کد خبر: ۲۰۳۳۷
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰
میزان افزایش شاخص قیمت کالاها و خدمات طی 6 ماهه نخست امسال یا همان نرخ تورم نیمه نخست سال نشان می‌دهد که با ثبات‌ترین بخش اقتصاد،دخانیات بوده که همواره پایین‌ترین تورم را داشته اما بالاترین تورم طی این مدت به بخش‌های انرژی، حمل و نقل و میوه و خشکبار مربوط می‌شود.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، هر قدر که از نرخ تورم بیشتر کاسته می‌شود سرعت کم شدن تورم نیز روند آرام‌تری را در پیش می‌گیرد به این ترتیب در نیمه نخست امسال نرخ تورم کمتر از یک درصد از نرخ ابتدایی سال عقب‌نشینی کرد.

آمارهای مرکز ملی آمار از تورم 6 ماه نخست نشان می‌دهد که بر خلاف روند نزولی این نرخ طی مدت مذکور، شاخص قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها روندی معکوس را طی کرده است.

به این ترتیب در نیمسال اول، نرخ تورم شهری در بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها از 9.4 درصد در فروردین ماه به 11 درصد در شهریور رسید، اگرچه شاخص تورم نقطه‌ای در این مدت کاهش یافت و از 10.1 درصد در نخستین ماه سال به 9.5 درصد در نیمه سال دست یافت.

جدول شاخص قیمت کالاها و خدمات شهری نشان می‌دهد که قیمت دخانیات از بیشترین ثبات طی نیمسال اول سال جاری برخوردار بوده است، به این ترتیب که هر ماه بخش قیمت دخانیات پایین‌ترین تورم را در جدول قیمت‌ها داشته است.

نرخ تورم در بخش دخانیات از 2.5 درصد در فروردین‌ماه امسال به 2.2 درصد در پایان شهریور کاهش پیدا کرده است.

سبزیجات و گوشت ماکیان نیز در این مدت از جمله کالاهایی بوده‌اند که بیشترین ثبات و کمترین تورم را تجربه کرده‌اند، به این ترتیب در رتبه بعد از دخانیات طی سه ماهه نخست امسال سبزیجات با تورمی بین 3.6 و 3.9 و در سه ماهه دوم گوشت ماکیان با تورمی بین 3.2 تا 3.1 درصد در رتبه دوم با ثبات ترین کالاهای مورد بررسی در نرخ تورم قرار گرفته‌اند.

بیشترین تورم نیز طی تمام ماه‌های نیمه نخست سال مربوط به بخش انژی شامل آب، برق و سوخت بوده‌است و در رتبه‌های بعد از آن میوه و خشکبار و حمل و نقل قرار می‌گیرند.

تورم بخش آب، برق و سوخت طی 6 ماه نخست امسال روندی صعودی را در پیش گرفت و به این ترتیب شاخص قیمت انرژی به عنوان بخشی که بیشترین تورم را در فهرست قیمت کالاها و خدمات داشته است، از 26.9 درصد در نخستین ماه سال به 33.2 درصد در شهریورماه رسید.

پس از بخش انرژی در سه ماهه نخست سال بیشترین تورم را بخش حمل و نقل تجربه کرد با این تفاوت که روند پیشرفت این نرخ نزولی بود، بر اساس فهرست قیمت مرکز آمار، شاخص تورم در بخش حمل نقل از 24 درصد در فروردین ماه به 21 درصد در خرداد رسید.

در سه ماهه دوم سال اما بیشترین تورم پس از بخش انرژی مربوط به میوه و خشکبار بوده و شاخص قیمت آن از افزایش 23.1 درصدی در تیر ماه به 23.7 درصد در شهریور ماه رسید.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار