کد خبر: ۲۲۹۵۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۲
تبعات جنگ غزه در حال آشکار شدن است؟
ادامه جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی و هراس اروپائیان از گسترش آن، آنها را برآن داشت تا برای جلوگیری از بحران سوخت دیگر مشابه آنچه که در دهه ۷۰ رخ داده بود، با نگرانی از با تهدید به بسته شدن تنگه هرمز یک نشست فوری در این خصوص برگزار کنند.

هراس اروپا از تکرار بحران نفتی دهه هفتاد

گروه انرژی:قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی در پی نگرانی‌ها نسبت به متاثر شدن عرضه از تشدید تنش‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، حدود سه درصد جهش پیدا کرد. به گزارش تجارت به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت دو دلار و ۵۵ سنت معادل ۲.۹ درصد افزایش یافت و در ۹۰ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا دو دلار و ۳۳ سنت معادل ۲.۸ درصد افزایش یافت و در ۸۵ دلار و ۵۴ سنت در هر بشکه بسته شد.اختلاف قیمت نفت برنت نسبت به وست تگزاس اینترمدیت، به بالاترین حد از مارس رسید و ارسال کشتی به آمریکا برای خرید نفت این کشور برای صادرات را برای شرکت‌های انرژی، جذاب کرد.با این حال، قیمت نفت برنت برای کل هفته، حدود دو درصد و شاخص نفت آمریکا حدود چهار درصد، کاهش پیدا کرد.معاملات روز جمعه پرنوسان بود. قیمت نفت در ابتدای معاملات، بیش از دو دلار در هر بشکه افزایش یافت، اما برای مدتی که بازار گزارش‌های مختلف درباره مذاکرات میانجی‌گری قطر و آمریکا میان گروه حماس و رژیم صهیونیستی را هضم می‌کرد، کاهشی شده بود.فیلیپ فلاین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز در این باره گفت: معامله‌گران می‌خواهند بر اساس عوامل بنیادین بازار، معامله کنند اما نمی‌توانند زیرا بیشتر نگران اتفاقاتی هستند که در خاورمیانه روی می‌دهد. هیچ کس نمی‌خواهد در آخر هفته، فروشنده باشد.نیروهای هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی عملیات در نوار غزه را در بحبوحه گزارش‌هایی از بمباران سنگین این منطقه تحت محاصره، مضاعف کرده‌اند.یک مقام حماس آزادی اسیران در غزه را به آتش بس در بمباران رژیم صهیونیستی مشروط کرد. چندین کشور از جمله بسیاری از کشورهای عربی از رژیم صهیونیستی خواسته‌اند حمله زمینی برنامه‌ریزی شده به غزه را به تاخیر بیاندازد.تحولات خاورمیانه تاکنون تاثیر مستقیمی بر عرضه نفت نداشته است، اما بسیاری از احتمال مختل شدن عرضه نفت این منطقه واهمه دارند.هزینه مصرف کننده آمریکایی در سپتامبر افزایش یافت اما پیش بینی می‌شود در اوایل سال ۲۰۲۴ ملایم شود. بعضی از تحلیلگران بر این باورند که بانک مرکزی آمریکا دیگر نرخ بهره را برای مبارزه با تورم افزایش نمی‌دهد. افزایش نرخ بهره باعث کندی رشد اقتصادی و کاهش تقاضا برای نفت می‌شود. اما تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند تورم همچنان مانع رشد اقتصاد جهان در سال میلادی آینده می‌شود.بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران گلدمن ساکس، پیش‌بینی خود از قیمت نفت برنت در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ را تغییر نداده و ۹۵ دلار در هر بشکه حفظ کردند. این تحلیلگران در یادداشتی نوشتند: در صورت مختل شدن تجارت نفت از مسیر تنگه هرمز که محل ترانزیت ۱۷ درصد از تولید نفت جهان است، قیمت نفت ممکن است ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

نشست فوری اروپا برای حل بحران
ادامه جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی و هراس اروپائیان از گسترش آن، آنها را برآن داشت تا برای جلوگیری از بحران سوخت دیگر مشابه آنچه که در دهه ۷۰ رخ داده بود، با نگرانی از با تهدید به بسته شدن تنگه هرمز یک نشست فوری در این خصوص برگزار کنند. خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر نوشت: از آنجایی که سوخت از جمله گازوئیل هم اکنون نقطه ضعف اروپا به شمار می رود و روسیه نیز نفت خود را مشابه قیمت نفت برنت دریای شمال به فروش می رساند، از این رو آنها با یادآوری بحران سوخت دهه ۷۰ (میلادی) همچنان «تنگه هرمز» را گلوگاه مهمی برای تامین سوخت خود می بینند و لذا از ادامه بحران خاورمیانه و احتمال گسترش آن برای تامین سوخت به وحشت و تکاپو افتادند.این گزارش افزود: مقامات اتحادیه اروپا دیروز/جمعه با توجه به جنگ اسرائیل در غزه و هراس از تبدیل آن به بحرانی گسترده تر در منطقه، بنا به درخواست «کادری سیمسون» (Kadri Simson) کمیساریای انرژی اتحادیه اروپا یک نشست اضطراری برگزار کردند تا به برآورد و بررسی خطرات بالقوه این بحران برای تامین ذخایر سوخت (در این قاره) بپردازند.یک مقام اروپایی مطلع از این نشست که در این گزارش نامی از او برده نشد، در این خصوص گفت: "نفت بسیار مهم است، اگر گازوئیل به اندازه کافی وجود نداشته نباشد، می تواند منجر به اعتصاب (در اروپا) شود، نمی خواهیم کامیون هایمان در صف سوخت بایستند، آیا هم اکنون لحظه (بحران سوخت) سال ۱۹۷۳ فرا رسیده است یا خیر؟" وی جنگ این ماه در غزه را تداعی گر شوک نفتی سال ۱۹۷۳ ناشی از جنگ «یوم کیپور» (Yom Kippur War) در سرزمین های اشغالی ارزیابی کرد که در آن زمان سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) با تحریم ارسال نفت به کشورهای حامی اسرائیل موجب کمبود آن در سطح جهان شده بودند.این فرد آگاه همچنین گفت: اگرچه هر بحران احتمالی می تواند بر قیمت جهانی نفت تاثیر فوری بگذارد اما بر تامین و عرضه آن تاثیر چندانی نخواهد گذاشت .

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار