کد خبر: ۱۷۱۶۴۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۳
کاخ موزه خسروآباد سنندج با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان دوشنبه‌شب در مراسم افتتاح کاخ موزه خسروآباد سنندج که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اظهار کرد: کردستان پتانسیل‌های زیاد گردشگری و تعداد زیادی ابنیه و آثار تاریخی دارد که مسیری برای توسعه کردستان است و این نیاز به اهمیت بیشتری دارد.

یعقوب گویلیان خاطرنشان کرد: کردستان جدای از داشتن آثار تاریخی، به دلیل برخورداری از طبیعت بکر و تنوع آب و هوایی می‌تواند مقصد گردشگری کشور شود.

وی یادآور شد: در کردستان برندهایی از صنایع دستی اعم از نازک‌کاری، گلیم‌بافی و فرش‌ و صنایع دیگر وجود دارد که برند جهانی هستند و اینها ظرفیتی برای رونق گردشگری و صنایع دستی در کردستان است.

وی خاطرنشان کرد: تا سال ۹۲ حدود 900 اثر گردشگری و تاریخی در کردستان شناسایی شده بود که امسال تعداد این آثار به 2 هزار و ۵۱۱ اثر رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: آثار ثبت شده تاریخی استان کردستان هم ۷۸۰ اثر بود که اکنون به هزار و 9 اثر افزایش یافته است. 

وی عنوان کرد: بناهایی هم در قالب ماده ۲۸ با هدف احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی به عنوان اماکن اقامتی و گردشگری به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واگذار شده است.

گویلیان تصریح کرد: در حال حاضر سه موزه در استان کردستان فعال است و سه موزه دیگر در حال بهره‌برداری است.

به گفته وی، تعداد مراکز اقامتی از 25 به 34 مورد و تخت‌ها از دو هزار و 200 به 4 هزار و 325 تخت با ضریب 100 درصدی افزایش یافته که با افتتاح هتل 5 ستاره آبیدر، این تعداد بازهم افزایش خواهد یافت.

وی یکی از ظرفیت‌های گردشگری کردستان را اقامتگاه‌های بوم‌گردی دانست و گفت: به دلیل وضعیت توپوگرافی استان و طبیعت آن، اقامتگاه‌های بوم‌گردی ظرفیت خوبی هستند که اکنون ۲۳ مورد در استان فعال است و ۱۵ واحد دیگر در دست اقدام است.

گویلیان ادامه داد: یکی از اقدامات خوب اداره‌کل میراث فرهنگی کردستان در راستای سیاست‌های نظام، ایجاد اشتغال برای کولبران با راه‌اندازی اقاماتگاه‌های بوم‌گردی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از پرداخت 184 میلیارد تومان تسهیلات در حوزه گردشگری استان خبر داد و تعداد اشتغال این حوزه را 3 هزار و 623 نفر اعلام کرد.

وی همچنین اذعان داشت: در حال حاضر 5 هزار و 700 نفر بیمه‌شده صنایع دستی در استان هستند در حالیکه حدود بیش از 45 هزار نفر صنعتگر و هنرمند در حوزه صنایع دستی استان فعالیت دارند.

وی ثبت مریوان به عنوان شهر جهانی را افتخاری برای کردستان خواند و گفت: اکنون نیز آرمرده بانه به عنوان شهر شال‌بافی نشان ملی گرفته و روستای دیوزناو در سروآباد نشان ملی ارغوان‌بافی و کاکوی سفلی در دهگلان نشان ملی گلیم‌بافی گرفته‌اند.

گویلیان همچنین به دریافت ۸ مهر اصالت یونسکو در استان اشاره کرد و گفت: تسهیلاتی حدود 36 میلیارد تومان در این بخش پرداخت شده که منجر به 5 هزار و 200 شغل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان یک مجموعه کارگاه‌های صنایع دستی متشکل از ۲۲ کارگاه در سنندج در کمتر از دو ماه دیگر افتتاح می‌شود که برای بیش از 120 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.

وی در پایان سخنانش گفت: عمارت خسروآباد حدود 8 هزار مترمربع وسعت دارد که مجوز کاخ موزه را دریافت کرده اسست اما برای تکمیل آن 35 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و این نیازمند مساعدت وزارتخانه و استانداری است.

انتهای پیام/2330/70

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار