به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛ بخشنده در همایش روز ملی آمار با بیان اینکه آمارهای غلط و غیرواقعی گمراهکننده برنامهریزان است، اظهار کرد: متاسفانه این روزها آمار مربوط به آب در حالی نقل محافل شده و میگویند 88 میلیارد مترمکعب منابع آبی در کشاورزی مصرف میشود که این آمار از نظر ما پایه علمی ندارد و هیچ کس هم نمیگوید که این عدد و رقم از کجا و بر چه اساسی به دست آمده است.
وی افزود: آمارهای مربوط به مصرف آب در کشاورزی در خوشبینانهترین حالت میتواند یک برآورد مقدماتی باشد که آن هم موجب ایجاد افکار غلط در بین مردم و کشاورزان خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سالهای اخیر هیچگاه آمار کشاورزی دقیق و به درستی ارائه نشده است، خاطر نشان کرد: هشت سال پیش وزیر کشاورزی وقت در اسفندماه اعلام کرد امسال وضع گندم آنقدر خوب است که ما میتوانیم صادر کنیم، اما آمار وی غلط و اشتباه بود، چرا که نه تنها صادرکننده گندم نبودیم بلکه چندین میلیون تن نیز وارد کردیم.
بخشنده ادامه داد: با توجه به اینکه در آن زمان آمار دقیقی وجود نداشت، دولت وقت مجبور شد از آنجایی که پیشتر برنامهریزی نکرده بود هر تن گندم را 40 تا 50 دلار بالاتر از قیمت بخرد و میلیاردها دلار به کشور خسارت زد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: لطمه خلا آماری فقط به گندم ختم نمیشود زمانی دولت 2.5 میلیون تن شکر وارد کرد آنهم در زمانی که تولیدات داخلی به شش میلیون تن رسیده بود، اما این امکان موجب اشباع بازار شد به طوری که اکنون بعد از شش سال از آن تصمیم هنوز نتوانستهایم سطح زیرکشت نیشکر را به 60 تا 70 درصد سال 1385- 1386 برسانیم.
وی همچنین روشهای سنتی آماری گذشته را جوابگوی نیاز بخشهای مختلف اقتصادی از جمله کشاورزان ندانست و گفت: به عنوان نمونه برای سطح زیرکشت با وجود اینکه آمار دقیقی نداریم، اما برآورد این است که از بین مجموع 17 میلیون اراضی کشور حدود 8.7 میلیون هکتار اراضی آبی باشند.
انتهای پیام/