گروه اقتصاد کلان به نقل از بانک اطلاعات جامع مشاغل: کسب و کارهای کوچک به عنوان یکی از ارکان اصلی اشتغال و رشد اقتصادی در کشور، زیر فشار سنگین تورم و نوسانات شدید نرخ ارز قرار دارند. تورمی که بهطور روزانه قدرت خرید مردم را کاهش میدهد و در عین حال هزینههای تولید را برای کسب و کارها به آسمان میبرد، بدون آنکه حمایتی از سوی دولت در این زمینه صورت گیرد.
نرخ ارز، که در سالهای اخیر شاهد نوسانات بیسابقهای بوده است، عملاً بسیاری از کسب و کارهای کوچک را به ورطه نابودی میبرد. این تغییرات قیمتها نه تنها برای واردکنندگان، بلکه برای تولیدکنندگان داخلی هم چالشهای جدی ایجاد کرده است. از یک سو، قیمت مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز برای تولید یا تامین کالاها به شدت افزایش یافته و از سوی دیگر، توان رقابت با محصولات خارجی که به دلیل تغییرات نرخ ارز ارزانتر به بازار عرضه میشوند، کاهش یافته است.
اما آنچه که بیشتر از همه جلب توجه میکند، بیتوجهی دولت به وضعیت نابسامان کسب و کارهای کوچک است. در حالی که وعدههای زیادی در مورد حمایت از این بخش از اقتصاد داده شده، عملاً هیچ سیاست کارآمدی برای کاهش فشارهای اقتصادی بر این کسب و کارها مشاهده نمیشود. دولت نه تنها به رفع موانع و مشکلات ساختاری این کسب و کارها توجه ندارد، بلکه در برخی موارد، خود باعث تشدید این بحران میشود. تصمیمات اقتصادی و سیاستهای پولی که اغلب بدون در نظر گرفتن تاثیرات واقعی بر کسب و کارهای کوچک اتخاذ میشود، فشار مضاعفی به این بخش وارد کرده است.
در نهایت، سوال بزرگ اینجاست: آیا دولت واقعا به فکر حمایت از کسب و کارهای کوچک است یا تنها در تلاش است تا بحرانهای اقتصادی را به نحوی پشت سر بگذارد؟ آنچه مسلم است این که اگر دولت به سرعت به این بحران پاسخ ندهد، سقوط کسب و کارهای کوچک به واقعیت تلخی تبدیل خواهد شد که تاثیرات آن نه تنها بر اقتصاد، بلکه بر زندگی میلیونها نفر در کشور، ملموس خواهد بود.