به گزارش تجارت آنلاین محمدباقر نوبخت در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره پرونده های حقوق و پرداخت های غیرمتعارف در بیمه مرکزی و بانک رفاه، اظهار کرد: قطعا برای اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری و مسدود کردن تمام راه هایی که بتواند پاداش ها و پرداخت های غیرمتعارف ایجاد کند، باید با همکاری مجلس اقدام کنیم. اقدام قبلی درباره اصلاح ماده 134 قانون تجارت که مدیران شرکت های دولتی نتوانند مثل غیردولتی ها درصدی از سود خالص را به عنوان پاداش دریافت کنند توسط مجلس نشان می دهد که مجلس هم در این زمینه عزم جدی دارد.وی ادامه داد: برای اطمینان باید کنترل های لازم را انجام دهیم و بنا به دستور رییس جمهور به معاون اول خود، دستورالعمل هایی در حال تهیه است و در تلاشیم کنترل های لازم و بازنگری داشته باشیم.
نوبخت در ادامه عنوان کرد: البته این مواردی که این روزها مطرح است تنها چند مورد بوده که قابل تسری به همه مدیران نیست، اما رسیدگی های لازم باید صورت گیرد تا ذهن جامعه مطمئن شود. قطعا هیچ وقت دوست نداریم شاهد این اتفاقات باشیم. قبلا هم رییس جمهور در هیات دولت درباره این موضوع بحث کردند و به همه وزرا تاکید کردند که در حوزه کاری خودشان کنترل های لازم را انجام دهند حتی اگر یک یا دو مورد باشد.
وی اضافه کرد: دولت به شدت با فساد، تبعیض و نابرابری مقابله می کند و برایش مهم است که حتی یک مورد صورت نگیرد، اما در مقابل ببینید چقدر زحمات دولت نادیده گرفته می شود. قطعا تلاش می کنیم که شاهد اتفاقات نگران کننده و زیان باری که در سال های گذشته شاهدش بودیم، نباشیم اما به هر حال اذهان عمومی هنوز قضیه دکل نفتی گم شده و یا بابک زنجانی را فراموش نکرده اند و این موارد را نمی توان با آنها مقایسه کرد. به هر حال اگر هم با انگیزه های سیاسی اتاق فکری تشکیل شده که شنبه ها جلسه می گذارند و تعیین می کنند که تا آخر هفته اذهان عمومی را به کدام سمت ببرند ما در مقابل تلاش می کنیم بیشتر به رفاه و معیشت مردم و حل مشکلات جامعه توجه کنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال ایسنا درباره شایعات مطرح شده در مورد اطرافیان رییس جمهور و ارتباط برادر رییس جمهور با رییس بانک رفاه، یادآور شد: به محض اینکه کسی دو روز دیده نمی شود اتهاماتی از بازداشت گرفته تا بقیه موارد مطرح می شود که اینها گمانه زنی هایی است و سخنگوی قوه قضاییه هم در این زمینه شفاف سازی کرده است. ما باید تا سال 96 هر روز منتظر یکی از این مطالب باشیم که می تواند اهداف سیاسی داشته باشد تا ذهن جامعه را به سمت این گمانه زنی ها ببرد و خدمات مغفول بماند .
نوبخت در ادامه در واکنش به خبر تعطیلی کارخانه ارج و اقدامات دولت در این زمینه، گفت: بیش از چهار هزار واحد تولیدی در شهرهای صنعتی راکد هستند و سیاست دولت فعال کردن آنهاست. برای فعال کردن هفت هزار و 500 واحد تولیدی باید بالغ بر 16 هزار میلیارد تومان بتوانیم بین واحدهای مختلف توزیع کنیم که کارخانه ارج می تواند از این تسهیلات استفاده کند.
وی ادامه داد: البته کارخانه ارج مربوط به بانک ملی است و طبق قانونی که بانک ها نباید بنگاه داری کنند موظف هستند که این واحدهای اقتصادی و تولیدی را واگذار کنند. کارخانه ارج نیز تا اینجا که من اطلاع دارم شش خریدار داخلی و یک خریدار خارجی از ترکیه دارد که برای خرید آن اعلام آمادگی کرده اند و کارهای آن در حال انجام است.
سخنگوی دولت درباره بحث تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه و همچنین ساماندهی تعطیلات اظهار کرد: تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه تا الان در دستور کار دولت نیست. سخنگوی دولت در واکنش به نامه 230 روزنامهنگار درباره بازداشت روزنامهنگاران به روحانی و اعتصابغذای احسان مازندرانی در زندان و واکنش دولت در این زمینه یادآور شد: شما نگاه دولت به حوزه فرهنگ و خدمات ارزشمند اصحاب رسانه را میدانید اما این اتفاقات در حوزه کار دولت نیست و در اختیار قوه قضاییه است. البته ما امیدواریم هیچ خبرنگاری را که کار ارزشمند خبرنگاری انجام میدهد در بند نبینیم.
وی در ادامه درباره طرح اتصال دریای خزر و خلیج فارس گفت: چنین طرحهای بزرگی نیاز به مطالعات دقیقی دارند به همین جهت سالهاست در حال بررسی هستند و تا تکمیل نشوند و از درآمد و هزینه آنها اطمینان حاصل نشود هیچ دولت عاقلی چنین کاری نمیکند منتها اگر مطالعات نشان دهد که صرفه اقتصادی دارد و باعث اشتغال خواهد شد میتوان آن را انجام داد.
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اقدام دولت در پیگیری حقوقی ارسال پیامک به بازنشستگان لشگری تصریح کرد: واحد حقوقی به دنبال پیگیری موضوع ارسالکننده پیامک درباره حقوق بازنشستگان لشگری است به ویژه اینکه این مساله مورد سوءاستفاده قرار گرفت و برخی رسانههای خارجی آن را به مباحث سوریه و یمن ربط دادند که این کار اتهام بزرگی به نظام بود به همین جهت دولت پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام میدهد.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به سرمایهگذاریهای خارجی صورت گرفته در کشور یادآور شد: سه میلیارد و 418 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی صورت گرفته که در قالب 41 طرح در استانهای مختلف توزیع خواهد شد. ضمن اینکه 4.2 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیز برای شش نیروگاه با ظرفیت پنج هزار مگاوات در فاصله چند ماه بعد از برجام صورت گرفته است. اینها در شرایطی است که هنوز بانکهای خارجی با احتیاط با ما همکاری میکنند و تلاشهای مذاکرهکنندگان به ویژه وزیر امور خارجه در مذاکراتی که با همتایان خارجی خود داشته این بوده که آنها را متقاعد کنند تا علناً بگویند مانعی برای همکاری با ایران وجود ندارد و سرمایهگذاریها صورت گیرد.
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه بانکها نیاز به اصلاحات دارند، افزود: در اینکه نظام بانکی باید روزآمد شود و دولت به آن کمک کند بحثی نیست اما باید در دوره بانکها از اغراقگویی پرهیز کنیم و برخی گزارشها میتواند باعث شود طرفهای خارجی تردید کنند و با نظام بانکی ما همراه نشوند. نظام بانکی کشور از دو مساله مطالبات و عدم کفایت سرمایه رنج میبرند. در این زمینه هم سرمایه نظام بانکی باید تقویت شود و هم مقدار سپردهها و تسهیلاتی که داده شده و برنگشته بازگردانده شود.
وی اضافه کرد: دولت میخواهد مطالبات نظام بانکی را تقلیل دهد. تا الان طبق حسابرسیها حداکثر 42 هزار میلیارد تومان کل بدهی دولت به نظام بانکی است که به جز مقدار محدودی بیشتر از 90 درصد آن محدود به قبل است. دولت تصمیم دارد بدهی خود را نسبت به نظام بانکی تسویه کند و تبصره 19 و 20 برنامه بودجه برای همین بود. ضمن اینکه دولت باید سرمایه بانکها را افزایش دهد. ما باید بتوانیم 20 تا 30 هزار میلیارد تومان از طریق اوراق پرداخت کنیم و حدود 10 هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانکها در نظر گرفتیم که تا پایان برنامه ششم کل بدهیها تصویه خواهد شد.