به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدرضا عراقچیان عصر امروز در نشست خبری ویژه سومین جشنواره شهروند برگزیده همدان با بیان اینکه هدف این جشنواره ارتقای فرهنگ شهرنشینی و تبدیل شهرنشینها به شهروند است اظهار کرد: افرادی هستند که در شهر فقط زندگی میکنند، اما افرادی هستند که نسبت به شهر خود دلسوز و دغدغهمند هستند، اما به مراتب عالیتر نرسیدند و افرادی هستند که واقعا دلسوز شهر هستند و این جشنواره به دنبال ایجاد دغدغه در افراد نسبت به شهر است.
وی با بیان اینکه اتفاقی که شهرداری و شورای شهر با برگزاری این جشنواره به دنبال آن است ارتقای دانش شهروندی است اظهار کرد: تلاش داوران بر این است که نگاه منطبق بر دیدگاه سیاسی نباشد چراکه شهروندی فارغ از مباحث سیاسی است، بنابراین نه در سالهای گذشته و نه امسال مسائل سیاسی مطرح نیست چرا که ارزیابی به صورت کمی بوده و مسائل سیاسی در حوزه کیفی میگنجد.
عضو کمیته علمی و داوری جشنواره شهروند برگزیده همدان با اشاره به اینکه نتایج این جشنواره به صورت دائمی ارزیابی میشود به طوری که دبیرخانه دائمی آن برپا شده است افزود: ارزیابی دائمی و مستمر جشنواره در حوزه فرهنگی و توسط اساتید و دانشجویان انجام میشود.
وی گفت: الگوسازی که صورت میگیرد مثبت است و ارزیابیهای مقدماتی نشان میدهد بیش از ۷۰ درصد در جهت الگوسازی و اصلاح شهروندان ن جشنواره موثر بوده و به تدریج در حال بهبود است.
عراقچیان با بیان اینکه هرچه جلوتر میرویم، انتخاب شهروندان برتر سختتر میشود تصریح کرد: در نخستین دوره از انتخاب شهروند برتر، افراداز اقشار انتخاب شدند اما در سال دوم فارغ از شغل انتخاب کردیم.
وی با اشاره به اینکه هرچه تعداد افراد برگزیده کمتر باشد، رقابت بیشتری ایجاد میکند ادامه داد: کمیته داوری، ترکیبی است از اساتید دانشگاهی، آموزش و پرورش، مدیران با سابقه شهری، همیاران محلات که مستقیم در حال فعالیت هستند و در کنار آنها کمیته تحقیق هم به عنوان بازوی کمیته داوران عمل میکند.
عضو کمیته علمی و داوری جشنواره شهروند برگزیده همدان با بیان اینکه بسته به نوع شغل از رئیس صنف در جلسه دعوت میشود تا توضیحات لازم برای فرد کاندید شنیده شود خاطرنشان کرد: امسال افرادی که در تأمین سلامت شهروندان فعال می کنند از پزشک و پرستار تا پاکبان و غسال در بخش ویژه مورد داوری قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته داوری در دو مرحله انجام شد گفت: داوران بر اساس اسنادی است که فرد ارائه می دهد، نتیجهگیری میکنند و همواره تلاششان بر این است که به بهترین شیوه برگزاری کند.
عراقچیان با اشاره به اینکه پایش مداوم جشنواره در حال انجام است اظهار کرد: از افراد برگزیده در اتاقهای فکری، در مرکز پژوهشها و کمیسیونهای شورای شهر و در بخش های مختلف شهرداری برای مدیریت شهری استفاده میشود.
وی با بیان اینکه شاخصها بر اساس اصول علمی و تجربه کشورهای دیگر به دست آمده و سپس ایرانیزه شده است افزود: این شاخصها در همه زمینهها هستند، وقف و انفاق یکی از شاخصها است.
عضو کمیته علمی و داوری جشنواره شهروند برگزیده همدان با اشاره به اینکه موضوعات فرهنگی در یک یا دوسال نهادینه نمی شود تصریح کرد: موضوعات شهروندی گاهی به تلنگر قانونی نیاز دارد اما کم کم باید به ملکه ذهن تبدیل شود.
وی تأکید کرد: امید است با گذشت چندین سال از این جشنواره و معرفی شهروندان برگزیده، الگوسازی صورت گیرد و به جنبههای ریزتر تعمیم یابد.
انتهای پیام/89040/