کد خبر: ۲۳۷۶۷۳
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۲
ایرنا : به گفته مسولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پشه آئدس در شهرستان کلیبر مشاهده شده، اما تاکنون موردی از ابتلا به تب دنگی در این استان گزارش نشده است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به مشاهده پشه آئدس در شهرستان کلیبر، گفت: تاکنون ابتلا افراد به بیماری تب دنگی در این استان گزارش نشده است.

دکتر بهمن نقی پور  اظهار کرد: با رصد و تلاش‌های معاونت‌های تحقیقات و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پشه آئدس در شهرستان کلیبر مشاهده شده اما تا به الان گزارشی مبنی بر مورد تب دنگی دریافت نشده است. وی افزود: تب دنگی نوعی بیماری ویروسی است که از طریق پشه آئدس منتقل می شود اما خوشبختانه در این نوع بیماری انتقال انسان به انسان وجود ندارد.

نقی پور گفت: این نوع پشه در استان‌های متعددی مشاهده شده و بیش از ۱۵۰ مورد ابتلا به تب دنگی ثبت شده است که تنها ۱۲ مورد آن در داخل کشور اتفاق افتاده است. وی ادامه داد: پشه آئدس در مناطق مرطوب مثل مخازن و سدهای نگهداری آب، ظروف آب زیر گلدان، آب ظرف حیوانات، درون لاستیک‌های کهنه اطراف شهرها و زباله‌های رها شده در طبیعت زندگی می کند بنابراین اگر بتوانیم زمینه رشد پشه را از بین ببریم از تکثیر و انتشار بیماری جلوگیری کرده ایم.

نقی پور با تاکید بر رعایت بهسازی محیط، اظهار کرد: ۸۰ درصد موارد ابتلا به تب دنگی بدون علائم و یا با علائم خفیف سرماخوردگی مثل تب و سردرد شدید است که در مواقع نادر درد شدید مفاصل و استخوان، خون ریزی مخاطی و مرگ و میر نیز دیده شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان این‌که چهار تا ۱۰ روز بعد از گزش معمولا علائم بیماری بروز می‌کند، گفت: بهترین راه پیشگیری بوده و در این راستا جمع آوری زباله‌ها و شیرابه‌ها از سطح شهر و استفاده از پمادهای دورکننده حشرات می‌تواند اقدام مهمی باشد.

وی در خصوص احتمال شیوع این بیماری در فصل پاییز نیز افزود: هیچ نظر قطعی نمی‌توان داشت ولی بارندگی باعث رشد پشه می‌شود و اگر پشه دارای ویروس باشد می‌تواند ده‌ها نفر را مبتلا کند.

برچسب ها: پشه آئدس ، تب دنگی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار