روند صعودی بازار سرمایه امروز ادامه نیافت و شاخص کل بورس بیش از ۱۲ هزار واحد کاهش یافت.
شاخص کل بورس امروز با ۱۲ هزار و ۹۰۱ واحد نزول تا رقم یک میلیون و ۵۴۰ هزار واحد کاهش یافت.
شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۲۱۰ واحد کاهش یافت و رقم ۴۲۶ هزار و ۸۰۱ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۶۶۹ هزار معامله به ارزش ۵۸ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال انجام شد.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس، سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، پالایش نفت تهران، فولاد مبارکه اصفهان و گسترش نفت و گاز پارسیان نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر منفی و در مقابل پالایش نفت تبریز نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم با ۱۰۷ واحد کاهش به رقم ۲۱ هزار و ۹۵ واحد رسید. در این بازار ۳۶۴ هزار معامله انجام شد که ۱۷۲۲ میلیارد ریال ارزش داشت.
پلیمر آریاساسول، صنعتی مینو، فرابورس ایران و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر منفی و در مقابل بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس و سرمایه گذاری صباتأمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
در همین حال رئیس سازمان بورس با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری غیرمستقیم سهامداران خرد در بازار سرمایه بر این نکته تاکید کرد که جبران بی اعتمادی مردم به بورس زمانبر خواهد بود.
مجید عشقی با اشاره به گسترش بازار سرمایه طی دو تا سه سال اخیر تصریح کرد: اکنون بازار سرمایه قابل مقایسه با گذشته نیست و سرمایهگذاری مستقیم، با اتفاقاتی که در سال ۱۳۹۹ رخ داد، یکی از دغدغههای جدی سازمان بهشمار میرود. یکی از دلایل اتفاقات و فراز و فرودهای اواخر ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، عدم آشنایی سرمایهگذاران تازه وارد به بازار سرمایه بود و ریزش بازار پس از این زمان، بی اعتمادی را در پی داشت که جبران این بیاعتمادی، زمان بر خواهد بود.
رییس سازمان بورس اقدامات صورت پذیرفته در بازار سرمایه را در راستای بازگشت اعتماد عمومی نسبت به این بازار برشمرد و گفت: اکنون باید تمرکز از سرمایهگذاری مستقیم مهار شود و با ایجاد بسترهای مناسب، سرمایهگذاری غیرمستقیم به شدت توسعه یابد.
او شرکتهای کارگزاری را همواره یک گام جلوتر از سازمان بورس و ارکان بازار برشمرد و عنوان کرد: اگرچه بیان این مطلب شاید از سوی رئیس سازمان بورس عجیب باشد، اما این واقعیتی است که وجود داشته و باید ارکان بازار و نهاد ناظر بازار با سرعت خود را به این حد برساند تا ترویج سرمایهگذاری غیر مستقیم با سرعت و شتاب بیشتری در جامعه نهادینه شود.
عشقی با بیان اینکه سرمایهگذاری مستقیم، هیجانات و فشار به سامانهها را در پی دارد، اذعان کرد: ورود حجم گستردهای از سرمایهگذاران خرد به معاملات مستقیم بازار در هیچ جای دنیا مشاهده نمیشود. ورود حجم بالای سرمایهگذاری خرد به بازار سرمایه در ایران و معامله خرد آنها، فشار سنگینی را به سامانههای نظارتی، سامانههای معاملاتی، تسویه و سامانههای کارگزاریها وارد میکند.
وی با تأکید بر گسترش فرهنگ سرمایهگذاری غیرمستقیم خاطرنشان کرد: سازمان بورس با صدور مجوزهای جدید برای صندوقها، سبدگردانی و خدمات حول محور سرمایهگذاری غیر مستقیم، تلاش کرده تا سرمایهگذاری غیرمستقیم را توسعه دهد. شرکتهای کارگزاری نقطه اتصال بازار سرمایه و مشتریان هستند و شرکت کارگزاری مفید یکی از نهادهای مالی پیشرو در بازار سرمایه است. بنابراین، توسعه این نهاد مالی و مرکز خدمات کارگزاری مفید جای خوشحالی دارد و امید میرود سایر نهادهای مالی بتوانند خدماتی با این گستردگی و کیفیت ارائه کنند.