به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛ یحیی آل اسحاق اظهار کرد: عملی نشدن قول دولت مبنی بر تک نرخی شدن ارز در سال 1393 به دلیل وجود نوسانات اقتصادی کشور بوده است و تک نرخی شدن نرخ ارز و رسیدن به رقم ثابت در کوتاه مدت امکان پذیر نیست بلکه باید نوسانات کم شود. اما به طور کلی حرکت دلار به سمت کاهش نوسانات نرخ ارز بوده است.
وی افزود: تک نرخی شدن، می تواند در دو حالت صعودی و نزولی اتفاق بیفتد. حرکت نزولی از 3500 به 2600 تومان نسبت به حرکت صعودی نرخ ارز از 2600 تومان به سمت 3500 تومان برود، مطلوبتر است.
آل اسحاق اظهار کرد: نوسانات نرخ ارز را میزان عرضه و تقاضای ارز مشخص می کند. بحثی که پیش میآید این است که باید تقاضا را کنترل کرد یا عرضه را بیشتر کرد.
رییس اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم تقاضا را کنترل کنیم باید ببینیم که در کدام حوزه تقاضا اثر میگذاریم. تقاضای ارز شامل تقاضای تجاری، تقاضا برای سفتهبازی و تقاضا برای پسانداز است.
وی افزود: عرضه ارز ناشی از فروش نفت و صادرات کالاست. صادرکنندگان باید ارز را وارد بازار کنند. البته ایران در کشورهای زیادی دلارهای بلوکهشده یا غیرقابل استفاده دارد.
به گفته آل اسحاق کاهش نرخ ارز درآمد صادراتی را کم میکند که از این لحاظ مطلوب نیست. اما برای واردکنندگان منفعت بیشتری دارد زیرا ریال کمتری میپردازند. از طرف دیگر بالا رفتن نرخ ارز برای دولت مطلوبتر است زیرا درآمد ریالی بیشتری از فروش نفت کسب میکند.
رییس اتاق بازرگانی تهران معتقد است: مجموعه عرضه و تقاضا باید به گونهای باشد که به نرخ مطلوب برسیم. پس بهطور کلی تعیین نرخ ارز به یک نگاه جامع نیاز دارد که برای تمام فعالان اقتصادی مناسب باشد. نظر دولت این است که نرخ ارز حدود 3000 تومان باشد اما حرکت نرخ ارز به سمت 2600 هزار تومانی ارز مبادلهای برای کنترل بازار مناسب تر است.
انتهای پیام/