به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از مهر، سیدمحمدرضا رضازاده با اعلام سرمایه گذاری سالانه یک میلیارد دلاری برای احداث سدهای بزرگ و نیروگاه های آبی گفت: با ظرفیت فنی و مهندسی و تجارب طولانی میتوانیم در مدیریت و کنترل پروژهها از ابتدا تا انتها، مطالعه و امکان سنجی پروژه ها، مدیریت قراردادی پروژهها و طراحی مدل مالی برای اجرای پروژهها با کشورهای دوست همکاری داشته باشیم و در زمان حاضر نیز فعالیتهایی را در برخی از کشورها آغاز کردهایم.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: برنامه ریزی راهبردی در توسعه نیروگاههای برق آبی، مطالعه طراحی و ساخت سدها و شبکه های آبیاری و زهکشی، سامانه های انتقال آب، ساز و کار توسعه پاک، سرمایه گذاری در جهت توسعه نیروگاه های کوچک، تحقیق و توسعه نیروگاه های برق آبی و مدیریت دانش در این زمینه، ظرفیت سازی نیروی انسانی متخصص و تامین خدمات مهندسی؛ از جمله اهداف کلی و ماموریت های آب و نیرو محسوب میشود.
رضازاده با اشاره به سدهای پیش بینیشده در ۳ حوضه آبریز کرخه، دز و کارون اظهارداشت: در رودخانه کارون ۱۱ سد دیده شده که ۵ سد به بهره برداری رسیده و ۵ سد در حال مطالعه و یک سد در حال اجرا است ضمن آنکه بر رودخانه دز هم ۶ سد دیده شده که ۲ سد در حال اجرا و مابقی در حال تکمیل مطالعه هستند؛ البته در دیگر نقاط کشور نیز پروژه های بزرگ دیگری در دست اجرا داریم.
رئیس هیات مدیره آب و نیرو افزود: سد گتوند بلندترین سد خاکی با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاواتی و حجم مخزن ۴.۵ میلیارد مترمکعبی، آخرین سدی است که بر روی کارون قرار دارد و در حال بهره برداری است.
وی با بیان اینکه در کنار پروژه های سدسازی طرح های بزرگ دیگر نیز انجام میشود بیان داشت: در میان دریاچه سد گتوند، برای اتصال مراکز جمعیتی که در دو طرف دریاچه قرار دارند و راه اتصالی آنها زیرآب رفته است، پل احداث شد و اجرای پروژه های بزرگ سدسازی ایجاب میکند پروژه های دیگری را در کنار آنها ایجاد کنیم که خود آنها نیز طرح های بزرگی محسوب می شوند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به اینکه احداث تونل های انتقال آب بهشت آباد و چمشیر نیز در حال اجرا است گفت: اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی از جمله کارهایی است که از چند سال پیش مشغول به فعالیت در این پروژه ها هستیم.