سوخت نیروگاهها را هر جا که با کمبود گاز مواجه شد، با سوخت مایع نفتگاز و نفتکوره جبران کردیم و الان هم وضعیت ذخیره سوخت مایع نیروگاهها مطلوب است.
کرامت ویسکرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در گفتگو با فارس با اشاره به اقدامات وزارت نفت برای تأمین سوخت زمستانی گفت: «امسال با برنامهریزیهایی که درون مجموعه وزارت نفت صورت گرفت و با هماهنگیهایی که دو وزارتخانه نفت و نیرو با یکدیگر داشتند، هیچ مشکلی در تأمین گاز و برق مصرفی مردم به وجود نیامد.»
وی افزود: «خوشبختانه در حال گذر از آخرین روزهای سرد سال هستیم بدون اینکه بخش خانگی شاهد قطعی گاز و برق شده باشد. در جریان باشید که علاوه بر جلسات ثابتی که در سطح کلان برگزار میگردد، واقعاً هماهنگی بین شرکتها و وزارتخانهها برای تأمین سوخت زمستانی در سطح عملیاتی و بدنه کارشناسی به صورت روزانه انجام میشود که نتیجه آن را مشاهده کردیم.»
ویسکرمی گفت: «شرکت ملی پخش، سوخت نیروگاهها را هر جا که با کمبود گاز مواجه میشدند با سوخت مایع (نفتگاز و نفتکوره) جبران کرد. الان هم وضعیت ذخیره سوخت مایع نیروگاهها مطلوب است و انشاءالله با برنامهریزیهای انجام شده باقیمانده سال را نیز به سلامت عبور خواهیم کرد.»
مدیرعامل شرکت پخش گفت: «در دو هفته گذشته برف سنگینی در شمال غرب و غرب کشور اتفاق افتاد و به طور مثال برف استان کردستان و اردبیل بیسابقه بود. در بسیاری از مناطق دمای زیر ۲۲ درجه سانتیگراد را نیز تجربه کردیم، ولی با این شرایط اجازه داده نشد که این اتفاقات خللی در سوخترسانی زمستانی چه در تأمین سوخت نیروگاهها و صنایع و چه تأمین گازمایع خانوارهای روستایی ایجاد کند.»
وی با اشاره به وضعیت ناوگان حمل سوخت کشور گفت: «ترمیم ناوگان حمل سوخت کشور از شهریورماه سال جاری در دستور کار قرار گرفت. در دو، سه مرحله کرایه این نفتکشهای جادهای افزایش پیدا کرد.»
ویسکرمی افزود: «بیتوجهی نسبت به تقویت ناوگان حمل سوخت باعث شده بود که تعداد زیادی از نفتکشها از ناوگان خارج شوند، ولی بعد از انجام اقدامات تشویقی این ناوگان در حال ترمیم است و روند خروج از ناوگان متوقف شده و تعداد نفتکشها در حال افزایش است.»
مدیرعامل شرکت پخش گفت: «سوخت نیروگاهها با همین ناوگان تأمین میشود و بخشی از آن به وسیله خط لوله اتفاق میافتد. سوخت مناطق صعبالعبور روستایی هم از طریق همین ناوگان تأمین میشود، در نتیجه باید به تقویت و احیای آن کمک کرد که ما این کار را انجام داده و برنامههایی برای آینده نیز داریم.»
وی تأکید کرد: «اگر ناوگان حمل سوخت ضعیف شود، حمل و نقل کشور آسیب میبیند، زیرا همین ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفتکش هستند که سوخت مورد نیاز کشور را تأمین میکنند.»