به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ دوم ستاد علی کوکبی فرمانده گروه پدافند هوایی همدان، درباره اهمیت سایت راداری سوباشی در دوران دفاع مقدس گفت: این سایت به علت اهمیت ویژه در طول جنگ تحمیلی یکی از سایتهای مهم در زنجیره عظیم نیروهای پدافندی محسوب میشد که علاوه بر کنترل هواپیماهای ورودی و خروجی کشور و رهگیری هواپیماهای دشمن و همچنین کنترل سامانههای پدافندی در اختیار مانند سامانههای موشکی، توپخانهای و حتی دیدهبانهای بصری اهمیت ویژهای در دفاع مقدس داشت.
وی افزود: اعلام اخطار حمله هوایی ١٣ استان کشور در زمان دفاع مقدس از طریق این سایت انجام میشد و همین موضوع باعث شده بود تا هواپیماهای رژیم بعثی همیشه از نزدیک شدن به این سایت هراس داشته باشند. باید به این نکته اشاره کرد که سایت راداری سوباشی در طول جنگ تحمیلی بیش از ١۵٧ حمله هوایی رژیم بعثی عراق را خنثی کرده است.
فرمانده گروه پدافند هوایی همدان با اشاره به شرایط کشور پس از پذیرش قطعنامه ۵٩٨ سازمان ملل توسط کشورمان اظهار کرد: از پذیرش قطعنامه ۵٩٨ و آغاز حمله منافقین به کشورمان از جهت غرب، رژیم بعثی عراق با فرصت طلبی و استفاده از تجهیزات پیشرفته آفندی خود در روز ۵ مردادماه ١٣۶٧ با بمبهای لیزری که از هواپیماهای پیشرفته شلیک میشدند سایت راداری سوباشی را هدف قرار داد.
وی ادامه داد: در این حمله تعداد ١٩ نفر از نیروهای پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیدند.
امیر سرتیپ کوکبی درباره اهمیت امروز سایت راداری سوباشی در شبکه یکپارچه پدافندی گفت: پس از پایان جنگ تحمیلی و بازسازی آسیبهای ناشی از آن، نیروهای خلاق، جوان و متخصص پدافندی با تکیه بر دانش روز دنیا در همه حوزههای پدافندی اعم از کشف، شناسایی و درگیری همزمان با تکنولوژی روز دنیا به پیشرفتهای قابل ملاحظهای دست پیدا کردهاند.
وی افزود: این سایت همانند گذشته اهمیت دارد و همچون دوران جنگ تحمیلی با تلاشهای بی وقفه نیروهای پدافند هوایی ارتش توانسته امنیت پایدار را در حوزه مسئولیت خود برقرار کند.
سایت راداری سوباشی در ارتفاعات روستایی با همین نام از توابع شهرستان کبودرآهنگ در استان همدان قرار دارد، موقعیت راهبردی این سایت در طول جنگ تحمیلی به نحوی بود که اعلام وضعیت خطر قرمز و سفید ۱۳ استان از جمله استانهای تهران، اصفهان و قم توسط این سایت راداری انجام میشد، هدایت تیز پروازان نیروی هوایی برای حمله به مواضع دشمن و درگیری با هواپیماهای مهاجم، هدایت و کنترل صحنه نبرد هوایی و مدیریت ایجاد برتری هوایی در طول جنگ تحمیلی و کنترل آتش سامانههای پدافند هوایی با این سایت راداری حساس بود تا جایی که ژنرال سعید شعبان فرمانده وقت نیروی هوایی عراق در مصاحبه با رادیو بغداد با عصبانیت میگوید:"اگر خلبانان عراقی نتوانند سایت راداری سوباشی را هدف قرار دهند، افتخار نابودی آن باید نصیب خودم شود".
سایت راداری سوباشی و کارکنانش به وضوح نشان دادند که رزمندگان ما جان می دهند، اما خاک نه.