اگر شما هم در انتخاب بین ساب فولدر (Subdirectory) و ساب دامین (Subdomain) برای ساختار سایت دچار تردید شدهاید، این مقاله میتواند به شما کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشید. این موضوع یکی از سوالات رایج در دنیای سئو است و پاسخ به آن میتواند تاثیر زیادی بر عملکرد سایت شما در موتورهای جستجو داشته باشد.
اگر قصد دارید یک وبسایت جدید بسازید یا طراحی مجدد یک سایت را انجام دهید، یکی از اولین سوالاتی که ممکن است به ذهنتان برسد این است که چگونه ساختار سایت خود را به نحوی تنظیم کنید که به بهترین شکل از نظر بهینهسازی موتور جستجو (SEO) عمل کند. با توجه به بحثهای گستردهای که پیرامون استفاده از ساب دامینها و ساب فولدرها وجود دارد، ممکن است مطمئن نباشید که کدام ساختار سایت را باید انتخاب کنید و این انتخاب چگونه بر توانایی شما برای رتبهبندی در نتایج جستجو تاثیر خواهد گذاشت.
بیایید به طور دقیقتر به بررسی مزایا و معایب ساب دامینها و ساب فولدرها بپردازیم پیش از اینکه به توصیههای خود بپردازم.
ساختار سایت به نحوه سازماندهی اطلاعات سایت شما اشاره دارد تا هم برای بازدیدکنندگان و هم برای موتورهای جستجو قابل دسترسی باشد. چه این ساختار با هدف طراحی شود و چه به صورت تصادفی با اضافه کردن محتوا شکل بگیرد، ساختار سایت میتواند تجربه کاربری را تسهیل یا مختل کند. یک ساختار سایت با برنامهریزی دقیق به کاربران کمک میکند تا به راحتی به محتوای مهم و خدمات سایت دسترسی پیدا کنند و همچنین سئو سایت را بهبود میبخشد.
وجود یک سلسله مراتب مشخص از محتوا که نحوه ارتباط صفحات مختلف با یکدیگر را نشان میدهد، باعث میشود تا گوگلبات (Googlebot) راحتتر سایت شما را ایندکس کند و به طور مستقیم بر عملکرد صفحات شما در جستجو تاثیر بگذارد. علاوه بر این، یک ساختار خوب، فرصتهای بیشتری برای لینکدهی داخلی فراهم میآورد که این خود یکی از عوامل مهم در رتبهبندی است.
یکی از رایجترین سوالاتی که از من درباره ساختار سایت پرسیده میشود این است که آیا باید از ساب دامینها یا ساب فولدرها استفاده کرد. پیش از اینکه وارد جزئیات شویم و بررسی کنیم کدامیک برای سئو بهتر است، بیایید تفاوتهای آنها را روشن کنیم.
دامنه اصلی شما، آدرس وبسایت شما است. ساب دامین، بخشی از یک دامنه است و به عنوان یک زیرمجموعه یا زیرشاخه از دامنه اصلی در نظر گرفته میشود. در تصویر بالا، ساب دامین قبل از دامنه اصلی در URL نمایش داده میشود.
مالکین سایتها ممکن است از ساب دامینها برای جدا کردن بخشی از سایت از دامنه اصلی استفاده کنند. به عنوان مثال، دیزنی (Disney) چندین ساب دامین ایجاد کرده است که هرکدام برای یک هدف متفاوت استفاده میشود:
- cars.disney.com
- videos.disney.com
- disneyparks.disney.com
- princess.disney.com
گوگل ساب دامینها را به عنوان وبسایتهای کاملاً جداگانه میشناسد. این بدان معناست که کلمات کلیدی و رتبهبندیهای صفحات در یک ساب دامین هیچ تأثیری بر صفحات دیگر ساب دامینها یا دامنه اصلی ندارد. هر ارتباطی بین آنها بستگی به سیستم لینکدهی دارد که صاحب سایت برای آن ایجاد کرده است.
ساب فولدرها، به عنوان زیرشاخههای محتوا، برای سازماندهی بخشهایی از سایت در دامنه اصلی استفاده میشوند. این ساب فولدرها همان دامنه سطح بالا (TLD) را دارند که دامنه اصلی سایت شما دارد. URL یک ساب فولدر به شکل زیر خواهد بود:
victorious.com/blog/
در اینجا، victorious.com دامنه اصلی است و blog/ ساب فولدر است.
ساب فولدر باید محتوای مرتبط به هم را در خود جای دهد، مشابه نحوه قرار گرفتن فایلها در فولدرهای کامپیوتری. این ساب فولدرها همچنین به نام زیرشاخهها یا subfolders نیز شناخته میشوند.
بحثهای زیادی درباره اینکه کدام ساختار سایت برای سئو بهتر است وجود دارد، و من نظرات خودم را بر اساس تجربیاتم دارم. اما اول از همه، گوگل چه میگوید درباره استفاده از ساب فولدرها یا ساب دامینها؟
بر اساس گفتههای جان مولر، تحلیلگر ارشد روندهای وبمستر در گوگل، این سوال که ساب دامین بهتر است یا ساب فولدر، از نظر الگوریتمهای جستجو گوگل اهمیت ندارد. او معتقد است که رباتهای جستجو این دو را به یک شکل پردازش میکنند. (برای دیدن نظرات کامل جان مولر درباره تاثیر انتخاب ساب دامین یا ساب فولدر در سئو، میتوانید ویدئوی دو دقیقهای او را تماشا کنید.)
این بیان باعث ایجاد بحثهای زیادی در دایرههای سئو شد، زیرا برخی از مطالعات موردی نشان دادند که نتایج گوگل ممکن است با این گفتهها مغایر باشد.
برای روشنتر کردن موضوع، بیایید به مواردی که در این بحث اهمیت دارند بپردازیم: زمینه (Context)، پیادهسازی (Implementation) و منابع (Resources).
1. چرا زمینه (Context) برای ساب دامینها اهمیت دارد؟
دقیقا کدام محتوا از سایت به ساب دامین منتقل شود، تاثیر زیادی بر ایندکس شدن و رتبهبندی خواهد داشت. برای مثال، انتقال محتوای بلاگ که مستقیماً به کسبوکار شما مرتبط است به یک ساب دامین، با جداسازی بخشی از محتوا که به طور کامل از کسبوکار شما جداست، تفاوت دارد.
2. پیادهسازی (Implementation) هم مهم است
همانطور که در ادامه توضیح خواهم داد، به هر ساختار سایتی که انتخاب کنید، استراتژیهایی مانند مدیریت اعتبار دامنه (Domain Authority) و ارزش لینک (Link Equity)، جلوگیری از رقابت بیمورد کلمات کلیدی (Keyword Cannibalization) و رعایت شیوههای فنی صحیح همگی در نتایج سئو تاثیرگذار خواهند بود.
3. منابع (Resources) نقش مهمی دارند
در نهایت، گوگل ساب دامینها و ساب فولدرها را به یک شکل ایندکس میکند، اما اینکه یک کسبوکار به موفقیت سئو با استفاده از ساب دامینها دست پیدا کند، به مواردی مانند محتوای منتقلشده، نحوه پیادهسازی ساختار و منابع موجود برای استراتژی سئو بستگی دارد.
شرکت Victorious به مشتریان خود توصیه میکند که سایت خود را با استفاده از ساب فولدرها ساختاربندی کنند تا بهترین نتایج سئو را به دست آورند.
ساختار سایت با ساب فولدرها به چندین روش از سئو پشتیبانی میکند، که بیشتر آنها مربوط به اعتبار لینک (Link Equity) و اعتبار دامنه (Domain Authority) هستند.
- اعتبار لینک (Link Equity)
اعتبار لینک یکی از عوامل رتبهبندی در موتورهای جستجو است که مبتنی بر این مفهوم است که لینکها میتوانند ارزش و اعتبار را از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل کنند.
- اعتبار دامنه (Domain Authority)
اعتبار دامنه، که توسط شرکتهای ثالث مانند Moz و Semrush توسعه یافته است، یک معیار است که به طور غیر مستقیم توانایی یک سایت در رتبهبندی بالاتر از رقبا را نشان میدهد.
استفاده از ساب فولدرها باعث میشود که کلمات کلیدی و اعتبار لینکها در یک دامنه متمرکز شود. زمانی که این عوامل رتبهبندی را بر دامنه اصلی متمرکز کنید، سیگنالهایی که گوگل آنها را مفیدتر برای جستجوگران میداند، جمعآوری خواهید کرد و به رتبهبندی بهتر سایت شما در نتایج جستجو کمک خواهد کرد.
یکی دیگر از دلایلی که استفاده از ساب فولدرها برای سئو توصیه میشود، مزیت داشتن لینکهای دقیق در نتایج جستجوی سایت شما است.
در صورتی که ساختار سایت شما به نحوی باشد که گوگل بتواند ارتباط بین صفحات مختلف را به درستی شناسایی کند، احتمال موفقیت در نتایج جستجو بیشتر خواهد شد.
منبع : ماهان سرور