وی با اشاره به مظلومیت امام علی (ع) در دوران حیات پربرکتشان افزود: در زمان امام علی (ع) عدهای در نماز شب خود، ایشان را لعن میکردند و حتی اگر نماز شبشان را به جا نمیآوردند در عوض قضای لعن علی (ع) را گفته تا از بهشت بینصیب نمانند.
ناطق نوری ادامه داد: ضرر دینداری بدون شناخت از دین، این است که در جامعه اسلامی یک نفر خلیفه میشود و برای راحتی خود به جای جمعه در روز چهارشنبه نماز جمعه اقامه می کند و مردم نیز فکر میکنند که خلیفه به خاطر رضای خدا این کار را کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تحجرگرایی هیچ ارتباطی به دین و اسلام ندارد و در طول تاریخ اسلام، آسیبهای فراوانی از جانب تحجرگرایی دیدهایم در حالی که این گونه مسائل هیچ ربطی به دین و اسلام نداشته، اما دینداری بدون شناخت از دین آن قدر در جامعه اسلامی از دوران پیامبر (ص) و بعد از آن تقویت و جایگاه پیدا کرده که امروز شاید نتوان با آن مبارزه کرد.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: این شأنیت درست کردنهاست که ما را از مردم جدا کرده است؛ زیرا برای روحانیت شأن درست کردهایم که اگر یک روحانی در سلام کردن پیشقدم شود، شأن او نیست و یا اگر به احترام یک مکلا از جایش بلند شود از شأن او خارج است، حرفهای نادرستی است و پیغمبر اسلام هم اگر میخواست برای خود شأن خاصی درست کند هرگز در کارش موفق نمیشد.
وی با بیان اینکه «این شأن و شئون را امثال ما ساخته ایم در حالی که رسول خدا (ص) در کوچهها میایستاد و به سخنان مردم پاسخ میداد» افزود: خداوند منافقین را لعنت کند که سبب شدهاند برای ما محافظ در نظر بگیرند که چنین کارهایی سبب شد حجابی بین ما و مردم پدید آید و حتی بعضیها فکر کنند که شأن و منزلت خاصی دارند.
رییس مجالس چهارم و پنجم شورای اسلامی خاطر نشان کرد: متأسفانه در دورههای اخیر شرایطی پیش آمده است که هرکس که از مدرسه حقانی فارغالتحصیل میشود دربارهاش گفته میشود که آدم خوبی است، اما حیف که از مدرسه حقانی آمده که این شرایط برای مدرسه حقانی مشابه همان شرایطی است که در حزب جمهوری اسلامی پدید آمد و نهایتاً به تعطیلی حزب منجر شد.