به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، شهرستان کهگیلویه به لحاظ دارا بودن آثار تاریخی و فرهنگی متعدد به عنوان پایتخت فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد لقب گرفته اما بیتوجهی به اماکن تاریخی و فرهنگی کهگیلویه و نیز تخریب این آثار در گذر زمان، مشکل همیشگی بوده و همچنان این معضل ادامه دارد.
بافت قدیم بلاد شاپور یا همان دهدشت قدیم در ناحیه گرمسیری غرب استان کهگیلویه و بویراحمد و در حاشیه شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار گرفته است، بلادشاپور یکی از مراکز سکونت و بازرگانی دوره صفوی بوده و با 45 هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافتهای تاریخی ایران محسوب میشود.
سال 1385 به بعد و به دلیل ارزش فرهنگی بافت بلادشاپور مرمت و بازسازی بخشی از کاروانسرای این بافت آغاز شد اما بخاطر بیتوجهی مسئولان استانی نسبت به ارزش این گنجینه تاریخی، متأسفانه در روزهای پایانی اسفندماه سال 1397 بخشی از حجرههای کارونسرای بلادشاپور تخریب شد و این خبر شوکهآور سبب اعتراض گستردهای در بین فرهنگ دوستان سراسر استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
پس از این حادثه و با تلاشهای بیوقفه نماینده سابق کهگیلویه بزرگ در مجلس شورای اسلامی و همکاری نماینده سابق گچساران و باشت، خارج از ردیف بودجه اعتباری 10 میلیارد تومانی برای مرمت و بازسازی بلادشاپور تخصیص داده شد و این حرکت ارزشمند تا حدودی آلام فرهنگدوستان کهگیلویهای را تسکین داد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران شهرستان کهگیلویه اظهار داشت: ساماندهی بافت فرسوده همیشه دغدغه مردم و پرسنل میراث فرهنگی بوده و در بازدید از بافت بلادشاپور بحمدلله توانستیم دو تا از اماکن این بافت را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
مجید صفایی افزود: کارونسرای بافت قدیم و حمام کهیار امروز توسط مسئولان کشوری و استانی به سرمایهگذار بومی تحویل داده شد و قرار است که از هفته آینده کار خود را آغاز کند.
وی با اشاره به فرصت یکساله سرمایهگذار بومی برای آمادهسازی اماکن مورد نظر، گفت: پیمانکار فرصت دارد ظرف مدت یکسال اماکن را بازسازی کرده و این آمادگی را داریم که سایر اماکن بافت قدیم را به پیمانکاران بخش خصوصی واگذار کنیم.
صفایی با بیان اینکه ساماندهی بافت فرسوده بلادشاپور خبر نویدبخشی برای همه مردم بوده است، بیان کرد: شبانهروز در تلاش هستیم که بافت فرسوده را متحول کرده و کهگیلویه را به دوران عظمت گذشته برگردانیم.
وی با اشاره به میزان تخصیص اعتبار 10 میلیارد تومانی بافت فرسوده، تصریح کرد: با تلاشهای زیادی که داشتیم از این میزان اعتبار مصوب خوشبختانه تاکنون توانستیم میزان 2 میلیارد و 600 میلیون تومان آن را تخصیص کنیم و پس از برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار مبلغ یک میلیارد تومان آن جهت ساماندهی بافت فرسوده به پروژه اختصاص میدهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه امسال مبلغ 450 میلیون تومان بابت تملک خانههای موجود در بافت فرسوده هزینه شده، عنوان کرد: با این میزان هزینه تعداد 4 قطعه زمین و یک باب منزل آزاد شده است.
صفایی خاطرنشان کرد: از میزان اعتبار 10 میلیارد تومانی بافت فرسوده، مبلغ 4 میلیارد تومان آن را برای تملک خانههای داخل بافت اختصاص دادیم و تلاش میکنیم سال آینده اعتبارات بیشتری برای این منظور جذب کنیم.
فرماندار کهگیلویه با ابراز خرسندی از اینکه ما دوست داریم بلادشاپور آباد شود اما از تفاهمنامهای که بنده در جریان آن نیستم میترسم، گفت: اگر این واگذاری عالمانه و در راستای هنر است و دوستان تایید میکنند خوب است و اگر چنین نیست باید در این خصوص اعلام جرم شده و پیگیری شود.
کریمینژاد با انتقاد از عدم هماهنگی در سفر مدیران کل به شهرستان کهگیلویه اظهار داشت: فرماندار شهرستان نباید از رسانهها متوجه حضور مدیران کل در شهرستان شود.
وی با اشاره به نحوه واگذاری بناهای تاریخی بلادشاپور به بخش خصوصی، تصریح کرد: مدیرکل میراث فرهنگی در خصوص نحوه واگذاری بناهای تاریخی شفافسازی کند.
کریمینژاد با ابراز خرسندی از اینکه ما دوست داریم بلادشاپور آباد شود اما از تفاهمنامهای که بنده در جریان آن نیستم میترسم، خاطرنشان کرد: اگر این واگذاری عالمانه و در راستای هنر است و دوستان تایید میکنند خوب است و اگر چنین نیست باید در این خصوص اعلام جرم شده و پیگیری شود.
انتهای پیام/544