کد خبر: ۱۲۶۶۶۱
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۱
کمتر از 100 روز مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بحث برگزاری بخش بزرگی از آن به روش پستی به خصوص با توجه به موضع دولت این کشور بحث‌برانگیز شده است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس - انتظار می‌رود به‌علت شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا، میلیون‌ها آمریکایی در انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر (۱۳ آبان) این کشور به روش پستی شرکت کنند. گرچه رای‌گیری به روش پستی در انتخابات گذشته این کشور هم مرسوم بوده اما حجم مشارکت به این روش در انتخابات ۲۰۲۰ پرسش‌های بسیاری را از قابلیت سیستم پستی این کشور برای مواجهه با این حجم و پردازش آن تا میزان امنیت این روش و نقش آن در تعیین سرنوشت انتخابات مطرح کرده است.

ایالت‌های مختلف آمریکا قوانین رای‌گیری مختص به خود را برای انتخابات فدرال دارند و از ماه مارس به سرعت در تلاش هستند این قوانین را تغییر دهند تا رای‌دهی به شیوه پستی را برای شهروندان خود تسهیل کنند.

 

 

طبق گزارش «بی‌بی‌سی»، بنابر اعلام کمیسیون انتخاباتی آمریکا، در انتخابات سال ۲۰۱۶ حدود یک چهارم آرا به شیوه پستی جمع‌آوری شد که انتظار می‌رود این رقم در انتخابات امسال با افزایشی چشمگیر همراه شود.

در حال حاضر ۶ ایالت شامل یوتا، هاوایی، کلرادو، اورگن، واشنگتن و کالیفرنیا که تازه به این جمع پیوسته، در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری انتخابات به طور کامل به شیوه پستی در سرتاسر این ایالت‌ها هستند. در این ایالت‌ها نیازی برای ارائه درخواست نیست و به طور خودکار برای همه کسانی که نامشان به عنوان رای‌دهنده ثبت شده، برگه رای ارسال خواهد شد، البته باز هم در شرایط خاص و محدود امکان مشارکت حضوری برای رای‌دهندگان وجود دارد.

در نیمی از ایالت‌های آمریکا هم این امکان برای رای‌دهندگان وجود دارد که در صورت درخواست، بتوانند با این شیوه رای بدهند. در ایالت‌های باقی مانده یک رای‌دهنده برای این که بتواند به شیوه پستی در انتخابات مشارکت کند باید دلیل موجهی مثل بالای ۶۵ سال داشتن یا دور بودن از ایالتی که در آن ثبت‌نام کرده است را ارائه دهد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات مقدماتی ۲۰۲۰ فلوریدا به این روش رای داد، زیرا نامش در این ایالت به عنوان رای‌دهنده ثبت شده بود ولی در واشنگتن زندگی می‌کند.

 

 

(در ایالت‌های بنفش رنگ آرا به شیوه پستی جمع‌آوری می‌شود/ در ایالت‌های نارنجی برای رای دادن به شیوه پستی نیاز به ارائه دلیل نیست/در ایالت‌های سبز رنگ تنها با ارائه دلیل موجه می‌توان به روش پستی رای داد)

 

در انتخابات به این شیوه رای‌دهندگان برای این که مطمئن شوند آراءشان شمرده می‌شود باید قبل از روز انتخابات آن‌ها را ارسال کنند. زیرا طبق گزارش کنفرانس ملی قانون‌گذاری ایالتی، مقامات ۳۴ ایالت آرایی که بعد از روز انتخابات می‌رسد را حتی اگر مهر پستی آن‌ها قبل از این روز خورده باشد، شمارش نخواهند کرد. ۱۶ ایالت به اضافه واشنگتن (ناحیه کلمبیا) بعد از روز انتخابات هم آرا را شمارش می‌کنند که زمان این تاخیر هم در هر ایالتی متفاوت است. به طور مثال آلاسکا تا ده روز بعد از انتخابات هم رای را در صورتی که در روز انتخابات یا یک روز قبل از آن ارسال شده باشد، می‌پذیرد.

به همین دلیل سرویس پست آمریکا به مقامات انتخابات این کشور هشدار داده نمی‌تواند تضمین کند که آرای رای‌دهندگان را قبل از تاریخ مشخصی تحویل دهد. این آژانس به شبکه آمریکایی «فاکس نیوز» گفته باید به رای‌دهندگان توصیه شود برای دریافت برگه رای در زودترین زمانی که مجاز هستند درخواست دهند و حتما این اقدام قبل از ۱۵ روز آخر انجام شود. در بسیاری از ایالات هم رای‌دهندگان را تشویق می‌کنند برای بازگرداندن برگه رای از صندوق‌های پستی استفاده کنند به جای آن که آن‌ها را به سرویس پستی تحویل بدهند.

 

 

به گزارش «تریبیون»، انتظار می‌رود در بسیاری از ایالت‌های محل رقابت (یا ایالت کلیدی: جایی که هیچ‌کدام از دو حزب اصلی و نامزدهای آنان پشتیبانی قاطع در آن ایالت ندارد تا بتواند به آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) آن ایالت اتکا کند)، میلیون‌ها رای‌دهنده آرای خود را در ماه سپتامبر بیش از ۴ هفته زودتر از روز انتخابات تحویل بدهند که این مسئله می‌تواند کارزار انتخاباتی هر دو نامزد جمهوری‌خواه و دموکرات را با چالش مواجه کند و به این معناست که قبل از مناظرات انتخاباتی که برای این ماه تدارک دیده شده‌اند، عده‌ای از مردم رای خود را داده‌اند.

قرار است ۶ ایالت محل رقابت—کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، ویسکانسین، میشیگان و فلوریدا—برگه‎های رای پستی را برای درخواست‌کنندگان در ماه سپتامبر ارسال کنند که رای‌دهندگان می‌توانند به محض دریافت برگه‌ها، آن‌ها را پر کرده و برگردانند. تنها ایالتی که به رای‌دهندگان اجازه تحویل آرا در ماه سپتامبر را نمی‌دهد، آریزوناست که از ۷ اکتبر رای‌گیری زودهنگام را آغاز می‌کند. کارولینای شمالی زودتر از همه ایالت‌های کلیدی در چهارم سپتامبر حدود دو ماه مانده تا روز انتخابات برگه‌های آرا را برای رای‌دهندگانی که درخواست داده‌اند ارسال می‌کند.

گرچه طبق نظرسنجی «گالوپ»، اغلب مردم آمریکا از شرکت در انتخابات به صورت غیابی حمایت کرده‌اند، اما نتایج یک نظرسنجی دیگر که روز جمعه منتشر شده نشان می‌دهد اکثر آن‌ها فارغ از حزبی که از آن حمایت می‌کنند از احتمال تخلف، دخالت یا تلاش برای سرکوب رأی در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر در کشورشان نگران هستند.

نظرسنجی رویترز و موسسه «ایپسوس» که روز جمعه منتشر شده نشان می‌دهد نزدیک به نیمی از شهروندانی که نامشان را برای شرکت در انتخابات نوامبر ثبت کرده‌اند از اینکه رأی‌گیری پستی به تخلفات گسترده منجر شود ابراز نگرانی کرده‌اند. رویترز نوشته این یافته نشان می‌دهد طیف گسترده‌ای از مردم آمریکا ممکن است به راحتی نتیجه انتخابات را نپذیرند.

با توجه به مسائل گفته شده در چنین شرایطی یکی از چالش‌های پیش‌روی کارزارهای انتخاباتی آماده کردن رای‌دهندگان برای رای دادن به این شیوه است.

موضع ترامپ درباره این نوع انتخابات چیست؟

با وجود آن که مقامات بهداشت و درمان دولت آمریکا از روش مشارکت پستی در انتخابات ابراز رضایت کرده‌اند زیرا با توجه به شرایط بحرانی کرونا در این کشور، روشی ایمن است که می‌تواند بسیاری را در مقابل این بیماری محافظت و از صف بستن و تجمعات ممانعت کند، رئیس‌جمهور آمریکا از مدت‌ها قبل علیه آن موضع‌گیری کرده است؛ موضعی که بسیاری آن را بی‌ربط به بحران‌هایی که دولت آمریکا با آن‌ها دست به گریبان است و جا ماندن ترامپ در نظرسنجی‌ها از «جو بایدن»  رقیب دموکراتش نمی‌دانند.

نارضایتی مردم آمریکا از عملکرد ترامپ در مقابله با کرونا که در ماه‌های گذشته بسیاری از خانواده‌های آمریکایی را عزادار عزیزانشان کرده و به لحاظ اقتصادی هم به بیکاری میلیون‌ها نفر منجر شده از یک طرف و تقابل او با معترضان علیه نژادپرستی و سرکوب اعتراضات از سوی دیگر در فاصله کمتر از ۱۰۰ روز تا انتخابات آمریکا باعث شده تا جو بایدن بتواند با میانگین ۸.۳ درصد در ایالت‌های محل رقابت از ترامپ پیشی بگیرد. این باعث شده بایدن حتی در ایالت‌های به طور سنتی جمهوری‌خواه از قبیل آریزونا و همچنین ایالت‌های عمدتا جمهوری‌خواه از قبیل تگزاس هم ترامپ را به چالش بکشد.

 

 

رئیس‌جمهور آمریکا بارها در پیام‌های توییتری از انتخابات پستی انتقاد کرده و گفته این روش باعث تقلب گسترده در نتیجه انتخابات می‌شود و این روش را «فاجعه» دوران خود توصیف کرده است.

ترامپ ۶ مرداد در توییتی نوشت: «اگر اجازه داده شود رای‌گیری از طریق پست انجام شود، انتخابات ۲۰۲۰ پر از تقلب خواهد بود. زمان زیادی است که درباره مداخله خارجی در انتخابات صحبت می‌شود، اما همین افراد درباره فساد احتمالی در انتخابات پستی هیچ چیزی نمی‌گویند.»

ترامپ همچنین علی‌رغم نتایج نظرسنجی‌ها که او آن‌ها را «جعلی» می‌خواند، اخیراً در توییت‌هایی نوشت: «ما برنده انتخابات ۲۰۲۰ خواهیم بود. آمریکا را باعظمت کنیم. باید نتیجه انتخابات را شب انتخابات بدانیم، نه روزها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد.»

«میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت جمهوری‌خواهان در مجلس سنا که مفتخر به مانع‌تراشی در روند اقدامات انتخاباتی دموکرات‌هاست، اصلاحات آن‌ها از جمله انتخابات به شیوه پستی و تعطیل اعلام کردن روز انتخابات را به عنوان یک تعطیلات ملی، در جهت «تصاحب قدرت» توصیف می‌کند.

علی‌رغم مواضع رئیس‌جمهور آمریکا و اغلب جمهوری‌خواهان، و اگرچه منتقدان ایراداتی را به این نوع رای‌گیری وارد می‌کنند از جمله این که شمارش آرا به این روش زمان‌برتر خواهد بود یا همانطور که قبلاً گفته شد در این روش باید زودتر از روز انتخابات آرا جمع‌آوری شود و در نتیجه فرصت کمتری در اختیار نامزدها برای جلب آرا وجود دارد، اما طبق آمارهایی که آمریکایی‌ها در سطح ملی و ایالتی ارائه می‌کنند، دلیلی دال بر تقلب گسترده در این روش در انتخابات‌های پیشین وجود ندارد.

بر اساس آنچه بی‌بی‌سی نوشته است، در گذشته موارد معدودی از تقلب در انتخابات پستی وجود داشته مثل انتخابات مقدماتی کارولینای شمالی در سال ۲۰۱۸ که بعد از آنکه یک مشاور نامزد حزب جمهوری‌خواه در برگه‌های رای دست برد، این انتخابات مجدداً برگزار شد. اما این اتفاقات نادر بوده است.

در مطالعه‌ای که توسط دانشگاه ایالتی آریزونا بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ انجام شد، ۴۹۱ مورد تقلب از بین صدها میلیون آرای پستی کشف شد. در بررسی واشنگتن‌پست در خصوص انتخابات سال ۲۰۱۶ هم تنها یک مورد تقلب در آرای پستی ثابت شد. ایالت اورگن از سال ۲۰۰۰ که به صورت پستی انتخابات برگزار می‌کند هم تاکنون تنها ۱۴ مورد تقلب را گزارش کرده است.

در عین حال به گفته کارشناسان، تمهیداتی وجود دارد که می‌تواند درصد پایین تقلب در این نوع انتخابات را هم کاهش داد، مثل چک کردن این مسئله که آیا آرا از آدرس ثبت شده رای‌دهندگان آمده و یا الزامی کردن امضای رای‌دهندگان بر روی پاکت‌ها.

اظهارات ترامپ را درباره تقلب حتی «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا در جلسه پاسخگویی به کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا رده کرده و گفته است: هیچ دلیلی ندارم که فکر کنم در انتخابات ۲۰۲۰ تقلب خواهد شد.

ترامپ پیش از این پیام به نقل از ویلیام بار، پیامی را در صفحه اجتماعی توئیتر خود منتشر کرد و برگزاری انتخابات به صورت پستی را فاجعه‌ خواند. وی در این توئیت نوشت: «بار: برگه‌های رأی پستی "قطعاً سرآغازی برای تقلب (انتخاباتی) است".»

به‌هرروی انتقادات ترامپ از روش پستی چندان مورد استقبال قرار نگرفته است.

بایدن و دموکرات‌ها چه می‌گویند؟

اما در طرف دیگر، رقیب دموکرات ترامپ هم بارها در مراسم انتخاباتی مختلف از احتمال تشکیک رئیس‌جمهور آمریکا در نتیجه انتخابات و عدم تحویل قدرت از سوی وی در صورت باخت گفته و درباره انتخابات آینده ابراز نگرانی کرده است.

 

 

نامزد حزب دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در گفت‌وگو با مجری برنامه «دیلی شو» عنوان کرد که اگر ترامپ انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه نوامبر را ببازد و در صورتی که از تحویل قدرت خود خودداری کند، ارتش وارد عمل خواهد شد و وی را از کاخ سفید به سرعت و به طور کامل بیرون خواهد کرد. 

این سیاست‌مدار ۷۷ ساله آمریکایی در مراسم جمع‌آوری کمک‌های انتخاباتی حتی از احتمال تعویق انتخابات از سوی ترامپ با یک بهانه، گفته بود زیرا به گفته بایدن، این تنها راهی است که ترامپ تصور می‌کند او را به پیروزی می‌رساند.

وی در ادامه با اشاره به تهدید ترامپ علیه اداره پست آمریکا گفت، این یک نمونه از نیت رئیس جمهور است که «هر کاری که می‌تواند انجام دهد تا رأی دادن را برای مردم دشوار کند».

اما به طور کلی نظر او و هم‌حزبی‌هایش درباره برگزاری انتخابات به روش پستی مساعد است و حزب دموکرات معتقد است با توجه به شیوع ویروس کرونا در آمریکا انجام رأی‌گیری پستی برای حفظ سلامت مردم ضرورت دارد. آن‌ها احتمال تقلب در این نوع انتخابات را کم ارزیابی می‌کنند و دلیل این اظهارات از سوی ترامپ و برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه را تلاش آن‌ها برای ممانعت از مشارکت مردم به منظور بالا بردن شانس خود برای پیروزی در انتخابات عنوان می‌کنند.

«هیلاری کلینتون»، رقیب دموکرات ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ ضمن محتمل دانستن عدم قبول نتیجه انتخابات از سوی ترامپ، درباره احتمال بروز تقلب‌های گسترده در صورت برگزاری انتخابات به شیوه پستی گفت: «مطالعات آکادمیک بسیار زیاد و دیگر بررسی‌ها وجود دارند که نشان می‌دهند این حرف (ترامپ) فقط ادعایی نادرست و جعلی است».

«نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم احتمال خودداری ترامپ از خروج از قدرت را رد نکرد. پلوسی گفته وضعیت ایده‌آل برای دموکرات‌ها این خواهد بود که جو بایدن، نامزد این حزب در انتخابات ماه نوامبر با اختلاف زیاد ترامپ را شکست دهد تا او نتواند نتیجه را زیر سوال ببرد.

به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز»، گرچه اعضای کنگره و مقامات دولتی از هر دو حزب ادعای ترامپ در خصوص تقلب گسترده در انتخابات به روش پستی را رد می‌کنند، اما در عین حال هشدار می‌دهند موج عظیم برگه‌های رای باری مضاعف بر دوش سرویس پست آمریکا قرار خواهد داد که از قبل هم به دلیل دهه‌ها کمبود مالی، با مشکل مواجه بوده است.

بنابراین برای آن که بتواند از پس این انتخابات برآید نیاز به بودجه اضطراری دارد که جمهوری‌خواهان در مذاکرات بر سر لایحه کمکی همه‌گیری آن را رد می‌کنند. طبق تخمین مرکز «برنان»، ۴ میلیارد دلار لازم است تا بروزرسانی‌های لازم برای اجرای موفق این روش انجام شود، در حالی است که کنگره تاکنون ۴۰۰ میلیون دلار به آن اختصاص داده است.

بر این اساس دو کارزار رقیب دو موضع متفاوت را در خصوص برگزاری انتخابات به روش پستی ابراز داشته‌اند که می‌تواند در آینده زمینه برخی تنش‌ها شود. در حالی که ترامپ نگران آن است که در انتخابات پستی تقلب صورت گیرد، دموکرات‌ها نگران آنند که رئیس‌جمهور آمریکا نتیجه انتخابات آتی را نپذیرد.

 

 

پیشنهاد ترامپ برای تعلیق انتخابات

بعد از مدت‌ها گمانه‌زنی و ابراز نگرانی مقامات دموکرات و کارشناسان درباره احتمال تشکیک رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌روی این کشور و نتیجه آن، سرانجام وی روز پنجشنبه هفته قبل با انتشار توییتی مسئله تاخیر در انتخابات را مطرح کرد.

 

 

ترامپ در این توییت نوشت: «با وجود رأی‌گیری پستی (نه رأی‌گیری غیابی که خوب است) انتخابات ۲۰۲۰، نادرست‌ترین و متقلبانه‌ترین انتخابات خواهد بود. این باعث شرمساری بزرگی برای آمریکا خواهد شد. انتخابات را تا زمانی که مردم بتوانند به درستی، امن و بدون خطر رأی بدهند به تعویق بیندازیم؟؟؟»

این پیام ترامپ، واکنش‌های گسترده‌ای به همراه داشته و بسیاری از سیاستمداران در آمریکا به رئیس‌جمهور آمریکا یادآوری کرده‌اند که تصمیم‌گیری در این مورد در حوزه اختیارات او نیست  و تنها کنگره آمریکا می‌تواند در این مورد تصمیم‌گیری کند.

اعضای جمهوری‌خواه کنگره آمریکا هم در پی اظهارنظر ترامپ در خصوص تاخیر در انتخابات، به رای‌دهندگان اطمینان دادند انتخابات در روزی که در قانون اساسی تعیین شده یعنی همان سوم نوامبر طبق روال بیش از دو قرن گذشته برگزار خواهد شد.

«چاک گرسلی» سناتور آیووا گفت: همه چیزی که می‌توانم بگویم این است که اهمیتی ندارد چه شخصی در این کشور می‌گوید، ما همچنان کشوری مبتنی بر قانون هستیم و می‌خواهیم قانون را دنبال کنیم.

«لیز چنی» نماینده‌ای که کنفرانس جمهوری‌خواه مجلس را هدایت می‌کند هم گفت مقاومت حزب جمهوری‌خواه در برابر این عقیده (تاخیر در انتخابات) بسیار زیاد است.

«اسکات پری» و «لوید اسموکر» از جمله دیگر جمهوری‌خواهانی هستند که بر ضرورت برگزاری انتخابات در موعد آن تاکید کرده‌اند. مواضعی که نشان‌دهنده انتقادی کم‌سابقه از ترامپ در بین هم‌حزبی‌هایش است.

پری گفت از سال ۱۷۸۸ در میانه جنگ‌ها و همه‌گیری‌ها، آمریکا انتخابات فدرال را به موقع برگزار کرده است. اگر در خصوص یکپارچگی روند رای‌گیری پستی جدید اطمینان حاصل شود، انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ نباید موردی استثنایی باشد.

کارشناسان هم در واکنشی سریع به اظهارات ترامپ اعلام کردند او برای چنین درخواستی جایگاهی ندارد و این مسئله به تایید کنگره نیاز دارد.

«الن وینتراب»، از اعضای کمیسیون فدرال انتخابات آمریکا که یک نهاد نظارتی برای ضمانت اجرای قوانین انتخاباتی است در پاسخ به توئیت ترامپ نوشت: «نه آقای رئیس‌جمهور. نه. شما اختیار تغییر [زمان] انتخابات را ندارید. این کار نباید هم انجام شود.»

وی اضافه کرد: «ایالات‌ها و نهادهای محلی از شما و کنگره بودجه می‌خواهند تا بتوانند انتخابات را همان‌طور که همه آمریکایی‌ها می‌خواهند به صورت ایمن و سالم برگزار کنند. چرا در این خصوص کاری نمی‌کنید؟»

سازمان «مپ‌لایت» در گزارش اخیر خود به بررسی مجموعه عواملی پرداخته که ممکن است بر انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر میان ترامپ و رقیبش اثر بگذارند. بیماری کووید-۱۹، تلاش‌های دونالد ترامپ برای اعتبارزدایی از رأی‌دهی پستی، امتناع کاندیدها از پذیرش نتیجه انتخابات و مسائل دیگر نظام انتخاباتی آمریکا از جمله عواملی هستند که در این گزارش درباره آنها ابراز نگرانی شده است.

«دانیل نیومن»، رئیس موسسه مپ‌لایت در گفت‌وگویی با واشنگتن‌پست بدون اشاره به نام ترامپ از رفتارهای او ابراز نگرانی کرد و گفت: «ما با رفع نکردن شکاف‌ها و ابهام‌های موجود در قوانین انتخاباتی‌مان که می‌توانند موجب شوند هر دو حزب اعلام پیروزی کرده و بحران پیش بیاورند داریم با آتش بازی می‌کنیم.»

وی اضافه کرد: «کنگره به جای آنکه منتظر فاجعه بماند، باید همین حالا دست به کار شده و برای محافظت از سلامت انتخاباتمان اقدام کند. کنگره باید به طور روشن مشخص کند که اختلافات بر سر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری باید چگونه حل شوند.»

«دیوید جولی»، یکی از نمایندگان سابق حزب جمهوری‌خواه کنگره آمریکا هم در واکنش به ایده ترامپ برای به تعویق انداختن زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آبان ماه گفت ترامپ با این اقدام نشان داد که می‌داند شکست خواهد خورد. 

وی در مصاحبه با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی»، گفت: «در سیاست، این جمله وجود دارد که ماهی همیشه قبل از مرگ تقلا می‌کند. ارزیابی این رفتار دونالد ترامپ سخت است؛ زیرا او از ابتدا بی‌هدف بوده است. اما به وضوح فردی است که تلاش می‌کند شکست را توجیه کند یا به دنبال مقصر باشد.» 

بسیاری از رسانه‌های آمریکایی مثل «هافینگتن پست» و «نیویورک تایمز» هم در واکنش نوشتند که ترامپ همچین اختیاری ندارد و احتمال تعلیق انتخابات را بعید دانستند.

ساعاتی بعد از آن که پیشنهاد ترامپ از سوی هم‌حزبی‌های خودش هم رد شد، نشریه «پولیتیکو» از عقب‌نشینی ترامپ از پیشنهادش در تلاش برای رفع و رجوع آن خبر داد. به نوشته این نشریه، ترامپ اما همچنان پیش‌گویی‌های غیرمستند درباره تقلب گسترده در انتخابات در میانه همه‌گیری کرونا را تکرار کرد و گفت شمار گسترده برگه‌های رای پستی شاید به این معنا باشد که «هرگز حتی متوجه نشوی که چه کسی انتخابات را برده است.»

بعد از آن، «مارک میدوز» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید هم در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌بی‌اس»، به اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره تعویق برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت ترامپ زمانی که ایده تاخیر در انتخابات آمریکا را مطرح کرد، نگرانی‌هایش درباره رای‌گیری پستی را ابراز داشته است.

رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید در ادامه این مصاحبه گفت: «ما قصد داریم که انتخابات را روز سوم نوامبر برگزار کنیم و رئیس جمهور نیز در این انتخابات پیروز می‌شود.»

ترامپ که همچنان بر ادعاهای خود درباره انتخابات پستی تاکید دارد، در جدیدترین اظهارنظر خود یک قدم جلوتر از انتقاد آمده و مدعی شده این حق را دارد که ایالت‌ها را با وجود شیوع ویروس کرونا از اجرای این نوع رأی‌گیری باز دارد. 

رئیس‌جمهور آمریکا در صحبت‌های خود با خبر‌نگاران گفت: «با اینکه این حق را دارم که یک فرمان اجرایی برای متوقف کردن این اقدام، امضا کنم، اما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم.» 

در انتخابات گذشته روزهای پایانی برای ترامپ بسیار سرنوشت‌ساز بود و نتایج را به نفع او رقم زد. به گفته کارشناسان، در انتخابات گذشته رای‌دهندگان آمریکایی به هیچ یک از دو نامزد نظر مساعدی نداشتند و بنابراین تا لحظات آخر برای تصمیم‌گیری صبر کردند. در حالی که طبق نظرسنجی اخیر «سی‌بی‌اس» تنها ۴ درصد از شرکت‌کنندگان گفته‌اند که هنوز درباره این که به چه کسی رای بدهند تصمیم نگرفته‌اند.

این در حالی است که در انتخابات پیش‌رو، این فرصت روزهای پایانی و تغییر دادن نتایج نظرسنجی‌ها در آن‌ها مانند آنچه در سال ۲۰۱۶ رخ داد و ترامپ توانست بخصوص در ۴ ایالت محل رقابت با فاصله کم کلینتون را پشت سر بگذارد، با توجه به احتمال برگزاری گسترده انتخابات به روش پستی و این مسئله که در این روش باید رای‌ها هفته‌ها جلوتر جمع‌آوری شود، دیگر در اختیار ترامپ و تیمش قرار ندارد.

کارشناسان در تحلیل اظهارات و رفتارهای ترامپ معتقدند مهمترین هدف او از مخالفت با انتخابات پستی، پایین آوردن میزان مشارکت مردم است. مسئله‌ای که خودش هم در برخی مصاحبه‌ها به آن به طور ضمنی اشاره کرده است. 

او در مصاحبه با «فاکس نیوز» درباره نگرانی‌اش به شکلی تلویحی گفته بود به این روش پستی دیگر هیچ جمهوری‌خواهی در این کشور انتخاب نخواهد شد. 

ترامپ در جایی دیگر گفته بود همه باید به طور شخصی و با در دست داشتن شناسه رای‌دهنده در انتخابات شرکت کنند و هر کسی که مخالف است پس به دنبال تقلب است. رئیس‌جمهور آمریکا که انتخابات عمومی را در دوره قبل به هیلاری کلینتون با ۲.۹ میلیون رای کمتر باخته بود، می‌داند بسته به قوانین ایالت‌های مختلف، در رای‌گیری حضوری بسیاری به دلایل قومی، نژادی، مسن بودن، معلولیت و غیره از شرکت در انتخابات منع می‌شوند یا معذوریت دارند. از طرف دیگر در روز انتخابات هم محدودیت‌هایی مثل زمان و مکان دسترسی به صندوق‌های رای موانعی است که در صورت انتخابات پستی وجود ندارد و مشارکت را بالا می‌برد.

اما او در عین حال به باور تحلیلگران، حتی اگر ترامپ نتواند با این اتهامات، روند انتخابات پستی را متوقف و در نتیجه مشارکت را کنترل کند، با زدن بر طبل «تقلب و سوءاستفاده گسترده» و شایعه‌پراکنی درباره صحت انتخابات می‌تواند زمینه را برای به چالش کشیدن یا حتی انکار آشکار نتیجه آن فراهم کند. مسئله‌ای که بسیاری درباره آن ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌تواند روزهای خطرناکی را پیش روی آمریکا قرار دهد.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین