کد خبر: ۱۳۳۹۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۶
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در سال گذشته 16 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به ارزش 10 میلیارد دلار به خارج از کشور صادر شد.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایرنا، محمدحسن پیوندی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در سال گذشته 32 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به ارزش 22 میلیارد دلار در داخل کشور تولید که بخشی از آن صادر و بخشی نیز توسط صنایع پایین دستی کشورمان مصرف شد.
 
وی با بیان آنکه در سال 93 حدود 4 میلیون تن نسبت به سال قبل از آن افزایش تولید داشتیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 18 میلیون تن کمتر از ظرفیت اسمی محصولات پتروشیمی تولید می شود که بخشی از آن ناشی از کمبود خوراک است.
 
وی با بیان آنکه به میزان 60 میلیون تن ظرفیت پتروشیمی در دست اجرا داریم که قرار است 60 میلیون تن دیگر نیز به آن اضافه شود، تصریح کرد: مجموعا تا پایان برنامه ششم توسعه، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به 180 میلیون تن در سال افزایش می یابد.
 
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای توسعه صنایع پایین دستی، گفت: با افزایش تولید متانول قصد داریم ظرفیت تبدیل متانول به پروپیلن را افزایش دهیم که از طریق آن صنایع پایین دستی رشد قابل توجهی پیدا می کند.
 
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: باید انتقاد از نحوه خصوصی سازی را کنار بگذاریم و با اتخاذ یک رویکرد ملی درصدد توسعه صنعت پتروشیمی باشیم.
 
وی افزود: با توجه به نقشی که صنعت پتروشیمی در صنایع مختلف دارد به دنبال انسجام دوباره در مجموعه این صنعت باشیم.
 
پیوندی با اشاره به حمایت وزیر نفت از توسعه صنعت پتروشیمی،تصریح کرد: بیژن زنگنه از فاز 2 توسعه پتروشیمی پارس جنوبی بازدید کرد که این امر نقش مهمی در تقویت این صنعت دارد. این در حالی است که قرار است دولت حجم سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی را تا 40 میلیارد دلار افزایش دهد.
 
وی با اشاره به روند پیشرفت مذاکرات هسته ای، گفت: ما باید زیرساخت های توسعه صنعت پتروشیمی در دوران پس از لغو تحریم ها را آماده کنیم.
 
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: سواحل خلیج فارس و دریای عمان بهترین شرایط برای توسعه صنایع پتروشیمی دارا هستند.
 
وی با اعلام آنکه ایران بیش از روسیه گاز دارد و بیش از هر کشور دیگری در خاورمیانه از نیروی انسانی مرتبط برخوردار است، گفت: اگر بخش خصوصی در سواحل دریای عمان و خلیج فارس سرمایه گذاری کرده و آن را برای استقرار صنایع پتروشیمی آماده کند از آن استقبال می کنیم.
 
پیوندی درخصوص نرخ خوراک پتروشیمی ها نیز گفت: براساس قانون مصوب مجلس نرخ خوراک متناسب با میزان تولید، صادرات و قیمت محصولات تعیین خواهد شد.
 
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: اگر سرمایه گذاری چند زنجیره تولید در صنعت پتروشیمی ایجاد کند و همین طور در مناطق محروم سرمایه گذاری نماید از تخفیف 30 درصدی در نرخ خوراک برخوردار خواهد شد.
 
پیوندی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به پیشنهاد ایران برای تشکیل اوپک پتروشیمی، اظهار داشت: ما به اعضای اوپک پیشنهاد داده ایم که به جای صادرات نفت خام برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر به سراغ صادرات محصولات پتروشیمی بروند. صادرات محصولات پتروشیمی به جای صدور نفت خام ترجمان واقعی اقتصاد مقاومتی است.
 
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ایران از نظر خوراک گازی و میعانات بهترین شرایط را داراست، گفت: سرمایه گذاران تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران دارند.
 
وی با اشاره به تمایل هندی ها برای سرمایه گذاری در ایران، افزود: هندی ها از مدت ها پیش به دنبال سرمایه گذاری در سواحل دریای عمان بوده اند.
 
پیوندی افزود: هندی ها تمایل دارند به جای وارد کردن گاز از ایران مجتمع های پتروشیمی تبدیل گاز به کود اوره در سواحل عمان ایجاد و محصول نهایی را به کشور خود منتقل کنند، البته هندی ها برای ایجاد پتروشیمی در ایران به دنبال گرفتن تخفیف در نرخ خوراک هستند.
 
وی گفت: نرخ دو سنت در هر مترمکعب که پیش از این در ایران اعمال می شد، هندی ها را برای سرمایه گذاری در کشورمان اغوا کرده بود اما درخصوص نرخ جدید با آنها صحبت نکردیم، ضمن آنکه در صورت سرمایه گذاری هندی ها 7 تا 10 میلیون تن اوره در ایران تولید خواهند کرد.
 
پیوندی اضافه کرد: در روزهای آینده دستورالعمل تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها اعلام خواهد شد.
 
 
** ظریف شایسته دبیرکلی سازمان ملل است
 معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به پیشرفت مذاکرات هسته ای گفت: ظریف را در حد دبیرکلی سازمان ملل متحد می بینیم و حتی می تواند جایزه صلح نوبل را دریافت کند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار