تجارت آنلاین-به طور كلي نفس احیای سازمان برنامه و بودجه در بهبود روند اقتصادی کشور بسیار موثر است؛ اما بايد اصلاحاتی در ساختار این سازمان انجام شود. به طور مثال شوراهایی که منحل شدهاند، باید احیا شودند.
احیای این شوراها در انضباط مالی دولت بسیار موثر خواهد بود. یکی از این شوراها، شورای اقتصاد است که بازوی تخصصی دولت محسوب می شود كه هر ساله بخشنامه بودجه به شورای اقتصاد می رفت و آنجا تصمیم گیری میشد.
علاوه بر بودجه تمام طرح های مهم اقتصادی ابتدا به شورای اقتصاد باید ارجاع ميشد. زيرا وزرای اقتصادی در این شورا حضور داشتند و این کار سبب میشود که تصمیم گیری تخصصی شده و تصمیمات عملکرد بهتری داشته باشند. اما طی چند سال گذشته که شورای اقتصاد و به دنبال آن سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور منحل شد،بیشتر طرح های اقتصادی به جای آنکه در سازمان مدیریت و شورای اقتصاد مورد ارزیابی قرار بگیرد به وزارت اقتصاد می رفت.
در حالی که این وزارتخانه توان کارشناسی به اندازه سازمان مدیریت ندارد.به طور مثال سیاستهای کلی اصلی 44 که می توانست انقلاب عظیمی در کشور ایجاد کند،به وزارت اقتصاد ارجلاع شد و نقش سازمان مدیریت در طراحی مفاد این طرح بسیار کمرنگ بود.
طرح تحولات اقتصادی و هدفمند کردن یارانه ها نيز چنين وضعیت را داشته است. در حالیكه شروع به کار مطالعاتی این طرح ها در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بوده است.
بنابراین اگر سازمان مدیریت احیا شود قاعدتا باید بر روی احیای شوراها و مهمتر از مسایل تاکید بیشتری شود و جایگاه قبلی این سازمان احیا شود.یک بخش این است که جایگاهی برای آن قایل باشند و با تجهیز نیروی انسانی.
البته کارشناسان خوبی همچنان در سازمان حضور دارند اما در این چند سال انگیزه کار را از دست داده اند اگر این انگیزه بازگردد و برای بدست آوردن جایگاه قبلی سازمان تجهیز شود این اتفاق خواهد افتاد تا دوباره نقش قبلی احیا شود.
انتهای پیام/