمت ارقام مختلف خرمای ایران را برای شما آوردهایم: