جعفر قنادباشی
کارشناس مسائل منطقه
ارتش اسرائیل آمادگی حمله به رفح را ندارد؛ چرا که حمله به رفح با مخالفت و حساسیتهای فراوان جهانی همراه است و میدانند که اتفاقا این حملات باعث کاهش حمایتهای معدود کشورها از جمله آمریکا و برخی اروپاییها از آنها شود. البته اسرائیلیها حملات به رفح را شروع کردند هر چند
سعی دارند بگویند که هنوز حمله آغاز نشده است اما در اصل حمله را شروع کردند. مردم غزه حدود ۱۵۰ هزار نفر از رفح به سمت شمال حرکت کردند. تصور رژیم اسرائیل این است که این حمله میتواند دوام و بقایشان را تضمین کند؛ نتانیاهو و گالانت آشکارا گفتند که توقف حمله به رفح، امضای پایان اسرائیل است.
در واقع، رژیم صهیونیستی در ادامه جنایتهای خود در غزه عملیات گستردهای را در گذرگاه رفح آغاز کرد، با انجام چنین اقداماتی نتانیاهو درصدد است از نتیجه جنگ در غزه دستاوردی را برای خود رقم زند تا بتواند جامعه صهیونیستی را اقناع کند. این رژیم که به شدت تحت فشار اعتراضات و هشدارهای جهانی برای پایان دادن به جنگ است، برای نجات خود به هر شیوهای متوسل میشود. آنچنان کخفولکر تورک، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در ارتباط با حمله رژیم صهیونیستی به رفح گفته است، با توجه به اهمیت ویژه ورود آزادانه کمکهای بشردوستانه و رسیدن آن به دست غیرنظامیان در سرتاسر غزه، دو طرف باید تدابیر ویژهای را اتخاذ کنند که امنیت و فعال بودن این گذرگاهها را تضمین کنند و هدف مستقیم حملات یا خسارتهای جانبی قرار نگیرند.
اکنون جبهههای زیادی علیه اسرائیل فعال شده است و حامیانشان هم در حمایت از آنها سست شدند. حزب الله، حشدالشعبی و انصارالله حملاتشان علیه اسرائیل و مواضع این رژیم در منطقه را تشدید کردند. از طرفی وقتی فرانسه به قطعنامه به رسمیت شناختن اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل رای داد، نشان داد که حامیان اسرائیل هم در موضعگیریهایشان سست شدهاند. تشدید عملیات علیه اسرائیل و اعتراضات جهانی و به موازات آن سست شدن حامیان اسرائیل در حالی که ۱۴۳ کشور جهان به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای دادند، از مهمترین شاخصههای شکست اسرائیل در پیشبرد راهبردهایش است. آنها میخواستند چیزی به اسم ملت و حاکمیت نباشد اما اکنون هم ملت و هم حاکمیت فلسطین بر سر زبانها افتاده است و همه از آن حمایت میکنند؛ حتی دولتهای حامی اسرائیل. این تحولات در راستای کمک به حماس است و قطعا در معادلات رفح هم موثر است. همه راهها به روی اسرائیل بسته است، اگر امکان حمله نظامی شدید داشتند، حتما علیه یمن و لبنان عملیات میکردند. برای افسران اسرائیلی این جنگ خفتبار است چون جنگ با مردم است و این هیچ موفقیتی ندارد. آنها راهی جز آدمکشی ندارند. به نظرم اسرائیلیها در معادله بقای دولت نتانیاهو ماندهاند، آنها عامل بقای خود را در جنگ رفح میدانند، از این رو ناگزیرند این جنگ را ادامه دهند که اتفاقا آنها را بیشتر به سمت نابودی و شکست میبرد.