سرویس ورزشی جوان آنلاین: در فاصله ۹۷ روز مانده تا شروع رسمی المپیک مخالفتها با میزبانی ژاپن بالا گرفته و برخی چهرههای سیاسی این کشور به صف مخالفان پیوستهاند. در ماههای گذشته دولت ژاپن با اعمال محدودیتهای شدید و سختگیرانه در شهرهای بزرگ برای کاهش کرونا تلاش کرد، اما سرعت شیوع کرونا در ژاپن همچنان بالاست و آمار بستری و فوتیها کاهش چشمگیری نداشته است. از طرفی سرعت واکسیناسیون در این کشور پایین است، به همین خاطر هر روز بر تعداد ژاپنیهای مخالف اضافه میشود و آنها خواهان لغو کامل این بازیها هستند. منتها مقامات ژاپن در مقابل انتقادها و اعتراضها مقاومت میکنند.
علاوه بر مخالفت حداکثری مردم، سیاسیون از تصمیمات دولتی ناراضی هستند. توشیهیرو نیکای، دبیرکل حزب حاکم ژاپن در فاصله کمتر از سه ماه تا شروع بازیها در گفتگو با خبرگزاری کیودو از احتمال لغو بازیها گفت: «در صورتی که نتوانند شرایط را به خوبی مدیریت کنند، لغو این دوره از رقابتها را اعلام خواهند کرد. اگر واقعاً با توجه به شرایط ویروس کرونا امکان برگزاری المپیک توکیو وجود نداشته باشد باید آن را لغو کنیم. اگر برگزاری این رقابتها بخواهد باعث تشدید شیوع کرونا شود چه فایدهای دارد. ما باید اکنون و در این مرحله تصمیم بگیریم. البته میزبانی از المپیک برای ژاپن یک فرصت بزرگ است که باید از آن استفاده کنیم.» پس از این اظهارنظر بود که مسئولان برگزاری المپیک و پارالمپیک به تکاپو افتادند تا این ادعا را تکذیب کنند. سیکو هاشیموتو، رئیس کمیته برگزاری این بازیها با جدی خواندن نظر نیکای اظهار داشت: «او کمیته برگزاری بازیها را درک میکند، اما تأکید کرد برنامهای برای لغو بازیها نیست. نگرانیهای مختلفی وجود دارد، ولی به عنوان کمیته برگزاری توکیو ۲۰۲۰ ما به لغو این رقابتها فکر نمیکنیم. نگرانی نیکای نکتهای است که باید آن را به عنوان کمیته توکیو ۲۰۲۰ جدی بگیریم. نظر او به ما یادآوری کرده که احساس اطمینان یا آماده بودن کامل برای تحویل بازیها برایمان چقدر خستهکننده بود.»
تزریق واکسن و اعمال محدودیتها از دیگر چالشهای اخیر ژاپنیها بر سر المپیک بوده است. این کشور که به خاطر تعویق یکساله بازیها با ضررهای هنگفت مالی مواجه شده، حالا برای راضی نگه داشتن شهروندان خود نیز مشکلات زیادی دارد. بعد از اینکه اعلام شد ورزشکاران المپیکی ژاپن در اولویت تزریق واکسن هستند، موجی از اعتراضات گسترده مردمی به راه افتاد. از آنجا که هنوز گروههای آسیبپذیر واکسینه نشدهاند، در اولویت قرار گرفتن ورزشکاران از نظر ژاپنیها غیرقابل قبول است، برای فروکش کردن اعتراضات مردم راهی نبود جز تکذیب این ادعا. مقامات دولت حاکم با رد در اولویت قرار دادن ورزشکاران بر تسریع روند واکسیناسیون تأکید کردند. علاوه بر این ممنوعیت ورود تماشاگران خارجی برای تماشای المپیک و پارالمپیک راهکار دیگر میزبان برای کنترل اعتراضات است؛ در صورتی که این بازیها در موعد مقرر برگزار شود هیچ خارجی حق سفر به ژاپن را نخواهد داشت. انجام تستهای روزانه برای مقابله با گسترش کرونا از دیگر تمهیدات اندیشیده شده است. تامایو ماروکاوا، مسئول بازیهای المپیک و پارالمپیک با اشاره به این موضوع گفت: «برخی از کشورها ممکن است ورزشکاران را واکسینه کنند و برخی دیگر این کار را نکنند. ما مسابقات را ایمن برگزار خواهیم کرد و از همه کشورها انتظار داریم ورزشکاران را به این رقابتها اعزام کنند. ما هماکنون به طور کامل امکان انجام آزمایشات روزانه را بررسی میکنیم و قصد داریم این کار را در المپیک توکیو نیز انجام دهیم.»
رئیس کمیته بینالمللی المپیک کماکان با خوشبینی از آینده حرف میزند و به ورزشکاران روحیه میدهد. توماس باخ با انتشار پیامی خیال ورزشکاران را از بابت برگزاری المپیک راحت کرد: «شمارش معکوس برای شروع بازیهای المپیک آغاز شده و همه ما چشمانداز روشنی برای شروع این بازیها داریم و مراحل پایانی را پشت سر میگذاریم. هدف ما این است که بازیهای المپیک را برگزار کنیم و از ورزشکاران میخواهیم خود را آماده حضور در این رویداد ورزشی کنند، چراکه در ورزشگاه المپیک توکیو منتظر حضور شما هستیم.»