کد خبر: ۱۰۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۴
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: دلیل افت و خیزهای اقتصاد کشور وابستگی دولت به نفت است.
به گزارش تجارت آنلاين، فیروز ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: شوک‌های نفتی بنیان‌ کشورهای وابسته به نفت را متزلزل می‌کند. اگر از 15 سال پیش تاکنون سالانه پنج درصد وابستگی به نفت را کاهش می‌دادیم امروز تا 80 درصد کاهش وابستگی داشتیم.

وی با بیان اینکه معدل سود دریافتی از تولید در ایران حدود 25 تا 30 درصد است که این پنج برابر مقدار جهانی است، اظهار کرد: نرخ سود تولید در کشورهای منطقه حدود هشت درصد است و به این وسیله، صنعت خود را حمایت‌ مالی می‌کند. معدل جهانی سود دریافتی از تولید زیر پنج درصد است اما متاسفانه این نرخ در ایران به 25 تا 30 درصد می‌رسد و این بدین معناست که صنعت‌گر ایرانی حدود پنج برابر نرخ جهانی مالیات می‌دهد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر اقتصاد کشور با رشد منفی همراه بوده است، خاطرنشان کرد: این رشد منفی نشانگر این است که اقتصاد نسبت به قبل کوچکتر شده و بخش تولیدی با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است اما دولت برای بهبود آن اقدام خاصی انجام نداده است. همچنین نرخ تورم در آغاز دولت یازدهم 45 درصد بوده است. در آن زمان کاهش سود بانکی دور از عقل بود. در حال حاضر نرخ تورم به 15 درصد کاهش یافته اما با این حال سودهای بانکی تقریبا تغییری نداشته است.

وی، تنها استراتژی کمک‌کننده به اقتصاد کشور را اتخاذ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم‌سازی اقتصاد کشور در برابر جریان‌های آسیب‌زا بر مبنای ظرفیت‌های داخلی و دانش بومی، به طوری که بتواند سهم ایران را در بازارهای جهانی افزایش دهد. در تمام جنگ‌ها، دشمن معمولا به نقاط آسیب‌پذیر طرف مقابل حمله می‌کند. در جنگ اقتصادی غرب علیه ایران نیز اقتصاد کشور که بنیان ضعیفی دارد مورد حمله قرار گرفت و تحریم‌های وضع شده اثرات مخربی بر آن گذاشت. راه نجات اتحاد دولت و مردم در گذر از مشکلات اقتصادی است.

ابراهیمی با اشاره به گذشت حدود یک سال از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون هیچ اقدام ملموسی برای فعلیت بخشیدن به این سیاست‌ها توسط دولت انجام نشده است. با شعار دادن نمی‌توانیم اقتصاد کشور را بهبود بخشیم بلکه باید اقتصاد را واکسینه کنیم.

وی ادامه داد: 80 درصد معضلات اقتصادی کشور ناشی از مشکلات داخلی است. وقتی موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح شد دولت باید بر این معضلات تمرکز می‌کرد. به عنوان مثال در رویکرد اقتصاد مقاومتی تقویت تولید داخلی با تکیه بر دانش بومی، تولید رقابتی و صادرگرا انجام می‌شود اما دولت در این راستا چه اقداماتی انجام داده است؟

ابراهیمی با اشاره به مشکلات متعددی که بخش خصوصی در زمینه تولید با آن روبه‌رو بوده است، تصریح کرد: بخش خصوصی استان در یک سال اخیر با وجود نرخ بالای مالیات و سخت‌گیری‌های نظام بانکی کشور بالغ بر یک میلیارد و 600 میلیون دلار صادرات داشته که 90 درصد آن کالاهای صنعتی بوده است.

وی، شرایط اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در کشور مهیا دانست و بیان کرد: علاوه بر مهیا بودن شرایط، اجرای این سیاست در شرایط فعلی کشور امری لازم است چرا که تنها راه برون‌رفت از این بحران، بکارگیری اقتصاد مقاومتی است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار