مسعود حقیقت مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه در اکثر نقاط کشور طی روزهای آتی جو آرام و پایدار است، اظهار کرد: تا پایان هفته در استان های گیلان، مازندران، ارتفاعات جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان بویژه در ساعات بعد از ظهر بارش موقت و زودگذر پیش بینی می شود.
وی افزود: طی روزهای شنبه و یکشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی بارش پراکنده انتظار می رود، همچنین در شرق کشور وزش باد بویژه در منطقه زابل گرد و خاک خواهیم داشت.
حقیقت در توصیه ای به کشاورزان بیان کرد: با توجه به برداشت گندم به کشاورزان توصیه می شود که از آتش زدن کاه و کلش در مزارع گندم اجتناب کنند.
بیشتر بخوانید
مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی ادامه داد: در مناطق پسته کاری شرق و جنوب کشور کشاورزان برای مبارزه با آفات، سعی کنند گوگرد پاشی را در زمانی که دما بالاتر از ۳۸ درجه سانتی گراد است، قطع کنند و قبل از گوگرد پاشی ابتدا در باغات آبیاری را انجام دهند.
وی در توصیه ای به پرورش دهندگان ماهی گفت: با توجه به گرمای هوا در مناطق جنوبی و شمالی به تولید کنندگان توصیه می شود که هوادهی را در استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی انجام دهند، همچنین در ساعات میانی روز غذا دهی انجام نشود.
به گفته حقیقت، کشاورزان و باغداران برای پیوند پسته و سایر محصولات از پیوند زدن در ساعات گرم روز اجتناب کنند.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت بارش کشور بیان کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون مجموع بارش کشور ۱۲۹.۷ میلی متر، مدت مشابه سال قبل ۲۷۷.۲ میلی متر و بلندمدت ۲۲۲.۵ میلی متر بوده که این امر کاهش ۵۳.۲ درصدی بارش نسبت به سال قبل و ۴۱.۷ درصدی دوره بلندمدت نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه بارش چندانی در ماه های آتی نداریم، بیان کرد: با توجه به کاهش محسوس بارش، انواع و اقسام خشکسالی را در اکثر نقاط کشور داریم.
مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی با بیان اینکه دیم زارها بشدت به بارش وابسته است، افزود: با کمبود قابل توجه بارش، مناطق جنوبی کشور دچار خشکسالی شدند که با این وجود کشت در دیم زارهای جنوب کشور صرفه اقتصادی ندارد و اکثرا به چرا رفته است، در منطقه شمال غرب و غرب به رغم کمبود بارش، بازهم امیدی است، هر چند به نظر می رسد در عملکرد دیم زارها تاثیر گذار باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه بارش چندانی در تابستان نداریم، گفت: نقشههای پیش یابی اقلیم شناسی نشان میدهد که بارشها تا حدود ۶ تیر در اکثر مناطق کشور در حد صفر است و تنها بارشهای محدودی در نیمه غربی خزر تا شمال غرب پیش بینی میشود.
وی در پایان درباره آخرین وضعیت دما تصریح کرد: مدل ها نشان می دهد که دما طی ماه های آتی نرمال و بیش از نرمال است و به طور کلی ذات تابستان با گرما همراه است.
انتهای پیام/