سلامت نیوز-*دکتر آریستا شجاع الدین: انجمن بینالمللی مطالعه درد، حس درد را احساسی ناخوشایند به علت آسیب بافتی حقیقی یا بالقوه میداند. دردهای ناشی از آسیب به بافت بدن و دردهای نوروپاتیک در اثر آسیب به عصب ایجاد میشود و با لیزردرمانی بهبود مییابد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم ، اما نوع سوم دردها ناشی از آسیبهای مغزی است و لیزردرمانی، درد این بیماران را کاهش نمیدهد.در حال حاضر مطالعات تجربی در حال بررسی تاثیرات لیزردرمانی در بهبود اختلالات نورولوژیک پس از آسیب به مغز است. زیرا پاسخهای دارویی در برطرفکردن مشکلات این بیماران اغلب مناسب نیست. تاکنون از این روش درمانی در بیمارانی با آسیبهای مغزی جهت بازتوانی استفاده میشود.
شایعترین فرم درد، دردهای ناشی از آسیبهای بافتی است که در آن پوست یا نسج عمقی آسیب دیده است و فیبرهای عصبی در این نواحی موجب انتقال درد میشود. آسیب بافتی موجب التهاب و درد در ناحیه میشود و لیزردرمانی موجب کاهش درد، برطرفکردن التهاب و بهبود نسج آسیبدیده میشود.بسیاری از دردهای عضلانی اسکلتی از این دسته است؛ مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، نقرس، دردهای بعد از جراحی و درد تاندونها که پاسخ خوبی به لیزردرمانی میدهد.
نوع دوم دردها نوروپاتیک است و در اثر آسیب به عصب ایجاد میشود؛ مانند عفونت در بیماری زونا که موجب التهاب در عصب و دردهای بعد از بهبود زونا در تعدادی از بیماران میشود یا دردهای سیاتیک که بر اثر فشار بر ریشه عصب سیاتیک و التهاب عصب موجب درد ناحیه پشت در این بیماران است که این دسته از دردها نیز به لیزردرمانی پاسخ خوبی میدهد.در سالهای اخیر اهمیت برطرفکردن درد به عنوان یک بیماری در کلینیکهای درد و پیشگیری از مزمنشدن درد در بیماران مطرح شده است.
درمان لیزری در این حوزه از طریق کمک به برطرفشدن درد حاد و منجر نشدن به درد مزمن در بیمارانعمل میکند.این روش درمانی نوین پزشکی بدون تهاجم، بیخطر و موجب افزایش ترشح هورمونهای ضد درد طبیعی داخلی بدن مانند بتااندورفین و سروتونین میشود.