شهاب اولیایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: روغن و چربیها جزو درشت مغذیها محسوب میشوند و بدن به تامین اسیدهای چرب ضروری که قادر به ساخت آنها نیست، احتیاج دارد. افراد باید حداقل ۳۰ درصد از کالری روزانه خود را توسط چربیها دریافت کنند. توصیه میکنیم قسمت عمده این درصد، از اسیدهای چرب غیر اشباع باشد. اسیدهای چرب غیر اشباع به دو دسته شامل اسیدهای چرب غیر اشباع با ۱ پیوند ۲ گانه و چند پیوند ۲ گانه تقسیم میشوند.
او در ادامه افزود: روغنهایی که در دسته اسیدهای چرب غیر اشباع قرار دارند؛ شامل روغن زیتون، کُلزا، هسته انگور، آفتابگردان، کانولا و کنجد میشود. در واقع این موارد جزو روغنهای خوب هستند که باید به طور متناوب و چرخشی از آنها استفاده کنیم تا تمام اسیدهای چرب مورد نیاز بدن مانند امگا۳، امگا۶ و امگا۹، تامین شود.
این رژیم شناس و متخصص تغذیه بیان کرد: البته به مقدار کم و حدود ۷ درصد میتوانیم از اسیدهای چرب اشباع مانند روغن و چربیهای حیوانی استفاده کنیم. توصیه میشود از این موارد به دلیل افزایش کلسترول و چربیهای خون، بیشتر از ۷ درصد استفاده نشود. همچنین برای مصرف روغنها به منظور سرخ کردن، باید از انواع مخصوص سرخکردنی که حاوی آنتی اکسیدان مقاوم به حرارت هستند، مصرف کنیم.
اولیایی مطرح کرد: روغنهای معمولی اگر حرارت بالا ببینند، با تشکیل مواد سمی رو به رو میشوند و برای سرخ کردن مناسب نیستند؛ اما برای پخت و پز میتوان استفاده کرد. باید نسبت به مصرف مقادیر مجاز روغن و چربیها دقیق باشیم؛ زیرا چربیها پرانرژی هستند و میتوانند باعث افزایش وزن و چاقی شوند.
این متخصص تغذیه در پایان بیان کرد: توصیه میکنیم از روغنهای نباتی جامد تا حد امکان استفاده نشود؛ زیرا این نوع روغن به دلیل هیدروژنه شدن و وجود اسید چرب ترانس، میتوانند برای سلامتی افراد خطرساز باشند.
باید به این نکته توجه داشت که روغنهای زیادی در سطح بازار موجود است و افراد برای مصرف، انتخابهای زیادی پیش رو دارند. طبق توصیههای ذکر شده سالمترین روغنها برای مصارف خانگی، روغنهای گیاهی مایع هستند و بهتر است برای تامین همه انواع اسیدهای چرب ضروری بدن، به صورت متنوع از انواع روغنهای گیاهی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
در واقع یک فرد سالم میتواند از تمام روغنهای گیاهی به صورت متعادل و چرخشی استفاده کند و هیچ منع مصرفی برای افراد سالم وجود ندارد؛ اما افرادی که دچار بیماریهای قلبی- عروقی و چربی خون هستند باید مصرف تمام روغنها را برای حفظ سلامتی در رژیم غذایی خود کاهش دهند.
بیشتر بخوانید:
در روزهای کرونایی عمر سبزیجات را چگونه افزایش دهیم؟
کنار بشقابیهای پرطرفدار ایرانی و نکاتی که باید بدانید
نحوه فاصله گذاری اجتماعی در آموزشگاههای رانندگی
انتهای پیام/