کد خبر: ۲۴۲۹۵۸
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۹

در بازار مشتقه و مالی چه گذشت؟/ روند معاملاتی زعفران

مدیر مشتقه کارگزاری بانک صنعت و معدن ضمن اشاره به رخدادهای بازار مالی و مشتقه در هفته گذشته به بررسی روند معاملاتی زعفران در این بازار پرداخت.

به گزارش صدای بورس، بازار مالی و مشتقه به همراه گواهی سپرده‌ها در هفته‌ی گذشته نزدیک به ۴۰ درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در این بین بازار فیزیکی با ثبت معاملات به ارزش ۴۳۹،۲۷۵،۴۵۴ میلیون ریال بیشترین ارزش معاملات را داشت؛ بازار مالی با معاملاتی به ارزش ۲۳۱،۵۷۶،۲۰۰ و بازار گواهی سپرده با معاملات ۵۳،۶۰۱،۳۳۱ میلیون ریالی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

در بازار مشتقه و مالی چه گذشت؟/ روند معاملاتی زعفران

در بازار مشتقه و مالی چه گذشت؟/ روند معاملاتی زعفران

در بازار مشتقه و مالی چه گذشت؟

بررسی روند هفتگی معاملات قراردادهای آتی بورس کالای ایران نشان می دهد که در هفته منتهی به ۲۷ تیر ماه بیش از ۲۸ هزار قرارداد آتی منعقد شد و ارزش این معاملات به ۵۲۰ میلیارد تومان رسید. در هفته گذشته بیشترین ارزش معامله به روز یکشنبه ۲۲ تیر ماه اختصاص یافت و در این روز ارزش معاملات به ۱۱۲ میلیارد تومان رسید. در بازار مالی نیز صندوق های کالایی ارزش معاملاتی بیش از ۲۲ همت را ثبت کردند؛ که در این بین نمادهای عیار،طلا و مثقال بیشترین ارزش معامله را داشتند.

ارزش معاملات طلای سرخ در بازار مشتقه و مالی

معاملات بازار زعفران در هفته گذشته نشان می دهد، ۹۳۷،۳۶۴ گواهی زعفران به ارزش ۹۹۰،۴۳۷ میلیون ریال و ۲۴،۶۲۶،۷۱۱ واحد صندوق‌های مبتنی بر زعفران (نهال و سحرخیز) به ارزش ۹۱۵،۸۸۰ میلیون ریال و ۴،۷۲۹ قرارداد آتی به ارزش ۵۲۹،۲۷۳ میلیون ریال در سه سررسید تیر، شهریور و آبان معامله شدند. معاملات هفته گذشته قرارداد های آتی زعفران نگین در بازار مشتقه تقریبا معادل ۴۷۳ کیلوگرم طلای سرخ بود.

در ادامه نگاهی به اخبار پیرامون بازار مشتقه در هفته ای که گذشت؛ خواهیم داشت.

در حال حاضر عرضه زعفران در بازار کم است که با از سرگیری صادرات و ثبات مصرف داخل احتمال افزایش مجدد قیمت وجود دارد.

میری(رئیس اتحادیه صادرکنندگان): قیمت کنونی هر کیلو زعفران دسته ۷۵ تا ۷۶ میلیون تومان، پوشال ۸۸ تا ۸۹ میلیون تومان، سرگل ۹۱ تا ۹۴ میلیون تومان و نگین ۱۰۱ تا ۱۰۶ میلیون تومان است.

با توجه به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و توقف پرواز ها، اختلالاتی در صادرات داشتیم که مجدد از سر گرفته شد. در حال حاضر عرضه زعفران در بازار کم است که با از سرگیری صادرات و ثبات مصرف داخل احتمال افزایش مجدد قیمت وجود دارد.با توجه به آنکه برداشت زعفران اوایل آبان آغاز می شود، از این رو نمی توان پیش بینی راجع به تولید داشت.

با توجه به موانع پیش روی صادرکنندگان بخشی از زعفران توسط کارت های یکبار مصرف یا قاچاق انجام می شود که براساس برآورد های صورت گرفته سالانه ۱۰۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود، در حالیکه با رفع موانع، صادرات زعفران حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد خواهد داشت. گفتنی است سال گذشته حدود ۲۲۰ تن زعفران صادر شد که با رفع موانع تا پایان سال صادرات به ۳۰۰ تا ۳۱۰ تن می رسد.

چین، امارت و اسپانیا مقاصد اول صادراتی زعفران

بر طبق آمار مربوط به گمرک جمهوری اسلامی ایران در خرداد ماه سال جاری، کشور چین با واردات ۵،۳۹۲ کیلوگرم زعفران به ارزش ۴،۹۸۲،۱۷۹ دلار در رتبه اول مقاصد صادراتی زعفران از ایران جای گرفت وکشورهای امارات و اسپانیا به ترتیب با ۲،۳۳۹ و ۲،۰۴۴ کیلوگرم واردات از ایران در رتبه های دوم و سوم جای گرفتند.

در بازار مشتقه و مالی چه گذشت؟/ روند معاملاتی زعفران

راه اندازی انبار بورس زعفران در خراسان شمالی

محمدزاده (رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی) می گوید: تفاهنامه ایجاد انبار بورس زعفران بین این سازمان و یک شرکت بخش خصوصی در اواخر خرداد امسال امضا شده است؛ بر اساس مفاد مطرح شده این تفاهنامه، شرکت مورد نظر در ابتدا باید دفتر پیشخوان زعفران و سایت اداری را راه اندازی کرده و در ادامه نسبت به ایجاد انبار بورس و آزمایشگاه اقدام خواهد کرد.هدف از این اقدام، آمادگی برای خرید زعفران در سال جاری است که معمولا از نیمه دوم مهر ماه آغاز می شود. همچنین مقرر شده است تا بانک کشاورزی استان، تسهیلات لازم را از محل مصوبات سفر برای تکمیل پروژه و تسهیل فرآیند خرید در اختیار شرکت قرار دهد.

علاوه بر این، مقرر شد کیف پول بهره برداران نیز با اعلام لیست شرکت راه اندازی شود. سطح زیر کشت زعفران در خراسان شمالی ۱۴ هزار و ۹۰۰ هکتار است که در سال گذشته حدود ۲۹ تن از این محصول برداشت شد. خراسان شمالی سومین استان تولید کننده زعفران در کشور است.

قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی، بلامانع است

غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که انعقاد قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی از نظر کمیته فقهی بلامانع است.

ابزار اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی بنا به درخواست بورس کالای ایران طراحی شده و به زودی با راه اندازی زیر ساخت‌های جدید در حوزه تسویه و معاملات بازار مشتقه و با هدف تسهیل ورود و خروج نقدینگی با سازوکار نوین عملیاتی خواهد شد.

انتشار اوراق سلف ارزی با امکان تسویه بر پایه طلا مورد تایید کمیته فقهی سازمان بورس است.

رئیس کمیته فقهی سازمان بورس با اشاره به اینکه انتشار اوراق سلف ارزی مورد تایید کمیته فقهی قرار گرفته است؛ گفت: در خصوص این اوراق، دارایی معینی مانند کاتد مس به عنوان دارایی پایه در اوراق سلف قرار می گیرد و در زمان عرضه اولیه اوراق، عرضه کننده به سرمایه گذاران این اختیار را می دهد که در زمان سررسید در صورت تمایل بتوانند یکی از سه گزینه دریافت فیزیکی کالا مثلا مس یا طلا، تسویه نقدی به صورت ریالی یا ارزی و دریافت طلا معادل ارزش ارزی دارایی مبنای انتشار اوراق را انتخاب کنند.

رضا محمدی اکباتان/ مدیر مشتقه کارگزاری بانک صنعت و معدن

  • زروان
کد خبر 530267
آخرین اخبار