اداره آمار فدرال آلمان اعلام کرد، صادرات کالا به ایران در بازه زمانی ژانویه تا مارس با 7 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به 500 میلیون یورو (558.85 میلیون دلار) رسیده است. این در حالی است که میزان کل صادرات آلمان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 0.7 درصد افزایش داشته است.
میشائیل توکاس، رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان گفت: «این کاملا معقول است...صادرات ماشین آلات و تجهیزات به صورت استثنایی خوب بوده است، اما صادرات غلات و گندم هم رشد داشته است.»
قبل از وضع تحریم های غرب، آلمان دهه ها بزرگترین شریک تجاری ایران محسوب می شد. در این مدت کاهش واردات ایران از آلمان و دیگر کشورهای غربی از طریق واردات از کشورهای چین، کره و رقبای خاورمیانه ای جبران شده است.
صنایع آلمان انتظار داشتند بعد از لغو تحریم های ایران در ماه ژانویه، شاهد افزایش قابل توجه صادرات به این کشور باشند.
اما توکاس می گوید، این انتظارات بزرگ از ناحیه مشکلات مربوط به تامین مالی و عدم تمایل بانک های غربی به همکاری با ایران با مشکل مواجه شده است.
گروه کاری اقدام مالی مستقر در پاریس در ماه فوریه گفته بود، همچنان نگران آنچه کوتاهی ایران در زمینه مواجهه با خطر تامین مالی تروریزم خوانده است می باشد، و این موضوع تهدیدی جدی برای سیستم مالی جهانی است.
توکاس گفت: «کل این سرخوشی بزرگ که چند ماه قبل همه را هیجان زده کرده بود، تا حدی از بین رفته است... این عمدتا به دلیل مشکلات عمده در زمینه تامین مالی است.»
وی افزود، ایران نسبت به پروژه های بزرگ برای ساخت پالایشگاه، کارخانجات پتروشیمی و کارخانجات سیمان ابراز تمایل کرده بود، اما قادر نبوده از طریق بانک های خارجی اعتبار لازم برای این پروژه ها را تامین نماید.
«خود بانک های ایرانی اعتبار لازم را ندارند. آنها برای تامین مالی پروژه ها به بانک های ما متکی هستند.» وی افزود، حجم صادرات کالاهای آلمانی به ایران از 2 میلیارد یوروی سال 2015 به 2.5 تا 3 میلیارد یورو خواهد رسید.
منبع: تسنيم