به گزارش شفاف به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در شهر شیکاگو که یکی از پر خشونتترین و جرمخیزترین شهرهای آمریکاست، براساس جدیدترین آمارها، میزان بازداشت مجرمان مرتبط با مواد مخدر در هفتههای پس از قرنطینه کردن این شهر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی ۴۲ درصد کاهش یافته است. به گفته برخی وکلای کیفری، بخشی از علت این کاهش جرایم این است که قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر انتخاب دیگری جز انتظار برای پایان یافتن وضعیت ناگوار اقتصادی فعلی ندارند.
جوزف لوپز، یک وکیل کیفری در شیکاگو که تاکنون وکالت یکسری از مشهورترین دلالان مواد مخدر را بر عهده داشته است، گفت: برداشتی که من دارم این است که این مجرمان دیگر نمیتوانند تحرک داشته باشند و هیچ چیزی را در هیچ جا بفروشند.
به طور کلی نیز نرخ جرایم در شهر شیکاگو بعد از بروز بحران کروناویروس به میزان ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که شهرهای دیگر کشورهای جهان نیز در هفتههای بعد از اجرای تدابیر وضعیت اضطراری مرتبط به شیوع کروناویروس، این روند را گزارش کرده و خبر از کاهش چشمگیر جرایم در آنجا دادهاند؛ حتی در برخی از نقاط جهان که از بالاترین سطوح خشونت در خارج از یک منطقه جنگی رنج میبردهاند، گزارش شده است که تعداد افراد کمتری کشته میشوند و تعداد دزدیهای کمتری اتفاق میافتد.
با این حال، مقامهای ضابط قانون در جهان نگران افزایش خشونتهای گزارشنشده خانگی هستند؛ یک نگرانی مهم دیگر آنها این است که بعد از برداشته شدن محدودیتها و یا ادامه پیدا کردن آنها برای مدت زمان طولانی، چه وضعیتی ممکن است به وجود بیاید.
این خیلی نادر است که در یک شهر حتی در گذر از یک دوران خیلی طولانیتر، نرخ کاهش دو رقمی جرایم به وقوع بپیوندد. در شهر نیویورک در زمان دوره افول جرایم در دهه ۱۹۹۰ که یکی از بزرگترین تحولات در تاریخ آمریکا را رقم زد، میزان جرایم در یک دوره سه ساله حدود ۴۰ درصد کاهش یافت. با این حال وضعیت فعلی که در طی آن کاهش چشمگیر جرایم برای یک دوره تنها چند هفتهای رخ داده، حتی نسبت به دوران دهه ۱۹۹۰ متزلزلتر است.
در سراسر قاره آمریکای لاتین نیز میزان جرایم به سطوحی که در چند دهه اخیر بیسابقه بوده، کاهش یافته است.
ادواردو پردومو، یک کارگر ۴۷ ساله حوزه ساخت و ساز در سان سالوادور گفت: میزان قتلها در اینجا کاهش یافته است و گنگسترها حتی اذیت و آزار چندانی ایجاد نمیکنند. فکر میکنم آنها نگران ابتلا به ویروس هستند و از مکانهایشان بیرون نمیآیند.
کشور السالوادور ماه گذشته میلادی میانگین وقوع دو قتل در یک روز را گزارش کرد. این کشور چند سال پیش میانگین وقوع ۶۰۰ قتل در یک روز را در دوران اوج وقوع خشونتها در آنجا گزارش کرده بود.
عمده دلیل این کاهش خشونتها مربوط به اجرای تدابیر امنیتی و سیاستهای سختگیرانهتر امنیتی و ایجاد آتشبس بین باندها و گروههای تبهکار بوده است. به گفته تحلیلگران و همچنین بر طبق آمارهای کشوری، اعمال محدودیتهای تقریباً تمامعیار برای تحرک و جابجایی، احتمالاً باعث کاهش هرچه بیشتر میزان خشونت شده است.
در کشور پرو، ماه گذشته میلادی سطح جرایم به میزان ۸۴ درصد تنزل پیدا کرد. رائول گونزالز، یک مقاطعهکار کفن و دفن در شهر لیما تا پیش از این عادت داشت که در هر روز ۱۵ جسد داشته باشد که خیلی از آنها قربانیان قتل بودند اما در یک هفته گذشته او در یک روز بعد از ۶ ساعت هیچ مشتریای نداشت و روی صندلی خود به چرت زدن افتاد.
گونزالز گفت: در طی این روزها تقریبا هیچگونه قتل و یا تصادف خودرو اتفاق نمیافتد.
در آفریقای جنوبی نیز پلیس گزارش داد که کاهش چشمگیر جرایم در طول نخستین هفته اجرای تدابیر مربوط به قرنطینه رخ داده است. بهکی سله، یک مقام ارشد پلیس این کشور گفت: گزارشها حاکی از آن است که در طی این دوره در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی، میزان تجاوزهای جنسی از ۷۰۰ عدد به ۱۰۱ عدد کاهش یافته است. همچنین آمارها نشان دادند که موارد مربوط به حملات جدی نیز در مقام مقایسه بین این دو بازه زمانی از ۲۶۷۳ مورد به ۴۵۶ مورد و میزان قتل نیز از ۳۲۶ مورد به ۹۴ مورد کاهش یافته است.
شهر نیویورک که کانون اصلی شیوع کروناویروس در آمریکاست، شاهد آن بوده که جرایم جدی شامل قتل، تجاوز جنسی، دزدی، حمله، دزدی خودرو، دزدی ازخانهها و جرایم دیگر در بازه زمانی فوریه تا مارس به میزان ۱۲ درصد کاهش یافته است. آمارهای مربوط به شهر لسآنجلس نیز نشان میدهند که در سال ۲۰۲۰ میزان وقوع جرایم در این شهر تا قبل از ۱۵ مارس مشابه با آمارهای سال گذشته میلادی بودند اما از بعد از این روز این جرایم به میزان ۳۰ درصد کاهش یافتند.
جوئی جیاکالونه، یک مقام ارشد سابق پلیس نیویورک که در حال حاضر مدرس عدالت کیفری در کالج جان جی است، گفت: در این مدت فرصتهای خیلی کمتری به وجود آمد تا مجرمان از آنها بهره بگیرند. اکثر دزدان خانهها معمولاً باید منتظر بمانند تا شما خانه خود را ترک کنید.
تدابیر پلیسی نیز در مواجهه با بحران شیوع کروناویروس دستخوش تغییر شدهاند. دپارتمان پلیس نیویورک، بزرگترین دپارتمان پلیس کشور آمریکاست که بیش از ۳۶ هزار افسر در آن مشغول به خدمت هستند، اما بحران کروناویروس باعث شده است که تعداد افسران قابل توجهی بیمار شوند؛ بیش از ۲۰۰۰ تن از افسران این دپارتمان پلیس از بابت ابتلا به کووید-۱۹ معاینه شدند و بیش از هفت هزار تن از این افسران نیز در مرخصی به سر میبرند.