روزنامه شرق یادداشتی از ابراهیم متقی منتشر کرده که حاوی نکات جالبتوجهی در مورد برجام و نیز سیاستهای امریکا در غرب آسیاست. در این یادداشت آمده که «مهمترین مشکل رؤسای جمهور امریکا، در چهار دهه گذشته، نادیدهگرفتن موضوع موازنه قدرت در محیط منطقهای خاورمیانه بودهاست. امریکاییها همواره تلاش کردهاند ایران را به «دیگری» سیاست خارجی و امنیتی خود تبدیل کنند. نکته جالب اینجاست که کشورهای عرب منطقه و اسرائیل هم ایران را «دیگری» امنیتی خود میدانند و به این ترتیب مثلثی شکل میگیرد که موازنه منطقهای را به هم میزند. مثلث امریکا، اسرائیل و کشورهای منطقهای.»
در ادامه یادداشت تأکید شده که «درست است که جو بایدن اشاره دارد که من میخواهم روابط با ایران را در فضای کاهش تنش قرار دهم، اما کاهش تشنج نیازمند موازنه منطقهای است. موازنه منطقهای در شرایطی حاصل میشود که ایران بخشی از راهحل بحران امنیتی منطقه محسوب شود. وقتی که امریکا، اسرائیل و جهان عرب، بهگونهای یکصدا تمام تلاش خودشان را برای مقابله و نابودی یک کشور با تاریخ کهن، با ژئوپلتیک عمق یافته و با رویکرد امنیتمحوری که در دوران دفاع مقدس نشان داد، قرار میدهند، طبیعی است که ایران، نهتنها در این دوران تاریخی، حتی یک ایران ناسیونالیست، یک ایران سکولار و یک ایران پادشاهی هم نمیتواند جبهه متحد امریکا، جهان عرب و اسرائیل را بپذیرد.»
تا همینجای یادداشت هم با رویکرد همواره روزنامه شرق در مورد تنش ایران و غرب متفاوت است. شرق همچون دیگر اصلاحطلبان همواره کوشیده مقصر تنش ایران و غرب را ایران بداند، اما این یادداشت رویکردی واقعبینانه به دشمنی امریکا و متحدانش با ایران دارد. در ادامه هم برجام مورد نقد قرار میگیرد که متوازن نبوده و این از روزنامه شرق بعید است: «جامعه ایرانی بههیچوجه سودی و منافعی در ارتباط با برجام نداشت؛ اما خودش را با برجام تطبیق داد. این مسئله نشان میدهد که جامعه ایرانی رویکردش در مصالحهگرایی قرار دارد. البته نگاه من این است که برجام شکلی از مصالحه نبود و کاملاً نامتوازن بود. بههمیندلیل هم از ویژگی تداوم برخوردار نبود.»
اذعان شرق در یک یادداشت به نامتوازن بودن برجام اتفاق عجیبی است! چون شرق تمامقد و همواره از برجام دفاع میکند.