به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نیویورک تایمز، مقامات بهداشتی سه کشور اروپایی روز پنجشنبه استفاده از واکسن آسترازنکا را به دلیل نگرانی در مورد افزایش احتمال لخته شدن خون به حالت تعلیق درآوردند، اما تأکید کردند این یک اقدام پیشگیرانه است و هیچ شواهدی در این ارتباط وجود ندارد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
دانمارک پس از آنکه زنی 60 ساله واکسن آسترازنکا تزریق کرد و به علت لخته شدن خون درگذشت، ممنوعیت این واکسن را اعلام کرد.
چند کشور اروپایی دیگر نیز به تازگی پس از برخی گزارش ها در مورد لخته شدن شدید خون، دوزهای مربوط به همان دسته از واکسن ها را متوقف کرده اند و تنظیم کننده های دارویی اروپا نیز در حال بررسی این موضوع هستند.
با ممنوعیت های روز پنجشنبه، نروژ و ایسلند نیز از دانمارک پیروی کردند. ایتالیا و رومانی هم تزریق این واکسن را متوقف کردند. البته این نوع واکسن با واکسنی که نگرانی ایجاد کرده بود، متفاوت است.
کارشناسان بهداشت عمومی پیش بینی می کنند که مشکلات جسمانی در برخی از افراد پس از دریافت هرگونه واکسن، به طور تصادفی بیشتر شود.
در اکثر قریب به اتفاق موارد، چنین بیماری هایی هیچ ارتباطی با تزریق واکسن ندارند. اکثر کشورهای دیگر که واکسن به میلیون ها نفر تزریق شده است، موارد مشابه گزارش نشده است.
ترس از ایمنی واکسن آسترازنکا یک عقبگرد برای آن محسوب می شود. این واکسن قبلاً نیز با مشکل عدم مطلوبیت دست و پنجه نرم می کرد چرا که در آزمایش های بالینی نسبت به بقیه واکسن ها از میزان کلی اثربخشی کمتری برخوردار است.
با این حال، داده های گسترده ای وجود دارد که نشان می دهد این واکسن ایمن و موثر است به ویژه در جلوگیری از بیماری شدید کووید و مرگ و میرها عملکرد خوبی از خود نشان داده است.
آژانس دارویی اروپا اعلام کرد تا روز چهارشنبه، 30 مورد لخته شدن و انسداد خون در میان تقریباً پنج میلیون نفر واکسینه شده با واکسن AstraZeneca در اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی دیگر گزارش شده است.
این آژانس که تنظیم کننده اصلی مقررات دارو در اروپاست، همچنین اعلام کرد که مزایای این واکسن بیشتر از هر خطری است.
آژانس دارویی اروپا همچنین گفت که هیچ نشانه ای از این که این واکسن "باعث این شرایط شده است،" وجود ندارد.
انتهای پیام/